Fiind obţinute prin fermentație naturală, Oțeturile Nera Plant păstrează proteinele solubile, aminoacizii, vitaminele, acizii graşi şi elementele minerale necesare organismului pentru o funcţionare normală.

Dacă sunteți interesați de produsele noastre vă rugăm să ne vizitați.

Oțet de mere cu cătină 1000 ml

Oțet de mere cu cătină 1000 ml

Pret: 49,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din pulpă de cătină (Hippophaë rhamnoides) și Oțet Nera Plant de mere și miere.

Cum acţionează?
  • Antioxidant
  • Energizant
  • Vitaminizant
  • Imunostimulator
  • Reduce pofta de mâncare
  • Depurativ
  • Hepatoprotector
  • Calmant şi relaxant
Pentru ce se recomandă?
  • Anemie
  • Convalescenţă
  • Imunitate scăzută
  • Afecţiuni hepatice, gastrointestinale, renale
  • Reumatism
  • Supraponderabilitate
  • Stări de nelinişte, depresie
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, pulpă de cătină (Hippophaë rhamnoides) – 10%,  apă, miere de albine, zahăr brun invertit, drojdie de panificație.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP. Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism

Se recomandă o cură cu fructe de cătină, anual, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară care le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări: de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Zahărul brun invertit conservă produsul, fiind elementul necesar fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • în salate şi mâncăruri, după gust.
  • Pentru persoane cu probleme de sănătate:

      Adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Copii între 1-3 ani: 1/2 linguriță pe zi.

      Copii peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.

Cura durează 4-6 săptămâni și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Oțet de mere cu măceșe 1000ml

Oțet de mere cu măceșe 1000ml

Pret: 49,00 lei

Proprietati

Produs natural obținut din pulpă de măceşe (Rosa canina) și Oțet Nera Plant de mere și miere.

Cum acţionează?
  • Antioxidant
  • Vitaminizant
  • Imunostimulator
  • Vasodilatator arterial
  • Antilitiazic
  • Depurativ
  • Hipotensiv
Pentru ce se recomandă?
  • Stres oxidativ
  • Avitaminoze
  • Imunitate scăzută
  • Hipertensiune
  • Convalescenţă
  • Oboseală fizică şi intelectuală
  • Circulaţie periferică deficitară
  • Afecţiuni renale
  • Obezitate, supraponderabilitate
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, pulpă de Măceşe (Rosa canina) – 10%, apă, miere de albine, zahăr brun invertit, drojdie de panificație.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Măceșele au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic. Sunt utilizate cu rezultate semnificative în alergii, ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Zahărul brun invertit conservă produsul, fiind elementul necesar fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • în salate şi mâncăruri, după gust.
  • Pentru persoane cu probleme de sănătate:

      Adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Copii între 1-3 ani: 1/2 linguriță pe zi.

      Copii peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.

Cura durează 4-6 săptămâni și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Oțet Hepatodren 1000ml

Oțet Hepatodren 1000ml

Pret: 49,00 lei

Proprietati
Cum acţionează?
  • Drenor hepatic şi biliar
  • Regenerant al celulelor hepatice
  • Favorizează digestia grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism.
Pentru ce se recomandă?

Afecțiuni hepatice și biliare

Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, frunze de Anghinare (Cynara scolymus), semințe de Armurariu (Silybum marianum), Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene și rădăcini de Păpădie (Taraxacum officinale), Sulfină (Melilotus officinalis), Sunătoare (Hypericum perforatum), Șovârv (Origanum vulgare), Țintaură  (Centaurim erythraea) – 10%; apă, miere de albine, zahăr brun invertit, drojdie de panificație.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Anghinarea  are un puternic efect diuretic, fiind foarte utilă în curele de detoxifiere, deoarece curăță sângele, ficatul și rinichii de toxine. Consumul de anghinare stimulează apetitul şi digestia, elimină apa și scade nivelul de colesterol.

Semințele de Armurariu au acțiune hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, decongestivă, antiinflamatorie, coleretic-colagogă, antioxidantă. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică și împiedică alterarea membranei hepatocitoare. Armurariul este folosit în boli hepatice (hepatite cronice active, de cauză atât virală, cât și alcoolică, ciroză hepatică, insuficiență hepatică). Se asociază preventiv medicamentelor cu potențial hepatotoxic.

Florile de Gălbenele reglează funcția biliară, prin principiile amare având o acțiune hipolipemiantă, coleretică. Se recomandă în tratamentul colecistitelor, dischineziei biliare atone și hipotone, precum și în creșterea secreției de bilă a celulelor hepatice.

Păpădia prin compoziția sa chimică acționează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, colagog, depurativ, antiinflamator, antioxidant, având un important efect diuretic. Astfel, ea este indicată în stările congestive hepatice, hepatite, insuficiență hepatică, hipercolesterolemie, icter și litiază biliară.

Sulfina se recomandă în hepatita cronică deoarece stimulează refacerea țesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele nou formate identice morfofuncțional, contribuie la sinteza ARN și prin aceasta la regenerarea țesutului hepatic. Are, de asemenea, o acțiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare, anticoagulantă și cicatrizantă.

Sunătoarea, datorită uleiului volatil, a hipericinei şi a taninului, are proprietăţi antiseptice, astringente şi cicatrizante. Reduce procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Intern se recomandă în colite şi colecistopatii.

Șovârvul este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională în diferite afecţiuni: hepatită, ascită, gastrită hipoacidă, colici gastrice, atonie intestinală, halenă, aerofagie, diaree, dezinterie, anorexie, colitele de fermentație. Capacitatea antioxidantilor la oregano este de 3 până la 20 de ori mai mare decât la orice altă plantă. Oregano are de 4 ori puterea antioxidanților din afine, de 12 de ori mai mare ca a portocalelor și de 42 de ori mai mare ca a merelor.

Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru toxinele din organism. Are un gust amar accentuat, pe bună dreptate fiind cunoscută şi sub denumirea de Fierea pământului. Preparatele din Ţintaură ajută organismul să elimine toxinele prin scaun, urină şi transpiraţie. Cel mai important efect în aceste cazuri este cel drenor şi protector hepatic, ţintaura ajutând ficatul – cel mai solicitat organ în cazul intoxicaţiilor – să îşi exercite funcţia de „filtru al otrăvurilor” care intră în organism, stimulând ulterior procesul de regenerare a celulelor hepatice. Are un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Zahărul brun invertit conservă produsul, fiind elementul necesar fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:

Adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Copii între 1-3 ani: 1/2 linguriță pe zi.

Copii peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.

Cura durează 4-6 săptămâni și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 1000ml
Oțet Hepatodren 250ml

Oțet Hepatodren 250ml

Pret: 38,00 lei

Proprietati
Cum acționează produsul?

  • Drenor hepatic şi biliar
  • Regenerant al celulelor hepatice
  • Favorizează digestia grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism.

Pentru ce se recomandă?

  • Afecțiuni hepatice și biliare
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, frunze de Anghinare (Cynara scolymus), semințe de Armurariu (Silybum marianum), Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene și rădăcini de Păpădie (Taraxacum officinale),Sulfină (Melilotus officinalis), Sunătoare (Hypericum perforatum), Șovârv (Origanum vulgare),Țintaură  (Centaurim erythraea) – 10%; excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o bună funcţionare (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Anghinarea regenerează celulele hepatice, întărește funcția antitoxică a ficatului, este antiinflamatorie, hipocolesterolemiantă, coleretic-colagogă, crește apetitul, ajută la eliminarea sărurilor și pigmenților biliari, normalizând culoarea pielii, urinei, fecalelor în caz de icter.

Semințele de Armurariu au acțiune hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, decongestivă, antiinflamatorie, coleretic-colagogă, antioxidantă. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică și împiedică alterarea membranei hepatocitoare. Armurariul este folosit în boli hepatice (hepatite cronice active, de cauză atât virală, cât și alcoolică, ciroză hepatică, insuficiență hepatică). Se asociază preventiv medicamentelor cu potențial hepatotoxic.

Având proprietăţi coleretic-colagoge (stimulează secreția și eliminarea bilei), cicatrizante şi calmante, Gălbenelele contribuie la funcționarea normală a aparatului digestiv și ajută la menținerea sănătății ficatului.

Păpădia prin compoziția sa chimică acționează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, decongestionant, colagog, depurativ, antiinflamator, antioxidant, având un important efect diuretic. Astfel, ea este indicată în stările congestive hepatice, hepatite, insuficiență hepatică, hipercolesterolemie, icter, litiază biliară.

Sulfina este utilă în hepatita cronică deoarece stimulează refacerea țesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele nou formate identice morfofuncțional, contribuie la sinteza ARN și prin aceasta la regenerarea țesutului hepatic. Are de asemenea acțiune hepatoprotectoare, antiinflamatoare, anticoagulantă și cicatrizantă.

Sunătoarea ajută la menținerea sănătății aparatului gastrointestinal. Susține funcționarea normală a ficatului. Contribuie la o relaxare optimă și menținerea bunei dispoziții, datorită proprietăților sale: calmante, antiinflamatoare, antiulceroase, coleretic-colagoge (provoacă evacuarea bilei în intestin), antiseptic, cicatrizant. Se recomandă în gastrită, ulcer gastro-duodenal, hepatită, diskinezie biliară (funcționarea defectuoasă a vezicii biliare).

Șovârvul este antispastic, stomahic (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale), carminativ (ajută la eliminarea gazelor intestinale). Datorită substanţelor amare şi taninurilor acţionează ca tonic-amar în anorexii, astringent în diaree şi carminativ.

Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, favorizează digestia. Se recomandă în dischinezie biliară, constipație atonă, balonare.

Mierea conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • diluat în apă, ceai sau sucuri, câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1 lingură (adulţi) de 3 ori pe zi, după mese.
  • cura durează 4-6 săptămâni şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250ml

Oţet de mere şi miere 250ml

Oţet de mere şi miere 250ml

Pret: 38,00 lei

Proprietati
Produs natural obţinut din mere româneşti şi miere de albine, după o reţetă tradiţională.

Cum acţionează?

  • Antibacterian
  • Antialergic
  • Tonic digestiv
  • Energizant
  • Detoxifiant
  • Remineralizant
  • Antifebril
  • Normalizează nivelul colesterolului
  • Combate durerile musculare şi articulare
  • Antiacneic
  • Normalizează secreția de sebum
  • Antiinflamator
  • Calmant
  • Tonic capilar

Pentru ce se recomandă?

  • Infecţii
  • Alergii
  • Probleme de digestie
  • Constipaţie
  • Metabolism leneș
  • Celulită
  • Obezitate
  • Imunitate scăzută
  • Oboseală cronică
  • Migrene
  • Ameţeli
  • Insomnie
  • Nivel crescut al colesterolului
  • Dureri musculare şi articulare
  • Urticarie
  • Înţepături de insecte
  • Arsuri solare
  • Ten gras, acneic
  • Febră în răceli și gripe – uz extern (frecții, împachetări)
  • Mătreață
  • Căderea părului
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 30%, excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

– în regim obişnuit de viaţă: în salate şi mâncăruri, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale;

– pentru persoane cu probleme de sănătate:

  • intern – câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1 lingură (adulţi), de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri (cura durează 4-6 săptămâni);
  • extern – frecţionări, comprese.

Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis.  În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250ml

Oţet de mere cu măceşe 250ml

Oţet de mere cu măceşe 250ml

Pret: 38,00 lei

Proprietati
Cum acţionează?

  • Antioxidant
  • Vitaminizant
  • Imunostimulator
  • Vasodilatator arterial
  • Antiinflamator
  • Antilitiazic
  • Depurativ
  • Diuretic
  • Hepatoprotector

Pentru ce se recomandă?

  • Stres oxidativ
  • Avitaminoze
  • Imunitate scăzută
  • Convalescenţă
  • Gripă, viroze, febră
  • Oboseală fizică şi intelectuală
  • Circulaţie periferică deficitară
  • Artrită reumatoidă
  • Afecţiuni renale
  • Afecţiuni hepatice, dischinezie biliară
  • Obezitate, supraponderabilitate
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, pulpă de Măceşe (Rosa canina) – 10%, excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o bună funcţionare (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Măceșul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş conţin cantităţi mari de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B1, B2, B3, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca revigorant în virozele sezoniere. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

Sunt utilizate cu rezultate semnificative în alergii, ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • 3-4 linguriţe pe zi pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, în cure de 3-4 săptămâni.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de căldură.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 250ml

Oţet de mere cu cătină 250ml

Oţet de mere cu cătină 250ml

Pret: 38,00 lei

Proprietati
Cum acţionează?

  • Antioxidant
  • Energizant
  • Vitaminizant
  • Imunostimulator
  • Reduce pofta de mâncare
  • Depurativ
  • Antiinflamator
  • Cicatrizant
  • Hepatoprotector
  • Calmant şi relaxant

Pentru ce se recomandă?

  • Stres oxidativ
  • Anemie
  • Convalescenţă
  • Infecţii
  • Răceală
  • Imunitate scăzută
  • Afecţiuni hepatice, gastrointestinale, renale
  • Ateroscleroză
  • Afecțiuni oculare
  • Reumatism
  • Supraponderabilitate
  • Stări de nelinişte, depresie
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, pulpă de cătină (Hippophaë rhamnoides) – 10%, excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Fructele de cătină sunt energizante şi măresc rezistenţa organismului în faţa bolilor. Produsele pe bază de cătină au un rol însemnat în reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicată.

Fructele de cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitaminele K, F, PP, etc. şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu.

Se recomandă ca anual să se facă câte o cură cu fructe de cătină pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente. Sunt renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară, ceea ce le recomandă ca adjuvante într-o gamă largă de tulburări, de la infecţii repetate la alergii, de la îmbătrânire prematură la boala canceroasă. Se folosesc şi în tratarea afecţiunilor stomacului şi ale duodenului. Cătina se mai recomandă în cazul afecţiunilor specifice pentru persoanele în vârstă (vitamina E este considerată vitamina tinereţii), în tulburări nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenta la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi de deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • în salate şi mâncăruri, după gust.
  • câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1 lingură (adulţi) de 3 ori/zi înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

A se păstra bine închis, la temperatură constantă.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250 ml

Oțet Adipstop 250ml

Oțet Adipstop 250ml

Pret: 38,00 lei

Proprietati
Cum acționează produsul?

  • Stimulează scăderea greutății corporale.
  • Susţine reglarea tranzitului intestinal.
  • Favorizează eliminarea toxinelor.

Pentru ce se recomandă?

  • Metabolism leneș
  • Constipaţie
  • Obezitate, celulită
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, Ardei iute (Capsicum spp.), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene și rădăcini de Păpădie (Taraxacumofficinale), Senna (Cassia angustifolia), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra), Urzică (Urtica dioica-10%;excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o bună funcţionare (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Cultivat acum în întreaga lume, Ardeiul iute reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamina C și beta-caroten. Poate regulariza curgerea sângelui și poate întări inima, arterele și nervii. Conține, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu și fosfor.

Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Prin utilizarea sa în mâncărurile care, astfel, devin condimentate, caloriile în plus sunt arse. Pentru persoanele care suferă de astm, bronșite cronice, sinuzite sau congestii datorate răcelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute întrucât acesta acționează ca un expectorant.

Ardeiul iute este recunoscut pentru alte avantaje precum acela că are efect coagulant, îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimină starea de oboseală, are efect antiinflamator. Contrar părerilor, ardeiul iute nu produce ulcer și nici hemoroizi.

Cicoarea. Părţile aeriene ale plantei conţin: un glicozid al esculatinei (6,7-dioxicumarină) numit cicorină, inulină, arginină, colină, acid dicofeiltartaric sau acid cicoric, levuloză, fier, fosfor, calciu etc. Latexul din rădăcini conţine substanţe terpenice amare: lactucina şi lactupicrina; inulină intibină (tot o substanţă amară), fructoză, pentozone, colină, alfa- şi beta-lactucerol, taninuri, ulei esenţial, rezine etc.

În Germania o comisie oficială a guvernului, formată din medici si farmacişti (cunoscută sub numele de „Comisia E”), a autentificat în anul 1990 faptul că Cicoarea conţine principii active, în special cicorina si colina, care sporesc secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, îmbunătăţind digestia şi eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrica. Reglează secreţia hormonilor pancreatici şi prin aceasta nivelul glicemiei sangvine, iar unii cercetători precizează şi un efect hipocolesterolemiant al acesteia. Astfel un studiu realizat timp de 14 zile pe organisme cu diabet indus a arătat că tratamentul cu Cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%, trigliceridele cu 91% si colesterolul total cu 16%.

Compuşii chimici menţionaţi – inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi. În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Cicoarea s-a dovedit a avea un rol eficient, prin proprietăţile sale diuretice şi depurative, în constipaţie – zaharurile nedigerabile din rădăcina de Cicoare stimulează formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus în colon, creşte biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal îmbunătăţind eliminarea –, precum şi în stimularea funcţiilor renale. Ca şi cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic aperitiv – anorexigenpoate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Florile de Gălbenele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide.

Comisia Europeană a raportat acţiunea antiinflamatoare şi vindecarea rapidă a rănilor prin aplicaţii locale. Cercetările „in vitro” au demonstrat şi acţiunea antibacteriană.

Cercetările din ţara noastră au demonstrat acţiunea antitrichomonazică a extractelor liofilizate din florile de gălbenele.

Având proprietăţi cicatrizante şi calmante, gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Utilizarea Păpădiei are o veche şi lungă tradiţie, fiind folosită în numeroase sisteme de medicină tradiţională. În medicina tradiţională românească are multiple recomandări: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc. Se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice). Prin diureza pe care o produce ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză. Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroşit, cu pete, pistrui.

O mare parte din utilizările empirice ale preparatelor pe bază de Păpădie au fost confirmate pe baza cercetărilor ştiinţifice. Frunzele şi rădăcinile de Păpădie conţin lactene triterpenice (endesmanolide şi germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol şi taraxerol); hidraţi de carbon (inulină 2% primăvara şi 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină şi luteolină); acizi fenolici, cafeic şi clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol şi taraxasterol; zaharuri între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine şi săruri minerale, în special potasiu (1,8 – 4,5%), azot, calciu, fosfaţi şi vitaminele B, C şi D – vitamina C este în cantităţi mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

Comisia Europeană a aprobat utilizarea în uzul intern a preparatelor pe bază de frunze şi rădăcini de Păpădie, în tulburările fluxului biliar, în stimularea diurezei, în anorexie şi dispepsie. Majoritatea forurilor ştiinţifice de fitoterapie recomandă extractele pe bază de Păpădie în restabilirea funcţiilor hepato-biliare, în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări, flatulenţă şi stimularea diurezei.

Senna conţine compuşi antrachinonici (senozide A şi B), flavonoide, zaharide, derivaţi naftalenici, fitosteroli, uleiuri esenţiale, ceruri, taninuri, săruri minerale, rezine şi mucilagii. Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale şi diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal).

Senna se administrează în dozele recomandate, pe perioade limitate (7-10 zile). Dozele mai mari pot provoca colici abdominale intense, însoţite de diaree apoasă, greaţă, vărsături.

Administrarea prelungită poate crea dependenţă, pierderi de minerale (potasiu), cu tulburări de ritm cardiac, hematurie (urinare cu sânge).

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogata in substante diuretice).

Florile de Soc au o întrebuinţare răspândită. Multă lume recunoaşte efectul florilor de Soc, ca fiind un remediu demonstrat în timp împotriva febrei – datorită efectului său sudorific stimulează transpiraţia şi scade astfel febra.

Comisia Europeană menţionează efectele florilor de Soc ca diaforetice şi diuretice, datorită conţinutului în flavonoide şi acizilor fenolici – validând astfel utilizările tradiţionale. În studiile „in vitro” s-au evidenţiat şi acţiunea antiinflamatoare şi antivirală.

Florile de Soc conţin cca. 3% flavonoide, compuse în special din glicozide flavonolice: astragalină, hiperozid, izoquercetină şi rutozid, agliconi liberi: quercetină şi kamferol. Mirosul florilor proaspete este datorat aminelor alifatice: atilamina, izobutilamina şi izoamilamina. Mai conţin săruri minerale cca. 8% potasiu, compuşi fenolici: triterpene, alfa- şi beta-amirină, acizi triterpenici: ursolic şi oleanolic, steroli, ulei esenţial, alcane, mucilagii, pectine, zaharuri şi taninuri.

Pentru proprietăţile lor diuretice şi sudorifice, florile de Soc sunt recomandate în tratamentul răcelilor şi gripelor. Prin diureza pe care o produc se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică constituie astfel un foarte bun integrator natural în aceste substanţe. Au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice.

Se recomandă deci ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Mierea conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • diluat în apă, ceai sau sucuri, câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1-3 linguri (adulţi) de 3 ori pe zi, în timpul meselor.
  • Cura durează 4-6 săptămâni şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 250ml

Oțet Adipstop 1 l

Oțet Adipstop 1 l

Pret: 49,00 lei

Proprietati
Cum acționează produsul?

  • Stimulează scăderea greutății corporale.
  • Susţine reglarea tranzitului intestinal.
  • Favorizează eliminarea toxinelor.

Pentru ce se recomandă?

  • Metabolism leneș
  • Constipaţie
  • Obezitate, celulită
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 27%, Ardei iute (Capsicum spp.), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene și rădăcini de Păpădie (Taraxacum officinale), Senna (Cassia angustifolia), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra), Urzică (Urtica dioica-10%excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o bună funcţionare (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Cultivat acum în întreaga lume, Ardeiul iute reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamina C și beta-caroten. Poate regulariza curgerea sângelui și poate întări inima, arterele și nervii. Conține, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu și fosfor.

Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Prin utilizarea sa în mâncărurile care, astfel, devin condimentate, caloriile în plus sunt arse. Pentru persoanele care suferă de astm, bronșite cronice, sinuzite sau congestii datorate răcelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute întrucât acesta acționează ca un expectorant.

Ardeiul iute este recunoscut pentru alte avantaje precum acela că are efect coagulant, îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimină starea de oboseală, are efect antiinflamator. Contrar părerilor, ardeiul iute nu produce ulcer și nici hemoroizi.

Cicoarea. Părţile aeriene ale plantei conţin: un glicozid al esculatinei (6,7-dioxicumarină) numit cicorină, inulină, arginină, colină, acid dicofeiltartaric sau acid cicoric, levuloză, fier, fosfor, calciu etc. Latexul din rădăcini conţine substanţe terpenice amare: lactucina şi lactupicrina; inulină intibină (tot o substanţă amară), fructoză, pentozone, colină, alfa- şi beta-lactucerol, taninuri, ulei esenţial, rezine etc.

În Germania o comisie oficială a guvernului, formată din medici si farmacişti (cunoscută sub numele de „Comisia E”), a autentificat în anul 1990 faptul că Cicoarea conţine principii active, în special cicorina si colina, care sporesc secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, îmbunătăţind digestia şi eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrica. Reglează secreţia hormonilor pancreatici şi prin aceasta nivelul glicemiei sangvine, iar unii cercetători precizează şi un efect hipocolesterolemiant al acesteia. Astfel un studiu realizat timp de 14 zile pe organisme cu diabet indus a arătat că tratamentul cu Cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%, trigliceridele cu 91% si colesterolul total cu 16%.

Compuşii chimici menţionaţi – inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi. În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Cicoarea s-a dovedit a avea un rol eficient, prin proprietăţile sale diuretice şi depurative, în constipaţie – zaharurile nedigerabile din rădăcina de Cicoare stimulează formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus în colon, creşte biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal îmbunătăţind eliminarea –, precum şi în stimularea funcţiilor renale. Ca şi cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic aperitiv – anorexigen poate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Florile de Gălbenele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide.

Comisia Europeană a raportat acţiunea antiinflamatoare şi vindecarea rapidă a rănilor prin aplicaţii locale. Cercetările „in vitro” au demonstrat şi acţiunea antibacteriană.

Cercetările din ţara noastră au demonstrat acţiunea antitrichomonazică a extractelor liofilizate din florile de gălbenele.

Având proprietăţi cicatrizante şi calmante, gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Utilizarea Păpădiei are o veche şi lungă tradiţie, fiind folosită în numeroase sisteme de medicină tradiţională. În medicina tradiţională românească are multiple recomandări: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc. Se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice). Prin diureza pe care o produce ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză. Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroşit, cu pete, pistrui.

O mare parte din utilizările empirice ale preparatelor pe bază de Păpădie au fost confirmate pe baza cercetărilor ştiinţifice. Frunzele şi rădăcinile de Păpădie conţin lactene triterpenice (endesmanolide şi germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol şi taraxerol); hidraţi de carbon (inulină 2% primăvara şi 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină şi luteolină); acizi fenolici, cafeic şi clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol şi taraxasterol; zaharuri între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine şi săruri minerale, în special potasiu (1,8 – 4,5%), azot, calciu, fosfaţi şi vitaminele B, C şi D – vitamina C este în cantităţi mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

Comisia Europeană a aprobat utilizarea în uzul intern a preparatelor pe bază de frunze şi rădăcini de Păpădie, în tulburările fluxului biliar, în stimularea diurezei, în anorexie şi dispepsie. Majoritatea forurilor ştiinţifice de fitoterapie recomandă extractele pe bază de Păpădie în restabilirea funcţiilor hepato-biliare, în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări, flatulenţă şi stimularea diurezei.

Senna conţine compuşi antrachinonici (senozide A şi B), flavonoide, zaharide, derivaţi naftalenici, fitosteroli, uleiuri esenţiale, ceruri, taninuri, săruri minerale, rezine şi mucilagii. Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale şi diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal).

Senna se administrează în dozele recomandate, pe perioade limitate (7-10 zile). Dozele mai mari pot provoca colici abdominale intense, însoţite de diaree apoasă, greaţă, vărsături.

Administrarea prelungită poate crea dependenţă, pierderi de minerale (potasiu), cu tulburări de ritm cardiac, hematurie (urinare cu sânge).

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogata in substante diuretice).

Florile de Soc au o întrebuinţare răspândită. Multă lume recunoaşte efectul florilor de Soc, ca fiind un remediu demonstrat în timp împotriva febrei – datorită efectului său sudorific stimulează transpiraţia şi scade astfel febra.

Comisia Europeană menţionează efectele florilor de Soc ca diaforetice şi diuretice, datorită conţinutului în flavonoide şi acizilor fenolici – validând astfel utilizările tradiţionale. În studiile „in vitro” s-au evidenţiat şi acţiunea antiinflamatoare şi antivirală.

Florile de Soc conţin cca. 3% flavonoide, compuse în special din glicozide flavonolice: astragalină, hiperozid, izoquercetină şi rutozid, agliconi liberi: quercetină şi kamferol. Mirosul florilor proaspete este datorat aminelor alifatice: atilamina, izobutilamina şi izoamilamina. Mai conţin săruri minerale cca. 8% potasiu, compuşi fenolici: triterpene, alfa- şi beta-amirină, acizi triterpenici: ursolic şi oleanolic, steroli, ulei esenţial, alcane, mucilagii, pectine, zaharuri şi taninuri.

Pentru proprietăţile lor diuretice şi sudorifice, florile de Soc sunt recomandate în tratamentul răcelilor şi gripelor. Prin diureza pe care o produc se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică constituie astfel un foarte bun integrator natural în aceste substanţe. Au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice.

Se recomandă deci ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Mierea conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • diluat în apă, ceai sau sucuri, câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1-3 linguri (adulţi) de 3 ori pe zi, în timpul meselor.
  • Cura durează 4-6 săptămâni şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Concentraţie acetică: minimum 50g/1000ml

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 1l.

Oţet de mere şi miere 1l

Oţet de mere şi miere 1l

Pret: 49,00 lei

Proprietati
Cum acţionează?

  • Antibacterian
  • Antialergic
  • Tonic digestiv
  • Energizant
  • Detoxifiant
  • Remineralizant
  • Antifebril
  • Normalizează nivelul colesterolului
  • Combate durerile musculare şi articulare
  • Antiacneic
  • Normalizează secreția de sebum
  • Antiinflamator
  • Calmant
  • Tonic capilar

Pentru ce se recomandă?

  • Infecţii
  • Alergii
  • Probleme de digestie
  • Constipaţie
  • Metabolism leneș
  • Celulită
  • Obezitate
  • Imunitate scăzută
  • Oboseală cronică
  • Migrene
  • Ameţeli
  • Insomnie
  • Nivel crescut al colesterolului
  • Dureri musculare şi articulare
  • Urticarie
  • Înţepături de insecte
  • Arsuri solare
  • Ten gras, acneic
  • Febră în răceli și gripe – uz extern (frecții, împachetări)
  • Mătreață
  • Căderea părului
Ingrediente
Ce ingrediente conţine?

Mere mature sănătoase (Malus domestica) – 30%, excipienți: apă, miere de albine, fructoză, glucoză, zaharoză, drojdie de panificație.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importată sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.

Mierea de albine conține minerale, vitamine și enzime care o fac un puternic energizant natural.

Fructoza, glucoza, zaharoza conservă produsul. Sunt elementele necesare fermentaţiei alcoolice, prima etapă în obţinerea oţetului.

Drojdia de panificație mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

– în regim obişnuit de viaţă: în salate şi mâncăruri, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale;

– pentru persoane cu probleme de sănătate:

  • intern – câte 1 linguriţă (copii) sau câte 1 lingură (adulţi), de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri (cura durează 4-6 săptămâni);
  • extern – frecţionări, comprese.

Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis.  În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.

Mod de prezentare: recipient de sticlă transparentă, a 1 litru.

Vă place ce vedeți?

Poate le place și altora. Ar fi minunat să afle!