logo

0368 004 082

Aveți întrebări?

L - V: 9:00 - 18:00

Sărbători (cu cruce roșie în calendarul ortodox): 13:00 – 18:00

Prezentari Video

Descriere

Prezentarea noutăților din librăria Epifania

„Fiii risipitori”- Amy Le Feuvre

O carte destinata preadolescentilor despre întoarcerea la Dumnezeu.

Descriere

Le oferim copiilor ca sa afle cata dragoste nemarginita, cata intelepciune nemarginita, cata putere nemarginita a aratat Domnul nostru Iisus Hristos – cand a venit pe pamant – pentru ca oamenii sa-L cunoasca pe Dumnezeul Cel adevarat.

Descriere

Prezentarea noutăților din librăria Epifania

Sfântul Constantin cel Mare și Maica sa Elena – carte pentru copii, Editura Bonifaciu

Descriere

„Vă iubesc și mă rog pentru toți”

Sfântul Porfirie Kafsokalivitul – Editura Sophia

Descriere

Doamna Paresimilor vine dintr‑o veche tradiție bizantină, întâlnită pretutindeni în Grecia și Asia Mică. Ea ne învață de ce postim și ce sărbătorim în fiecare duminică a Postului Mare.

Secretul pantofilor ei? Doamna Paresimilor aleargă atâta în arena virtuților, că i se tocesc pantofii și în fiecare săptămână pierde câte unul. Când rămâne cu totul desculță, iată că și Învierea bate la ușă. Să‑i urmăm și noi pilda și să ne ostenim după putere!

Să nu vă mire această povestire! Nu este decât un calendar hazliu al Postului Mare pentru cei mici.
Post ușor și binecuvantat!

Descriere

O poveste despre creștinii din primele veacuri

Romanul aduce la viaţă povestea unor oameni ca noi, puşi la un moment dat să aleagă între confortul trecător al lumii acesteia, cu toată slava ei deşartă, şi slava veşnică a vieţii viitoare.

Autoarea zugrăvește cu talent imaginea unei epoci de o mare adâncime duhovnicească, ale cărei roade sunt mucenicii Bisericii primelor veacuri. Firul epic surprinde subtil trezirea duhovnicească a eroilor şi urcuşul lor spre Cer în mijlocul unei societăţi care, neprimindu‑L pe adevăratul Dumnezeu, este cuprinsă de haos, confuzie generală şi frică.

Cu toate că acţiunea romanului se petrece în Anti­chitate, în Imperiul Roman, întâmplările nu sunt deloc străine de atmosfera și contextul „imperiului global” al secolului al XXI‑lea.

Descriere

Arhim. Simeon KRAIOPOULOS – Cum vrei Tu, Doamne! Să fie binecuvântat!

Editura Bizantina, Bucuresti – 2021

Traducerea – Pr. Prof. Constantin COMAN

Extras/ Prefață – Cum o vrea Dumnezeu! Să fie binecuvântat! – 15 ianuarie 2021, Pomenirea Cuviosului Pavel Tebeul, Preot Prof. Constantin COMAN

Aveam în casă de mai mult timp o broșurică scrisă de Părintele Simeon Kraiopoulos, intitulată Să fie binecuvântat! În Grecia, această broșurică a cucerit pe toată lumea, având un succes de neînchipuit.

Descriere

În Cuvântul înainte, Pr. Prof. Dr. Vasile STANCIU, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a subliniat că reflecţiile „probează un deosebit simț al introspecției și al analizei duhovnicești”.

Acestea „reușesc să surprindă aspecte extrem de actuale, valabile pentru contemporanii care-și pun cu seriozitate problema vieții spirituale”.

„Volumul i se adresează omului contemporan, mirean sau călugăr, care mai caută înțelepciunea din inima pustiei pentru a o altoi în cea citadină a secolului XXI”.

Descriere

O poveste te ajută întotdeauna să înțelegi mai ușor orice, chiar și cele mai anevoioase lucruri. Ba chiar te poate învăța cum să îi urmezi povața și să‑i descoperi tâlcul, mai cu seamă când povestitorul – o bunică, un frate sau un prieten – are puțin răgaz să intre și el în poveste.

După cum vă amintiți, o astfel de bunicuță a fost Doamna Păresimilor, care, vreme de cincizeci de zile încheiate, ne‑a tot povestit și încântat spre a ne purta mai lesnicios pașii în urcușul Postului Mare către Înviere.

Iat‑o de data aceasta pe sora ei, Doamna Cincizecimii, care, pentru alte cincizeci de zile, ne va arăta cum să urcăm alături de ea alte șapte trepte. Care sunt aceste trepte? Cele șapte duminici de după Înviere, de la Duminica Tomei până la Cincizecime.

Și unde duc treptele? Spre o destinație aflată la o înălțime amețitoare, dar nu cu neputință de atins. La propria noastră Cincizecime, la sfințenie …

Tatiana Petrache

Descriere

Spovedania are un rol fundamental pentru viața noastră în Hristos!

Este atât un mijloc de a redobândi iertarea lui Dumnezeu, cât și o pavăză împotriva patimilor noastre.

Acest lucru este deosebit de important în cultura noastră contemporană, care devalorizează adevărul, virtutea, moralitatea și nu acordă importanță lui Dumnezeu și sufletului.

Copiii noștri au nevoie de o relație plină de afecțiune acasă și nu numai – în special cu părintele duhovnic, dar în același timp, învățăturile Bisericii trebuie să le fie împărtășite în moduri adecvate vârstei lor, însă fără compromisuri.

Descriere

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Efrem s-a născut la 14 septembrie 1384. A rămas orfan de tată încă de când era mic și, cu ajutorul lui Dumnezeu, evlavioasa lui mamă s-a îngrijit de creșterea lui și a celorlalți șase frați ai săi.

La vârsta de 14 ani, Preabunul Dumnezeu i-a călăuzit pașii spre mănăstirea Buneivestiri a Preasfintei Maici a lui Dumnezeu – care era pe atunci înfloritoare – de pe Colina Neprihăniților din Attica. Acolo, cu mare râvnă a luat pe umerii săi neprețuita Cruce a Domnului, primind ca semn al desăvârșirii moartea sa cea înfricoșătoare și slăvită întru mucenicie.

O dorire sfântă și iubirea de Dumnezeu aprindeau tânăra lui inimă și el se supunea de bunăvoie fericitei ascultări a lui Hristos. Prin viețuirea sa călugărească a devenit asemenea îngerilor, făcându-se ucenic al marilor Nevoitori și Părinți ai pustiei și urmând vreme de aproape 27 de ani sfintei lor nevoințe.

Descriere

Călăuziți de adolescentul Dimitrie, pășim pe firul narativ ce ne conduce, surprinzător, spre Tărâmul de Dincolo.

Întâmplările prin care trece Dima, înaripat de dragostea profundă pentru aleasa inimii sale, Marinka, și întrupările Binelui și ale maleficului sunt atât de vii, de sugestive, încât cititorul parcurge febril paginile, iar la capăt – cum se întâmplă cu toate cărțile scrise cu măiestrie – regretă că povestea a ajuns la sfârșit.

Descriere

Cartea Dani, eroul de zahăr, este dedicată, în special, copiilor care suferă de diabet și familiilor acestora.

Însă ne dorim ca prin această povestire și restul copiilor să afle despre lupta pe care o au de dus cei diagnosticați cu diabet.

Când ești copil și ești anunțat că ai o boală cu care trebuie să trăiești toată viața, este foarte greu să înțelegi de ce trebuie ca tocmai tu să treci prin așa ceva. De aceea, acești copii au nevoie să fim alături de ei, fie că le suntem colegi sau prieteni.

Descriere

Este foarte important să înțelegem că încrederea în pronia lui Dumnezeu este neîndoielnic izbăvitoare și mântuitoare, dar nicicum nu ne va scăpa de ispitele și încercările vieții.

Insă ea ne va întări convingerea că atât cele pe care le înțelegem, cât și cele ce scapă puterii noastre de înțelegere nu sunt întâmplătoare, ci au un sens în existența noastră.

Descriere

Să nu irosim timpul prețios menit dragostei pentru copiii noștri! Să nu pregetăm să le arătăm iubire câtă vreme sunt ­mici!

Pu­tem spune că în aceasta constă taina zidirii du­hov­nicești, sufletești, fizice, emoționale pe care se va sprijini întreaga lor viață. Dacă picioarele copilu­lui vor sta pe temelia solidă a dragostei, el va crește devenind un om fericit.

Educându-ne copiii în dragoste, căl­când peste „eul” nostru, cu ajutorul lui Dumnezeu facem să rodească pe de-a-ntregul potenţialul pe care Acesta l-a sădit în ei.

„Ai grijă de fiecare zi, nu sunt atât de multe cât crezi. Străduiește‑te să‑ți copleșești copilul cu darul iu­birii, nu te sfii să i-o arăți. Nu considera pierdut timpul petrecut cu copiii, căci de asta depinde și fericirea ta. Ca părinți, primim atâta dragoste câtă oferim, ba chiar mai multă.”

Descriere

Hristos după dragoste ne caută pe noi, și nu pe cele ale noastre. Iar oamenii, din pricina puținătății dragostei, mai mult caută la ale Sale decât la El. Cer de la El și pâine, și ploaie, și rodirea pământului, și sănătate, și toate cele pământești. Și El pe toate le dă, cu tristețe că nu pe El Îl caută. Oamenii uită că, atunci când Îl dobândesc pe El, împreună cu El, dobândesc toate…

Așadar străduiți-vă să vă învățați să-L iubiți pe Hristos mai presus de lume și de toate ale lumii, și mai presus și de sine însuși…

Întreaga Sa dragoste, Hristos a dat-o oamenilor. De aceea El și așteaptă întreaga lor dragoste. Și a ta, cititorule, suflet drag!

Descriere

Jocul Bucuriei îi însoțește de această dată pe Pollyanna, soțul ei, cei trei copii și câinele lor într‑o aventură, departe de casă, în Munții Stâncoși, unde generozitatea, altruismul, buna‑in­tenție înlocuiesc reticența, ignoranța și prejudecățile.

Descriere

Hristos după dragoste ne caută pe noi, și nu pe cele ale noastre. Iar oamenii, din pricina puținătății dragostei, mai mult caută la ale Sale decât la El. Cer de la El și pâine, și ploaie, și rodirea pământului, și sănătate, și toate cele pământești. Și El pe toate le dă, cu tristețe că nu pe El Îl caută. Oamenii uită că, atunci când Îl dobândesc pe El, împreună cu El, dobândesc toate…

În librăria noastră puteți găsi și produse naturiste NeraPlant, de la Mănăstirea Nera.

Vă place ce vedeți?

Poate le place și altora. Ar fi minunat să afle!