Concepute deopotrivă ca uleiuri aromate și medicinale, Uleiurile Nera Plant sunt apreciate atât pentru gustul plăcut și aroma specifică, cât și pentru eficiența lor ca adjuvante într-o serie de afecțiuni interne și externe.

Dacă sunteți interesați de produsele noastre vă rugăm să ne vizitați.

Ulei de floarea-soarelui cu sunătoare PET 500 ml

Ulei de floarea-soarelui cu sunătoare PET 500 ml

Pret: 50,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din părți aeriene de sunătoare (Hypericum perforatum), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?
  • Stimulează funcţia hepatică
  • Antiulceros, antigastritic
  • Antihemoragic (intern si extern)
  • Stimulează digestia şi apetitul
  • Antidepresiv şi antinevralgic
  • Antiseptic şi cicatrizant
  • Antihemoroidal, antiinflamator
Pentru ce se recomandă?

Intern:

  • Afecțiuni ale sistemului hepatobiliar
  • Gastrită hiperacidă, ulcer gastric
  • Dismenoree (tulburare a fluxului menstrual, însoțită de dureri)
  • Depresie

Extern:

  • Răni, arsuri, hematoame
  • Dureri reumatice
  • Hemoroizi
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Sunătoare (Hypericum perforatum) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Sunătoarea – datorită uleiului esenţial, a hipericinei şi taninului, are acţiune antiseptică, astringentă şi cicatrizantă. Diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Uleiul de sunătoare se recomandă ca adjuvant în dischinezie biliară, colecistită, afecţiuni hepatice, gastrită hiperacidă, ulcer gastric.

Acţiunea antidepresivă a complexului din sunătoare este pe deplin confirmată,  uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină.

Produsul se recomandă şi extern, datorită efectelor cicatrizante şi dezinfectante pentru plăgi greu vindecabile sau purulente şi pentru arsuri. Grăbeşte vindecarea şi calmează durerile provocate de scrântituri (luxaţii), entorse, hematoame şi herpes zoster.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.

Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.

Produsul nu se recomandă persoanelor sensibile la expunerea prelungită la radiaţiile solare.

A se administra la sfatul medicului în cazul persoanelor cu boli hepatice cronice, afecţiuni psihice grave.

A se întrerupe administrarea cu 5 zile înainte de orice intervenţie chirurgicală în care se folosesc anestezice.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Ulei de maslline cu salvie PET 500 ml

Ulei de maslline cu salvie PET 500 ml

Pret: 73,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din părți aeriene de salvie (Salvia officinalis), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?
  • Tonic fizic şi mental
  • Stimulează secreţia bilei de către celulele hepatice.
  • Favorizeză eliminarea gazelor din intestine.
  • Diminuează transpiraţia excesivă.
  • Uşor hipoglicemiant
  • Antiseptic, cicatrizant
Pentru ce se recomandă?
  • Oboseală fizică şi mentală, nervozitate
  • Afecţiuni cronice ale căilor biliare
  • Afecțiuni digestive (balonare); diabet
  • Manifestările neplăcute ale menopauzei
  • Gingivită, afte, abcese dentare, răni
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Salvie (Salvia officinalis) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Salvia – Frunzele conţin 3-8% taninuri catechice, acizi fenolici: rosmarinic, cafeic, clorogenic, ferulic şi galic, 1-3% flavonoide: apigenină, derivaţi ai luteolinei. Cele mai importante substanţe active ale plantei sunt: uleiul esenţial (1-2%), salvinul, cirsimaritinul şi acidul rosmarinic. Salvinul şi cirsimaritinul distrug bacteriile; acidul rosmarinic are efect antiinflamator, iar uleiul esenţial actionează ca antiperspirant, influenţând centrul de comandă din creier al reglării temperaturii corpului.

Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului esenţial şi a celorlalte substanţe active din frunze, extractele de salvie au proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.

Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Ulei de masline cu cimbrişor şi oregano PET 500 ml

Ulei de masline cu cimbrişor şi oregano PET 500 ml

Pret: 73,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din părți aeriene de cimbrişor (Thymus serpyllum) și oregano (Origanum vulgare), ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?
  • Menţine motilitatea gastro-intestinală normală; carminativ ( calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale)
  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ
  • Reconfortant, sedativ
Pentru ce se recomandă?
  • Balonare, enterocolită, helmintiază (infestare cu viermi paraziți intestinali)
  • Anorexie, anemie, astenie
  • Stres oxidativ
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Cimbrişor (Thymus serpyllum) – 5%, oregano (Origanum vulgare) – 5%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Cimbrișorul – datorită uleiului esențial pe care îl conţine, calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat în tratarea tusei convulsive sau spastice, a tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.

Având şi o acţiune antiseptică puternică, cimbrișorul acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare. De asemenea, datorită uleiului esențial bogat în timol, poate ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Substanţa amară, în asociaţie cu ceilalţi componenţi chimici, dau cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv şi nervos. Ameliorează starea bolnavului în meteorism, enterocolită, astenie; stimulează pofta de mâncare; se recomandă şi în cazul anemiilor.

Extern, cimbrişorul se foloseşte pentru calmarea durerilor provocate de reumatism, gută, migrene şi pentru stimularea circulaţiei periferice, prin masaj. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, poate fi folosit în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.

Oregano (Șovârvul) – Compoziţia chimică complexă a speciei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului acţiune tonic-amară, uşor astringentă şi produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la expectoraţie.

Intern, oregano (șovârvul) se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.

Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.

A se folosi în cure scurte şi cu pauze între ele de către persoanele cu afecţiuni digestive.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Ulei de masline cu busuioc PET 500 ml

Ulei de masline cu busuioc PET 500 ml

Pret: 73,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din părți aeriene de busuioc (Ocimum basilicum), ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?
  • Favorizează resorbţia/eliminarea gazelor intestinale.
  • Stimulează digestia.
  • Cicatrizant.
Pentru ce se recomandă?
  • Colită de fermentație, colici abdominale, balonare
  • Răceală, gripă, bronșită
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Busuioc (Ocimum basilicum) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Busuiocul energizează şi vitaminizează. Prin conţinutul bogat în vitamine A şi C, în minerale – calciu şi fier, busuiocul are un efect revigorant deosebit asupra organismului. Este un tonic foarte bun în timpul virozelor şi în perioadele intersezoniere, întărind imunitatea şi combătând stările febrile. Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antispastice, preparatele din busuioc sunt eficiente într-o gamă largă de boli: gripă, bronşită, afte, ulcer gastric, infecţii urinare, nevralgii. Terapia cu busuioc este foarte eficientă în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat (migrene şi anxietate).

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.

Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Ulei de sunătoare (cu ulei de floarea soarelui) 250ml

Ulei de sunătoare (cu ulei de floarea soarelui) 250ml

Pret:46,00 lei

Proprietati
Produs natural obținut din părți aeriene de sunătoare (Hypericum perforatum), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de floarea soarelui presat la rece.

Cum acţionează?

  • Stimulează funcţia hepatică
  • Antiulceros, antigastritic
  • Antihemoragic (intern si extern)
  • Stimulează digestia şi apetitul
  • Antidepresiv şi antinevralgic
  • Antiseptic şi cicatrizant
  • Antihemoroidal, antiinflamator

Pentru ce se recomandă?

  • Afecțiuni ale sistemului hepatobiliar
  • Gastrită hiperacidă, ulcer gastric
  • Dismenoree
  • Depresie
  • Răni, arsuri, hematoame şi herpes zoster
  • Dureri reumatice
  • Inflamaţii ale intestinului gros, hemoroizi
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Sunătoare (Hypericum perforatum) – 10%, excipient: ulei de floarea soarelui presat la rece.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Sunătoarea – datorită uleiului esenţial, a hipericinei şi taninului, are acţiune antiseptică, astringentă şi cicatrizantă. Diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Uleiul de sunătoare se recomandă ca adjuvant în dischinezie biliară, colecistită, afecţiuni hepatice, gastrită hiperacidă, ulcer gastric.

Acţiunea antidepresivă a complexului din sunătoare este pe deplin confirmată,  uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină.

Produsul se recomandă şi extern, datorită efectelor cicatrizante şi dezinfectante pentru plăgi greu vindecabile sau purulente şi pentru arsuri. Grăbeşte vindecarea şi calmează durerile provocate de scrântituri (luxaţii), entorse, hematoame şi herpes zoster.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este foarte bogat în vitamina E, oferind protecție pentru artere și inimă. Are efect antioxidant, previne îmbătrânirea celulară, este imunostimulator. Prin conținutul de lecitină ajută la tonifierea sistemului nervos, iar prin vitaminele conținute și acizii grași polinesaturați are efect în scăderea colesterolului. Uleiul de floarea–soarelui presat la rece este tonic, nutritiv, antianemic, antiinfecțios și ajută la dezintoxicarea organismului. Vitamina A ajută la creșterea oaselor și a dinților, la prevenirea diverselor infecţii, a aterosclerozei şi a hipertensiunii arteriale. Luat dimineața pe stomacul gol, are efect benefic împotriva constipației.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale.

Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

Produsul nu se recomandă persoanelor sensibile la expunerea prelungită la radiaţiile solare.

A se administra la sfatul medicului în cazul persoanelor cu boli hepatice cronice, afecţiuni psihice grave.

A se întrerupe administrarea cu 5 zile înainte de orice intervenţie chirurgicală în care se folosesc anestezice.

A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de umiditate şi căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250ml

Ulei de salvie (cu ulei de măsline) 250ml

Ulei de salvie (cu ulei de măsline) 250ml

Pret: 57,00 lei

Proprietati
Produs natural obținut din părți aeriene de salvie (Salvia officinalis), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?

  • Tonic fizic şi mental
  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ
  • Stimulează secreţia bilei de către celulele hepatice
  • Favorizeză eliminarea gazelor din intestine
  • Diminuează transpiraţia excesivă
  • Uşor hipoglicemiant
  • Antiseptic, cicatrizant

Pentru ce se recomandă?

  • Oboseală fizică şi mentală, nervozitate
  • Stres oxidativ
  • Afecţiuni cronice ale căilor biliare
  • Balonare
  • Transpirație nocturnă
  • Diabet
  • Gingivită, afte, abcese dentare, răni
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Salvie (Salvia officinalis) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Salvia – Frunzele conţin 3-8% taninuri catechice, acizi fenolici: rosmarinic, cafeic, clorogenic, ferulic şi galic, 1-3% flavonoide: apigenină, derivaţi ai luteolinei. Cele mai importante substanţe active ale plantei sunt: uleiul esenţial (1-2%), salvinul, cirsimaritinul şi acidul rosmarinic. Salvinul şi cirsimaritinul distrug bacteriile; acidul rosmarinic are efect antiinflamator, iar uleiul esenţial actionează ca antiperspirant, influenţând centrul de comandă din creier al reglării temperaturii corpului.

Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului esenţial şi a celorlalte substanţe active din frunze, extractele de salvie au proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată pentru consumul zilnic.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Ulei de cimbrişor şi oregano (cu ulei de măsline) 250ml

Ulei de cimbrişor şi oregano (cu ulei de măsline) 250ml

Pret: 57,00 lei

Proprietati
Produs natural obținut din părți aeriene de cimbrişor (Thymus serpyllum) și oregan (Origanum vulgare), ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?

  • Menţine motilitatea gastro-intestinală normală; carminativ
  • Susţine fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice
  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ
  • Antiinflamator, antiseptic, cicatrizant
  • Reconfortant, sedativ

Pentru ce se recomandă?

  • Balonare, enterocolită, helmintiază
  • Răgușeală, tuse spastică şi convulsivă; bronşită
  • Stres oxidativ
  • Anorexie, anemie, astenie
  • Răni şi ulceraţii tegumentare
  • Migrenă, dureri reumatismale
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Cimbrişor (Thymus serpyllum) – 5%, oregan (Origanum vulgare) – 5%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Cimbrișorul – datorită uleiului esențial pe care îl conţine, calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat în tratarea tusei convulsive sau spastice, a tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii.

Având şi o acţiune antiseptică puternică, cimbrișorul acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare. De asemenea, datorită uleiului esențial bogat în timol, poate ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Substanţa amară, în asociaţie cu ceilalţi componenţi chimici, dau cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv şi nervos. Ameliorează starea bolnavului în meteorism, enterocolită, astenie; stimulează pofta de mâncare; se recomandă şi în cazul anemiilor.

Extern, cimbrişorul se foloseşte pentru calmarea durerilor provocate de reumatism, gută, migrene şi pentru stimularea circulaţiei periferice, prin masaj. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, poate fi folosit în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii.

Oregano (Șovârvul) – Compoziţia chimică complexă a speciei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului acţiune tonic-amară, uşor astringentă şi produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la expectoraţie.

Intern, oregano (șovârvul) se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

A se folosi în cure scurte şi cu pauze între ele de către persoanele cu afecţiuni digestive.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Ulei cu busuioc (cu ulei de masline) 250 ml

Ulei cu busuioc (cu ulei de masline) 250 ml

Pret: 57,00 lei

Proprietati
Produs natural obținut din părți aeriene de busuioc (Ocimum basilicum), ale căror substanțe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.

Cum acţionează?

  • Protejează organismul împotriva stresului oxidativ
  • Susţine drenarea normală a lichidelor corporale
  • Favorizează resorbţia/eliminarea gazelor intestinale
  • Stimulează digestia
  • Antiseptic pulmonar
  • Cicatrizant

Pentru ce se recomandă?

  • Stres oxidativ
  • Drenare deficitară a lichidelor corporale
  • Colită de fermentație, colici abdominale, meteorism
  • Răceală, gripă, bronșită
  • Inapetență
  • Afte, stomatite, crăpături ale buzelor
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Busuioc (Ocimum basilicum) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Busuiocul energizează şi vitaminizează. Prin conţinutul bogat în vitamine A şi C, în minerale – calciu şi fier, busuiocul are un efect revigorant deosebit asupra organismului. Este un tonic foarte bun în timpul virozelor şi în perioadele intersezoniere, întărind imunitatea şi combătând stările febrile. Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antispastice, preparatele din busuioc sunt eficiente într-o gamă largă de boli: gripă, bronşită, afte, ulcer gastric, infecţii urinare, nevralgii. Terapia cu busuioc este foarte eficientă în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat (migrene şi anxietate).

Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Vă place ce vedeți?

Poate le place și altora. Ar fi minunat să afle!