Gemul Nera Plant de zmeură și aronia este un aliment hrănitor și aromat, dar și un remediu accesibil pentru numeroase carențe și afecțiuni.

Dacă sunteți interesați de produsele noastre vă rugăm să ne vizitați.

Gem de coacăze negre 230g

Gem de coacăze negre 230g

Pret: 35,00 lei

Proprietati
Gemul Nera Plant de coacăze negre este un aliment hrănitor și aromat.
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum) și zahăr brun invertit.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de Coacăz-negru (Ribes nigrum) conțin un număr impresionant de minerale și vitamine. Fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C (100 de grame de coacăze negre furnizează 300% din necesarul zilnic pentru un adult), coacăzele negre au și statutul de aliment cu puternic efect antioxidant. Aceste fructe ne oferă de 2 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Conţin, de asemenea, vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic), pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.
Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 este necesară pentru regenerarea celulelor cutanate, magneziul participă direct la transmiterea impulsurilor nervoase și la producția de energie, fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii, iar calciul este important pentru oase și dinți puternici.
Antocianinele, împreună cu flavonoizii conținuți de coacăzele negre, sunt cunoscuți pentru scăderea riscului de a dezvolta anumite forme de cancer sau boli neurologice, pentru încetinirea procesului îmbătrânirii şi reducerea inflamaţiilor.
Studiile științifice au demonstrat rolul deosebit de benefic al coacăzelor negre în afecțiunile cardiace, în  prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, în afecțiunile hepato-biliare şi renale.

Sinergismul dintre vitamina C şi antocianozide comunică coacăzelor negre proprietatea de a preveni accidentele vasculare şi de a mări acuitatea vizuală. În plus, ele întăresc sistemul imunitar, corectează anumite probleme de vedere, tratează artrita, ameliorează oboseala și previn procesele de îmbătrânire.
Coacăzele negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, pneumonie, gastrită, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Deoarece fructele sunt puternic diuretice, pot fi folosite şi la tratarea gutei și anginei.
Coacăzele negre au darul de a dezintoxica în profunzime. Ele contribuie la scăderea acidului uric și a colesterolului. Cura cu fructe proaspete sau sucul obținut din acestea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, artrită și reumatism. Acestea scad glicemia și stimulează funcționarea pancreasului.
În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzelenegre”. Ele tratează peste 50 de boli și tulburări.

Zahărul brun are o aromă foarte plăcută, dând un gust deosebit gemului de coacăze negre. El conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Conține melasă – bogată în minerale și vitamine (fier, calciu, magneziu, seleniu, vitamina B6), aceasta asigurând un suport sănătos pentru corpul uman.
Pentru a fi asimilată de organism, zaharoza conținută de zahăr necesită să fie transformată în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei, o enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei).
Avantajul zahărului brun invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci este direct scindat în cele două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului, pe care o implică invertirea.

Mod de utilizare
Surprinde-i pe cei dragi cu un desert delicios și sănătos!

Gemul Nera Plant de coacăze negre – „o linguriță de sănătate dulce” – dă savoare și vitamine deserturilor: budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjiturilor, tartelor și torturilor preparate în casă, mai ales celor cu pastă de brânză dulce, frișcă și smântână.

Produs natural fără aditivi, conservanți sau coloranți.

Mod de prezentare: borcan de 450 g

Gem de zmeură și aronia 230g

Gem de zmeură și aronia 230g

Pret: 35,00 lei

Proprietati
Gemul de zmeură și aronia este un aliment hrănitor și aromat, dar și un remediu accesibil pentru numeroase carențe și afecțiuni.
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Fructe de Zmeură și Aronia, zahăr brun invertit.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele de Aronia au un gust dulceag-amărui şi conţin o cantitate mare de antioxidanţi. Cu un efect tonic general, ele înviorează, cresc vitalitatea şi sporesc imunitatea, echilibrează metabolismul, scad nivelul hormonilor de stres, calmează şi întreţin buna dispoziţie. Foarte bogate în vitamine și minerale – potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, mangan, iod și vitaminele A, B₁, B₂, B₃,B₅,B₆,B₉, C, E, K, PP,  fructele de Aronia mai conţin zaharuri, acizi organici, tanini și pectine. Ele conţin de 15 ori mai multă vitamina C decât Afinele, dar și vitamina PP, care are rolul de a o fixa în organism.

Datorită proprietăților antiseptice, fructele de Aronia sunt un remediu puternic în răceli și prevenirea infecțiilor virale și bacteriene.

Anticancerigene și detoxifiante, fructele de Aronia ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin şi la stabilizarea tensiunii arteriale. Studiile au demonstrat că acestea ajută creierului,  previn pierderile de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării, previn și Alzheimer-ul. Printre beneficiile fructelor de Aronia, mai amintim: prevenirea și tratarea bolilor ficatului şi vezicii biliare, inflamaţiilor stomacului, alergiilor, a bolilor de piele, infecțiilor urinare, hiperglicemiei și obezității.

Datorită proprietăților pe care le au, fructele de Aronia au fost introduse în dieta cosmonauților ruși, în anul 1959. Totodată, ele sunt recomandate și în dietele sportivilor și pot fi oferite chiar și bebeluşului de la vârsta de 1 an, conținutul mare de iod al lor fiind benefic în fazele de creștere ale copiilor.

Zmeura este o sursă remarcabilă de antioxidanți și fitonutrienți – protectori împotriva bolilor cronice și degenerative precum  obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afecțiuni ale sistemului osteoarticular și nervos.Tilirosida conţinută de Zmeură activează un hormon care reglează metabolismul țesutului adipos. Chiar dacă are puține calorii, Zmeura este sățioasă și alungă senzația de foame pentru mult timp. Fructele de Zmeură sunt bogate în fibre, fapt ce favorizează arderile și o digestie bună. Consumând Zmeură, aducem în organism o paletă largă de compuși antiinflamatori care întăresc imunitatea, redau vitalitatea organismului și încetinesc procesele de îmbătrânire. În plus, ea îmbunătățește memoria, întârzie îmbătrânirea cognitivă, reduce nivelul de zahăr din sânge și previne bolile de inimă și pe cele de ochi.

Cu un conținut foarte bogat în vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B₁, B₂, B₃, B₅,B₆, B₉, A și vitamina E, fructele de Zmeură inhibă creșterea celulelor canceroase și opresc dezvoltarea anumitor forme de cancer. Ultimele studii au arătat că, datorită nivelului ridicat de vitamina C, dar și de magneziu, fructele de zmeură sunt benefice și în cazul infertilității, atât la femei, cât și la bărbați.

Mod de utilizare
Gemul de zmeură și aronia – o linguriță de sănătate dulce – dă gust, savoare și vitamine rețetelor de prăjituri (cornulețe, rulade, croissante, etc.) și tuturor tipurilor de desert: cozonaci, gogoși, melci, plăcinte, clătite, vafe, gofre,  deserturi precum budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste.

Ideal pentru micul dejun, pe pâine integrală cu unt.

Produs natural fără aditivi, conservanți sau coloranți.

A se păstra bine închis, la temperatură constantă.

Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe etichetă.

Mod de prezentare: borcan de 450 g

Vă place ce vedeți?

Poate le place și altora. Ar fi minunat să afle!