Studiile au demonstrat că, sub formă de pulberi, remediile naturiste au cele mai rapide efecte. Ritmul vieții cotidiene ne cere adesea doctorii grabnice și concentrate. Născute din puterea tămăduitoare a plantelor, cu o formulă îmbunătățită, Capsulele Nera Plant previn și tratează o gamă largă de afecțiuni, vitalizează și înnoiesc întregul organism.

Dacă sunteți interesați de produsele noastre vă rugăm să ne vizitați.
Capsule Vito-complex 90 cps.

Capsule Vito-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Facilitează eliminarea toxinelor din organism, înviorând funcțiile organelor vitale.
 • Limitează sau elimină procesul inflamator.
 • Ameliorează tulburările de metabolism.
 • Accelerează regenerarea celulară a țesuturilor și organelor afectate de vârstă, boli și diverse leziuni.
 • Are efect de protecție împotriva agenților patogeni: protejează celulele organismului de îmbolnăvire.
 • Inhibă dezvoltarea celulelor canceroase; încetinește și stopează dezvoltarea acestora.
 • Împiedică proliferarea tumorilor (pancreatice, mamare, hepatice etc.)
 • Stimulează sistemul imunitar.
Pentru ce se recomandă?
 • Sindromul oboselii cronice
 • Tulburări de metabolism
 • Diferite forme de cancer (ovarian, mamar, intestinal, gastric, pulmonar, de prostată etc.).
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 9 plante: rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale) – 140 mg; părţi aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), părţi aeriene de Coada-șoricelului  (Achillea millefolium), părţi aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria), frunze de Leurdă (Allium ursinum), frunze de Mentă (Mentha piperita), părţi aeriene de Năpraznic (Geranium robertianum), scoarță de Salcie (Salix sp.), părţi aeriene de Urzică (Urtica dioica) – în părți egale (câte 20 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Există mai multe teorii care afirmă că boala canceroasă și aproape toate celelalte boli încep în spațiul intercelular (cămara din care celulele se alimentează, dar şi magazia de gunoi, unde ele îşi aruncă toxinele), poluat de noi cu toxine din alimentația extra-procesată și mâncatul excesiv, cu alcool și medicamente luate haotic. La toate acestea se adaugă stresul, responsabil de aproape toate îmbolnăvirile. Când „gunoiul” intercelular se adună în cantitate mare, atunci apar problemele de sănătate.

Plantele care alcătuiesc complexul Vito-complex purifică spațiul intercelular,vindecă și hrănesc celulele.

Rădăcina de Păpădie are un efect depurativ și antioxidant deosebit. Această plantă conţine substanţe curative şi de sinteză foarte importante pentru înlăturarea tulburărilor de metabolism. Prin diureza pe care o produce, ea ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Rădăcinile consumate în stare crudă, precum și cele uscate care se regăsesc în compoziția ceaiului, a tincturii și a capsulelor Nera Plant Vito-complex au efect de stimulare a digestiei și sudorific. Ele ajută foarte mult la fluidificarea sângelui, fiind considerate un remediu excelent contra sângelui îngroșat.

Cercetătorii de la Universitatea Windsor din Canada au afirmat că rădăcina de Păpădie este foarte eficientă în vindecarea şi prevenirea cancerului, putând să dezintegreze celulele canceroase în 48 de ore; ei au subliniat și faptul că ar avea un efect chiar mai puternic decât chimioterapia. Păpădia purifică spațiul intercelular și distruge celulele canceroase. Ea se utilizează și ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice), în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări și flatulenţă.

Coada-calului este cunoscută și ca un puternic regenerator celular, ajutând la vindecarea și cicatrizarea rănilor. Saponozidele prezente în compoziția plantei măresc sinteza de colagen, iar siliciul s-a dovedit a fi esențial pentru consolidarea țesuturilor conjunctive ale creierului, a celulelor nervoase și a măduvei spinării. Deficitul de siliciu din organism poate duce la pierderi de memorie.

Potrivit ultimelor studii, Coada-calului are proprietăți antioxidante și poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. În plus, ea are acțiune diuretică și antiinflamatoare, hemostatică, mineralizantă și antianemică. Uleiul volatil și sărurile de potasiu din plantă o fac eficientă ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi şi vezică. Prin diureza pe care o produce, Coada-calului acţionează favorabil în edemuri ale picioarelor, boli de inimă, ficat, piele, reumatism și gută (ajută la evacuarea toxinelor). S-au obţinut rezultate bune și în anemiile secundare la bolnavii de neoplasm gastric, metroragii, endometrite şi ulcer gastric. Mai este recomandată în afecțiuni genitale, poliartrită, artroze, în perioadele de convalescență, pentru prevenirea cariilor dentare și fortifierea unghiilor.

Preparatele din Coada-calului se utilizează și ca remineralizant adjuvant în tuberculoza pulmonară. Aceleași saponozide, împreună cu celelalte substanţe chimice din plantă uşurează expectoraţia, calmând astfel tusea.

Coada-șoricelului favorizează refacerea celulelor hepatice, îmbunătățește secrețiile biliare și protejază ficatul împotriva factorilor agresivi (alcool, medicamente, grăsimi, etc.). Substanțele tămăduitoare sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină.

Studiile recente au demonstrat că substanțele chimice din compoziția acestei plante au proprietatea de a crește rezistența membranei celulare, astfel încât agenții patogeni să nu mai poată afecta organismul.

Coada-șoricelului mai are și un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea limitează sau elimină procesul inflamator, distruge microorganismele, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Pentru acţiunea sa antihemoragică este utilă în special în hemoragiile uterine şi afecţiunile hemoroidale. Se foloseşte ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale. Alte indicații terapeutice: cancer genital, dureri menstruale, lipsa menstruației, chisturi ovariene, inflamații ale ovarelor constipație, gastrită, anorexie, enterocolită, viermi intestinali, dureri renale, osteoporoză, stări de nervozitate, oboseală.

Crețușca reduce inflamația din articulații în cazul reumatismului, tratează nevralgiile și susține sănătatea aparatului respirator. Florile și frunzele plantei sunt bogate în minerale, uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide și au efect antiinflamator, analgezic și diuretic. Sunt folosite atât în medicina naturistă, cât și în industria cosmeticii și cea a dermatologiei. Crețușca este recomandată împotriva retenției de apă, fiind eficientă și în caz de cistită catarală acută, datorită proprietăților diuretice și antiseptice. Preparatele din Creţușcă au efecte pozitive în tratamentul scrofulozei, al gutei și al mușcăturilor de șarpe. În dermatologie se folosește ca adjuvant pentru erupții tegumentare, celulită, tonifiant al pielii, cicatrizant în vindecarea rănilor.

În cazul tulburărilor hepatice, insuficienţei hepatice și bolilor gastro-intestinale este potrivită infuzia sau pulberea din această plantă. Datorită acțiunii antiemetice, Crețușca este recomandată împotriva răului de transport. Planta este un remediu eficient în tratarea sterilității feminine, în diabet și în colitele de fermentație.

Lemnul-Domnului ocupă în fitoterapie un loc cu totul aparte, datorită efectelor sale antitoxice şi depurative, deopotrivă puternice şi blânde. Utilizat adesea în tratamentul cancerului, indiferent de localizare, şi al altor boli grave, planta înviorează, curăţă de toxine organismul, normalizează apetitul şi uşurează digestia şi are efecte uşor antidepresive.

S-a dovedit a fi foarte folositor în combinaţie cu plantele toxice (Spânz, Rostopască, Laptele câinelui, Brânduşă de toamnă), reducându-le efectele adverse, fără a le diminua în niciun fel acţiunea terapeutică. Planta combate și efectele adverse ale citostaticelor.

Ca adjuvant, alături de plantele specifice afecţiunii tratate, iarba de Lemnul-Domnului are efecte foarte bune în următoarele boli şi tulburări: infecţii urinare, insomnie, hepatită cronică, uşurarea travaliului, parazitoză intestinală (ascaridoză, oxiuroză), ragade periorale la copii (crăpături ale pielii) afecțiuni respiratorii – traheită, tuse (fluidifică secrețiile), faringită, bronșită, dureri de piept; anemie, artrite; boli de stomac și ficat – constipație, dispepsie de fermentație, inapetență, ulcer stomacal, infestări cu Giardia lamblia; buze crăpate, calculoză renală și biliară, cangrene, dereglări hormonale, dismenoree, dureri de ochi, dureri de dinți, dureri de picioare, înțepături de insecte, malarie, menstruații dureroase, plăgi vechi sau ulcerate şi  edeme.

Leurda are acțiune depurativă și diuretică puternică, aceasta fiind cea mai mare calitate a sa. Preparatele din această plantă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii și vezica. Datorită efectului său antiinflamator și de fluidizare a sângelui, Leurda este eficientă în tratarea trombozelor, flebitelor și tromboflebitelor și a efectelor negative cauzate de accidentele vasculare. Ea reglează tensiunea și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Leurda calmează durerile provocate de ulcere varicoase, reumatism sau articulații inflamate. Are efecte benefice asupra întregului sistem cardio-vascular, deoarece reglează bătăile inimii, tonifică mușchiul inimii, menține elasticitatea vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.

Ultimele studii arată că Leurda previne cancerul. Frunzele sale conțin substanțe cu efect antitumoral care protejeaza celulele organismului de îmbolnăvire. De asemenea, Leurda poate încetini și chiar stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În literatura de specialitate se menționează că frunzele plantei conţin acid folic (acidul folic are efecte homeopatice şi stimulează creşterea celulelor roşii) şi alte vitamine din grupa B.

Leurda se recomandă în cura de primăvară, ajutând la eliminarea substanţelor toxice din organism şi la ameliorarea multor altor afecţiuni şi chiar indispoziţii. Vitamina C, conţinută de frunzele de Leurdă, ajută la întărirea imunităţii organismului.

Unele stări de nervozitate sunt cauzate de lipsa anumitor vitamine, astfel că preparatul pe bază de Leurdă poate constitui un valoros supliment nutritiv, datorită substanţelor active pe care le conţine.

Menta este o sursă excelentă de mangan, vitamina C și vitamina A (cu o mare concentrație de carotenoide, inclusiv beta-caroten). Vitamina C, un antioxidant solubil în apa din organism, scade nivelul de radicali liberi care pot provoca deteriorarea celulelor. Carotenoidele protejează celulele împotriva substanțelor chimice cancerigene care ar putea deteriora ADN-ul. Ultimele studii de medicină experimentală au arătat că Menta ar fi un potențial agent anticancer. Fitonutrientul monoterpen sau perilil alcool, conținut de plantă, are efecte antioxidante si antitumorale, împiedicând formarea și proliferarea tumorilor pancreatice, mamare și hepatice. Cercetările au arătat că Menta previne cancerul de colon, de piele și plămâni. Subiecților cărora le-a fost administrată sistematic această plantă în cure de 3 luni au dezvoltat mult mai rar tumori cu localizările anterior menționate.

Menta acționează benefic asupra tubului digestiv: stimulează secreția sucului biliar și golirea bilei în intestine, facilitând digestia grăsimilor; detoxifică organismul; dezinfectează și previne  infecțiile tubului gastric. Uleiul volatil și celelalte componente ale Mentei au acțiune stomahică, carminativă, antivomitivă, coleretică și analgezică. Se utilizează în tulburări digestive funcționale (dispepsii), greață, vărsături, spasme pilorice, inflamații biliare și gastrointestinale.

Dacă în doză slabă Menta este analgezică, calmantă şi antispastică, în doză concentrată, această plantă este un tonic al sistemului nervos şi un stimulent digestiv. Consumul de Mentă previne și infecțiile urinare și cele ale tractului digestiv datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe care aceasta le conține.

Năpraznicul conține un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenării celulare deosebit de puternic, numit germaniu. Se pare că această intensificare a oxigenării celulare este cheia vindecării tumorilor, atât maligne, cât și benigne. Substanțele care dau plantei acel mirosul neplăcut se numesc terpene, iar cercetările recente arată că acestea au o acțiune antitumorală directă. Fenolii din compoziția Năpraznicului inhibă multiplicarea virușilor și previn infectarea celulelor sănătoase. În fond, planta activează sistemul imunitar, această „armată” de celule și de anticorpi care distrug celulele canceroase.

Năpraznicul este una dintre cele mai rezistente plante din lume la acțiunea radiațiilor, fie că este vorba de ultraviolete, de undele electromagnetice emise de liniile de înaltă tensiune, de stațiile de transformare sau chiar de ucigătoarele radiații provenite din deșeurile de uraniu. Așadar, mulți cercetători o consideră un mijloc excelent de prevenire a unor afecțiuni produse de aceste radiații, cum ar fi: erupțiile cutanate, migrenele, tulburările nervoase, bolile care apar pe fondul stresului psihic accentuat și al surmenajului, diferite forme de cancer (ovarian, intestinal, gastric, pulmonar, cancerul mamar, cancerul de prostată). Au fost consemnate numeroase cazuri spectaculoase de vindecare a cancerului, datorită cărora planta și-a câștigat renumele. Cel mai receptiv la tratamentul cu Năpraznic este cancerul genital.

Năpraznicul și-a dovedit eficiența și în bolile infecțioase (herpes, infecții gripale), în disfuncțiile hormonale. El tratează tulburările de ciclu menstrual, hematuriile, iradierea, chisturile ovariene, ovarele polichistice, leucemia și sterilitatea la femei și la bărbați. Rudolf Breuss, un terapeut austriac relata că a folosit ceaiul de Năpraznic pentru a trata opt cupluri care nu puteau avea copii. Ambii soți au băut zilnic 3 căni de infuzie combinată de Năpraznic pe stomacul gol. După mai puțin de un an, toate femeile erau însărcinate și au născut copii sănătoși.

Coaja de Salcie este denumită și „aspirină naturală”, căci renumita aspirină a fost extrasă pentru prima oara din coaja acestui arbore, în anul 1835, de chimistul german Karl Lewieg. Spre deosebire de aspirina sintetică, salicilul din coaja de Salcie are un efect mai de durată, fiind un remediu foarte echilibrat, care poate fi folosit pe perioade lungi de timp. În trecut, oamenii care sufereau de  migrene, febră sau inflamaţii, mestecau coajă de Salcie pentru a reduce durerea și inflamația. S-a demostrat faptul că salicilul din coaja de Salcie este cel mai eficient remediu pentru cele două simptome care însoțesc majoritatea bolilor infecțioase și inflamatorii: durerea și hipertermia (creșterea temperaturii corpului). E important să menționăm că această substanță nu atacă mucoasa gastrică și pereții vaselor de sânge; din contră, îmbunătățeste imunitatea, protejează vasele de sânge și combate infecțiile.

Principalele afecţiuni care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul preparatelor din Salcie sunt: afecţiunile reumatice, nevralgiile, neurasteniile, insomniile pe fond nervos, teama, stările de tristeţe și iritabilitate nervoasă, anxietatea, durerile musculare, cefaleea; dismenoreea; stările febrile, gripa, răceala, guturaiul, rinita; hiperaciditatea gastrică, indigestiile, colitele. Totodată, coaja de Salcie are efecte vasodilatatoare şi antioxidante, fluidifică sângele și menține un nivel  normal de coagulare al acestuia. Ea previne depunerea de grăsimi şi de colesterol pe arterele coronare şi îngroşarea lor. Astfel, se pot preîntâmpina ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. De asemenea, scoarța de salcie este folositoare în reducerea crampelor menstruale, dacă este administrată cu o săptămână sau două înainte de menstruaţie.

Urzica protejează membranele celulare ADN de daunele cauzate de radicalii liberi. O cură cu Urzică înnoiește sângele. Planta este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Astfel, urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice și antialergice.

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de ora după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Renalo-complex 90 cps.

Capsule Renalo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Stimulează diureza (eliminarea retențiilor hidrice).
 • Dezinfectează căile urinare.
 • Îndepărtează calculii renali și previne apariția acestora.
 • Reglează micțiunea.
 • Reduce senzația de arsură și iritație care însoțește infecțiile tractului urinar (urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție).
 • Ajută la alcalinizarea urinei (urina devine mai puțin acidă și bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult).
 • Purifică sângele prin eliminarea substanțelor dăunătoare din corp (uree, acid uric, azotați).
Pentru ce se recomandă?
 • Colici renale
 • Retenție de apă (la nivelul mâinilor, picioarelor, cavității abdominale – ascita,  plămânilor)
 • Incontinență urinară
 • Litiază renală (pietre la rinichi) și calculi biliari (dacă au compoziția chimică asemănătoare cu a calculilor renali)
 • Infecții ale tractului urinar (hipertrofia de prostată, cistite, pielite, prostatită și hematurie – urinarea cu sânge).
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 9 plante: părţi aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), părţi aeriene de Cimbrișor (Thymus serpyllum), părţi aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), rădăcină de Dud (Morus sp.), frunze de Mentă (Mentha piperita), frunze de Merişor (Vaccinium vitis-idaea), frunze de Mesteacăn (Betula pendula), părţi aeriene de Oregano (Origanum vulgare), părţi aeriene de Urzică (Urtica dioica) – în părți egale (câte 31,5 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Busuiocul are acțiune antiinflamatoare la nivel renal și intestinal, acțiune datorată uleiului volatil și flavonoidelor. El tratează și bolile rinichilor, având un efect de tonifiere asupra acestora. Alte întrebuinţări medicinale ale acestei plante aromatice: tulburări gastro-intestinale, inflamaţii ale căilor respiratorii – gripă, răceală, bronșite (e diuretic şi calmant), nevralgii, migrene și afecţiuni pe fond nervos (e reconfortant și tonic), lipsa poftei de mâncare și reglarea lactaţiei la femeile care alăptează.

Având o acţiune antiseptică puternică, Cimbrișorul ameliorează starea de funcţionare a ficatului şi rinichilor. Un studiu german extrem de amanuntit arata ca uleiul volatil de cimbrișor, care are efecte antibiotice si antimicotice extrem de puternice, este eliminat in proportie de 20% prin urina, vreme de 41 de ore de la ingerare, exercitandu-si astfel actiunea curativa la nivelul rinichilor, al vezicii urinare si al uretrei. Pentru a beneficia de aceste efecte terapeutice este esential, insa, ca pe timpul tratamentului sa fie mentinuta o dieta alcalina, care sa favorizeze efectul antiseptic al cimbrișorului. Acelasi tratament este eficient si in tratarea infectiilor genito-urinare cronice, cum ar fie nefrita, pielita, salpingita. Suplimentar, se pun comprese cu extractul alcoolic de cimbrișorul pe zonele afectate, comprese care se tin vreme de minimum o ora pe zi.

Coada-calului este considerată planta cu cele mai puternice proprietăţi diuretice. Ea are o mare capacitate de a elimina apa din corp, crescând urinarea cu până la 30% mai mult decât în mod normal. Dezinfectează căile urinare datorită acidului salicilic şi a equisetoninei pe care le conţine, îndepărtează calculii renali sau vezicali.

Cunoscutul neurolog german dr. Wagner-Jauregg subliniază în scrierile sale că funcționarea defectuoasă a rinichilor și acumularea de toxine reprezintă una din cauzele principale ale unor boli de nervi. Pentru a depura rinichii, leacul cel mai eficient îl constituie ceaiul de Coada-calului combinat cu cel din frunze de Afin.

Prin diureza pe care o produce, Coada-calului acţionează favorabil în boli de rinichi şi vezică, în edemuri ale picioarelor, boli de inimă, ficat, piele, gută (ajută la evacuarea toxinelor) şi reumatism.

Rădăcina de Dud are efect diuretic și, în același timp, este un decongestiv renal. Extrem de importantă în ascită (acumularea de lichid în cavitatea abdominală), rădăcina de Dud ajută la eliminarea lichidului respectiv prin urină. La începutul tratamentului pacientul va urina foarte des, iar urina va fi de culoare roșie. E un simptom normal care arată că procesul de vindecare a început. Rădăcina de Dud este utilă în cazul tuturor retențiilor hidrice.

Menta are acțiune diuretică. În combinație cu Ghimbirul, Menta ajută la alcalinizarea urinei (urina devine mai puțin acidă și bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult) și la reducerea senzației de arsură și iritație care însoțește o infecție a tractului urinar (urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție).

Merişorul este un antiinflamator folosit cu rezultate bune în infecţiile tractului uro-genital. Foarte bogate în tanini și flavonoide, frunzele acestei plante sunt utile în tratarea tuturor formelor de infecții reno-urinare, reduc riscul de apariție a diferitelor tipuri de litiază renală și au efecte benefice în hipertrofia de prostată, în cistite, pielite, prostatită și hematurie (urinarea cu sânge).

Flavonoidele și saponinele conținute de Merișor au o puternică acțiune diuretică, curățând rinichii de microlitiază și fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor. Studii de specialitate demonstrează că extractele din fructele, frunzele şi mugurii Merişorului sunt cele mai importante remedii pentru dizolvarea uraţilor, substanţe din care se formează pietrele la rinichi.

Frunzele de Mesteacăn, foarte bogate în vitamina C, sunt considerate unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea afecțiunilor tractului urinar. Cu o acțiune diuretică puternică, acestea stimulează secreția urinei de 5-6 ori mai mult decât în mod normal, fără a produce iritaţii renale. Prin această diureză crescută, datorată prezenţei derivaţilor flavonici, are loc dizolvarea calculilor renali, se evită edemele renale, umflarea picioarelor şi se elimină unele substanţe dăunătoare din corp (uree, acid uric, azotaţi, azotiţi şi cloruri), purificându-se astfel sângele. În plus, ele au acțiune antiseptică urinară și intestinală, antibacteriană și diaforetică și sunt recomandate în curele de detoxifiere, în tratarea gutei, în afecțiuni reumatismale cronice, în infecţiile bacteriene (cistită, nefrită şi uretrită).

Pe baza rezultatelor de până acum se poate afirma că infuzia din frunze de Mesteacăn este cel mai bun remediu în tratarea litiazei renale, având efecte de dizolvare a calculilor din rinichi şi din căile urinare.

Şovârvul ajută la calmarea și îndepărtarea colicilor renale, biliare și abdominale, este eficient în infecţiile urinare și pentru eliminarea pietrelor de la rinichi şi reglează micțiunea.

Pentru calculii renali se foloseşte un decoct preparat din Șovârv în amestec cu Coada – calului şi rădăcină de Pătrunjel. Se obţine un decoct dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă, care se fierbe timp de 10 minute. Se beau câte 3 căni pe zi.

Șovârvul conține o cantitate considerabilă de vitamine A, C, E, uleiuri volatile – carvacrol – un compus cu capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, virușilor, ciupercilor, – timolul – o substanță cu calități antiseptice, – acidul rozmarinic – un antioxidant mult mai puternic decât vitamina E,- acidul cafeic, taninuri, minerale – calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, cupru.

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice. Majoritatea diureticelor utilizate în fitoterapie sunt utile în toate afecțiunile aparatului urinar, în special în cele cronice. De exemplu, extractele din Urzică favorizeazã transferul acidului uric din ţesuturi în circulaţia sanguinã şi cresc eliminarea acestuia prin urinã.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Ea se recomandă pentru stimularea moderată a diurezei în toate afecțiunile aparatului urinar. Se prepara 1 litru de infuzie (folosind 2-3 lingurițe de plantă la o cană cu apă) care se bea în cursul unei zile în loc de apă. Dacă nu există contraindicații, doza se poate crește până la 2 litri pe zi.

Și în sindromul de retenție azotată (creșterea atât în sânge, cât și în urină a ureii sanguine), fitoterapia recomandă un tratament îndelungat cu infuzii, decocturi sau alte preparate din plante medicinale, printre care și Urzica.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de ora după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Pneumo-complex 90 cps.

Capsule Pneumo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Calmează și tratează tusea şi durerile în piept care o însoţesc.
 • Elimină durerea în gât, cauzată de inflamaţia faringelui.
 • Decongestionează tractul respirator.
 • Ajută la eliminarea secreţiilor bronşice.
 • Calmează senzaţia de apăsare la nivelul pieptului, respiraţia accelerată, dificultăţile de respiraţie,  wheezing-ul (hârâitul) – simptome ale astmului bronşic.
 • Previne și ameliorează pneumonia, pleurezia, tuberculoza.
 • Întărește sistemul imunitar, îndeosebi în perioada rece a anului.
Pentru ce se recomandă?
 • Afecţiuni ale căilor respiratorii superioare: răceală, amigdalită,sinuzită, laringită, gripă, astm bronşic.
 • Afecţiuni ale căilor respiratorii inferioare: gripă, bronşită (de tip alergic, tabagic sau infecțios), bronşiolită (infecţia căilor respiratorii mici ce afectează sugarii şi copiii sub doi ani), traheită, emfizem, pneumonie, pleurezie, tuberculoză.
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 8 plante: muguri de Brad (Abies alba), părţi aeriene de Grindelia (Grindelia robusta), părţi aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), frunze de Mentă (Mentha piperita), frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata), părţi aeriene de Plămânărică (Pulmonaria officinalis), flori de Salcâm (Robinia pseudoacacia), părţi aeriene de Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor) – în părți egale (câte 37,5 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Mugurii de Brad sunt folosiți în tratarea afecțiunilor aparatului respirator (bronșite, emfizem, tuse, astm), precum și în sinuzită. Preparatele din muguri de Brad ajută la calmarea tusei, vindecă afecţiunile laringelui, traheei şi bronhiilor, tămăduiesc pneumonia, pleurezia, bronşita cronică, astmul bronşic şi ameliorează simțitor tuberculoza. Principalele componente ale mugurilor sunt uleiul volatil, cantități apreciabile de vitamina C și carotenoizii.

Mugurii de brad mestecaţi în gură potolesc setea, împrospătează respiraţia, reglează pofta de mâncare, dezinfectează gura și feresc de bolile de plămâni.

Cunoscutul fitoterapeut, prof. univ. dr. Constantin Milică accentuează importanța acestora: „Datorită acţiunii antiinflamatoare şi fluidizante a secreţiilor bronhice, expectorante, bactericide și revulsive, pădurile de brad constituie un mediu excelent, în care se amenajează sanatoriile pentru refacerea sănătăţii bolnavilor cu afecţiuni respiratorii. Bolnavul aflat într-o pădure de brad beneficiază, în mod gratuit, de inhalaţii cu uleiuri volatile naturale, mai intense în timpul formării mugurilor, respectiv la sfârşitul lunii mai. În acest mediu curat şi bine încărcat cu oxigen, în care pădurea acţionează ca un filtru gigantic ce preia noxele poluante din atmosferă, se vor fortifica plămânii, căile respiratorii se vor elibera de mucozități, iar respiraţia va fi mai profundă şi mai uşoară”.

Grindelia este o plantă medicinală cu proprietăți hidratante, protectoare și emoliente ale căilor respiratorii, fiind folosită mai ales pentru proprietățile sale expectorante. Tratează tusea de diverse tipuri, guturaiul și bronșita, laringita, traheobronșita, astmul, decongestionează tractul respirator și elimină secrețiile, întărește sistemul imunitar. Părţile aeriene de Grindelia  au efect antibacterian, antiinflamator, antiseptic, expectorant și spasmolitic.

Înscrisă în Farmacopeea din Statele Unite încă din 1882 și în Farmacopeea Franceză din 1908, folosirea acestei plante s-a afirmat apoi datorită acțiunii de protejare faţă de principalii agenți responsabili de tulburările căilor respiratorii superioare în anotimpul rece.

Grindelia are un efect calmant asupra mușchilor inimii, ajutând la calmarea durerii în piept cauzate de tusea uscată. Pulberea de Grindelia acţionează în sens reglator asupra circulaţiei pulmonare, fiind utilă în caz de tuse cu expectoraţie abundentă.

Isopul este utilizat în bronșite și infecții cronice ale căilor respiratorii (astm bronșic, emfizem, pneumonie, traheită). Administrarea plantei produce o uşoară bronhodilataţie, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia și expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială.Planta calmează gâtul, faringele și corzile vocale.Astringent, antiseptic, bronşic şi cicatrizant, Isopul curăţă plămânii, fiind util într-o diversitate de boli şi simptome precum tuse, răceli, guturai, probleme ale sinusurilor şi dureri în gât.

Frunzele de Mentă conțin o substanță numită mentol care are o acțiune anestezică locală, inclusiv analgezică și antipruriginoasă. Uleiul volatil de Mentă ajută la decongestionarea mucoasei nazale, precum și în reducerea secrețiilor mucoaselor. Pulberea de mentă asociată cu iarba de Trei-fraţi-pătaţi, are un efect bronhodilatator rapid, fiind eficientă în tratamentul astmului și a bronșitei. Infuzia combinată de Mentă are un ușor efect de scădere a temperaturii organismului și face accesele de febră mai suportabile prin faptul că reduce senzația de vertij și de confuzie mentală. Se indică mai ales în accesele de febră asociate infecțiilor acute.

Pătlagina  este un remediu foarte bun pentru tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare datorită acțiunii expectorante și protectoare asupra mucoaselor. Se folosește în catar al căilor respiratorii, bronșite cronice, faringite, laringite, tuse, afecțiuni pulmonare și chiar și în tuberculoza pulmonară.

Bolnavilor cu afecțiuni respiratorii, Maria Treben le recomanda să consume o infuzie dintr-un amestec de Pătlagină și Cimbru, în părți egale. Se pune la fiert o cană cu apă și o felie de lămâie. Se dă în 4-5 clocote, apoi se infuzează timp de un minut o linguriță de amestec de plante. Ceaiul se consumă cald, în cazuri grave și de 4-5 ori pe zi, cu înghițituri mici. Este un tratament deosebit de eficient pentru astmul pulmonar și bronșic.

Părţile aeriene de Plămânărică sau „mierea-ursului” sunt utilizate în tratamentul bronșitelor cronice și contra tusei, în tratamentul inflamațiilor gâtului, a febrei și pentru persoanele aflate în convalescență. Planta calmează răgușeala și reglează expectorația. La mijlocul secolului al XVIII-lea, medicii prescriau decoctul din frunze de Plămânărică pentru tuse, dificultăţi de respiraţie şi toate bolile plămânilor. Gmelin, medic şi naturalist german din aceeași perioadă, o recomanda pentru tuberculoză.

Plămânărica are o acţiune expectorantă, dezinfectantă, sudorifică, diuretică şi antiinflamatoare şi reduce congestia bronhiilor. Datorită conţinutului crescut de mucilagii, planta are un efect emolient foarte util pentru tractul respirator. Proprietățile sale terapeutice se datorează conținutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) și de vitamina C, caroten și săruri minerale bogate în magneziu.

Florile de Salcâm constituie un antitusiv eficient și susțin sănătatea plămânilor. Dintre substanţele active importante, doi compuşi specifici – robinina şi acaciina – împreună cu uleiul esenţial calmează crizele puternice de tuse convulsivă.Florile de salcâm ameliorează și starea de uscăciune a mucoaselor, au efect ușor sedativ, liniștesc stările de nervozitate și iritabilitate.

Infuzia caldă din flori de salcâm, îndulcită cu miere, potolește accesele de tuse, durerile de piept și febra, având proprietăți emoliente, antiiritative și expectorante. Se bea câte un litru pe zi.

Planta Trei-fraţi-pătaţi este utilizată în afecțiuni respiratorii, având o acțiune emolientă, calmantă și expectorantă. Ea menține plămânii sănătoși și curăță sângele, susține funcționarea normală a tractului respirator, fluidifică secrețiile bronșice și ajută la eliminarea lor din plămâni.Studii recente o recomandă în tratarea tusei și a bronșitei (de tip alergic, tabagic sau infecțios).Proprietățile vindecătoare ale plantei se datorează unui fitocomplex format din acidul salicilic și derivații săi – flavonoide, saponine și mucilagii.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conține un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge, este diuretic și reglează sistemul imunitar.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.
Capsule Oftalmo-complex 90 cps.

Capsule Oftalmo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Păstrează sănătatea și funcția ochilor prin efect antioxidant și suport al circulației venoase.
 • Contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale.
 • Susține funcția retinei.
 • Previne și ameliorează afecțiunile ochilor și problemele de vedere.
 • Calmează ochii obosiți și scade tensiunea oculară.
 • Ameliorează senzația de usturime și lăcrimarea ochilor (din cauza vântului, oboselii cauzate de concentrarea prelungită a privirii).
Pentru ce se recomandă?
 • Afecțiuni oculare și probleme de vedere
 • Oboseală oculară, scăderea acuității vizuale
 • Dificultăți în adaptarea vizuală la lumină sau întuneric
 • Ochi uscați
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 4 plante: fructe de Afin (Vaccinium myrtillus), flori de Crăiţe (Tagetes erecta), părţi aeriene de Silur (Euphrasia officinalis), fructe de Soc  (Sambucus nigra) – în părți egale (câte 80 mg/plantă);  capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Din fructele de Afin au fost obţinuţi derivaţi antocianici cu acţiune de protecţie vasculară, în special retiniană, favorizând acuitatea vizuală şi adaptabilitatea la întuneric. Antocianozidele de Afin sunt ingredientul principal al multor medicamente fără rețetă pentru afecțiuni ale ochilor. Extractul de Afin ajută la calmarea ochilor obosiți – o problemă pentru cei care lucrează timp îndelungat la computer, citesc mult, conduc pe distanțe lungi noaptea sau au dificultăți în adaptarea la lumină sau întuneric.

Teoria moderna asupra vederii este că acuitatea vizuală și capacitatea ochilor de adaptare la lumină difuză (scăzută ca intensitate) sunt direct legate de cantitatea de rodopsină (purpur retinian) din retină. Rezerva de rodopsină scade atunci când ne încordăm ochii sau când ochii noștri sunt nevoiți să se adapteze la lumină. De asemenea, rezerva de rodopsină descrește constant pe măsură ce înaintăm în vârstă, ceea ce duce la slăbirea vederii. Ingredientul activ din Afine – antocianozida -stimulează producerea de rodopsină în ochi.

Potrivit unui raport publicat în Buletinul Societății de Oftalmologie din Egipt, în doar 10 zile antocianozida îmbunătățeste acuitatea vizuală și vederea nocturnă slabă la toți pacienții miopi studiați. Și asta pentru că extractul de Afine poate opri apariția miopiei și chiar să reducă miopia mai gravă.

Florile de Crăiţe tratează problemele de vedere și cresc acuitatea vizuală. Ele conţin carotenoide, substanţe cu multiple beneficii pentru ochi, iar din flori se extrage, pe baza unui proces tehnologic, heleniena, folosită în tulburările de adaptare a ochiului la întuneric şi în caz de luminozitate scăzută.

Crăițele au acţiune antispastică şi hipotensivă, reglează tensiunea intraoculară şi circulaţia sanguină a retinei, combat oboseala de la nivelul ochilor și scad tensiunea oculară. Preparatele fitoterapeutice pe bază de Crăiţe sunt recomandate persoanelor cu glaucom, cecitate nocturnă şi diurnă, în menţinerea acuităţii vizuale, retinită pigmentară și miopie și celor care lucrează mult la calculator sau care suprasolicită ochii prin natura profesiei (şoferi, conductori de locomotivă, radiologi, operatori de calculator, piloţi, controlori ai traficului aerian).

Cea mai cunoscută utilizare medicală a Silurului este vindecarea afecțiunilor oftalmologice, întrebuințarea lui datând încă din Evul Mediu târziu. În epoca modernă, o serie de studii clinice îi atestă acțiunea antiinflamatoare, Silurul având un efect calmant și de echilibrare.

El este antibiotic în afecțiunile oculare, reface mușchii ochiului, ameliorează senzația de usturime, crește acuitatea vizuală, previne afecțiunile oculare și procesele degenerativ-distrofice ale membranei oculare. Și-a dovedit eficiența și în stările de oboseală ale ochilor, determinate de iluminatul artificial și în hipersensibilitate la lumina solară. Silurul tratează și alunitele de pe pleoape.

Compresele cu ceai şi suc din Silur, obţinut prin presare, ajută în blefarită, conjunctivită, inflamația corneii, inflamații acute ale ochilor, traumatisme recente ale ochiului sau lăcrimarea lor din cauza vântului, oboselii cauzate de concentrarea prelungită a privirii. În acest scop, se pot face tamponări și cu tinctură de Silur în jurul ochilor sau se pot ţine comprese timp de o jumătate de oră. Tot în caz de conjunctivită se pot face băi de ochi cu infuzie preparată din 3 linguri de Muşeţel la o cană cu apă.

Silurul a fost folosit cu rezultate bune în unele cazuri pentru tratarea cancerului localizat în apropierea ochilor, a tulburărilor de vedere care apar odată cu înaintarea în vârstă și pentru ameliorarea complicațiilor oculare grave ale unor boli precum diabetul sau scleroza multiplă. Se utilizează, de obicei, în afecțiunile oculare care necesită tratament îndelungat.

Însăși denumirea populară a plantei arată valențele ei terapeutice. Dacă românii îi spun „iarba ochilor”, în traducere din limba engleză, denumirea plantei înseamnă „ochi limpezi”; din limba franceză  s-ar traduce: „scapă de ochelari”, din limba greacă – „bucuria unei bune vederi”, iar din limba germană – „alinare pentru ochi”.

Fructele de Soc sunt o sursă importantă de vitamine și minerale esențiale care ajută la reducerea și prevenirea diferitelor afecțiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară și glaucomul și asigură o vedere durabilă. Se cunoaște că 100 de grame de fructe de Soc conțin 60% vitamina C, 12% vitamina A, 11% vitamina B6, 5% tiamină și 4% riboflavină.

Pulberea din fructe uscate de Soc ajută la tratarea bolilor oculare și îmbunătățește vederea nocturnă. Se administrează zilnic 3-4 lingurițe pe stomacul gol, în cure de 3-4 săptămâni. Anumiți pigmenți (care dau culoarea neagră boabelor), vitaminele și mineralele din compoziția acestor fructe au un efect excepțional asupra ochilor.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Memo-complex 90 cps.

Capsule Memo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Ajută la menținerea stării de spirit pozitive și a bunei funcționări cognitive.
 • Susține memoria și performanțele creierului.
 • Ajută la concentrare.
 • Sprijină în perioadele de tensiune mentală și nervoasă.
 • Contribuie la relaxarea optimă și la menținerea unui somn sănătos și normal.
 • Stimulează circulaţia cerebrală (oxigenarea normală a creierului), microcirculaţia și metabolismul neuronal.
Pentru ce se recomandă?
 • Probleme de concentrare și de memorare
 • Tulburările de memorie post-traumatice și cele produse de problemele vasculare cerebrale
 • Stări de nervozitate, angoase, insomnii, migrene de origine nervoasă
 • Surmenaj fizic şi intelectual, slăbirea treptată a memoriei, instabilitate emoţională
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 6 plante: fructe de Aronia (Aronia melanocarpa), părţi aeriene de Roiniță (Melissa officinalis), părţi aeriene de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), frunze de Salvie (Salvia officinalis), părţi aeriene de Saschiu (Vinca minor), părți aeriene de Ventrilică (Veronica officinalis) – în părți egale (câte 45 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Anticancerigene și detoxifiante, fructele de Aronia cresc vitalitatea datorită bogăției și concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive pe care le conțin. Ultimele studii au dovedit că acest fruct contribuie la menţinerea sănătăţii creierului, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, previne pierderile de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării. În plus, el întărește sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scade nivelul hormonilor de stres. Aronia inhibă dezvoltarea cheagurilor de sânge şi aterosclerozei, putând preveni chiar și Alzheimer-ul.

Potrivit unor teste realizate în SUA, în comparație cu alte 276 de alimente, fructul de Aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante, având cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen – o modalitate de măsurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Roinița are efecte înviorătoare asupra psihicului, antidepresive, favorizând gândirea optimistă, amplificând tonusul psihic și mental. Rezultatele experimentale privitoare la folosirea Roiniței în tratarea unor tulburări cum ar fi depresia, anorexia psihică (cu reversul său – bulimia), angoasele de tot felul au fost mai mult decat încurajatoare. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu această plantă contra tulburărilor emoționale menționate au resimțit o ameliorare clară a stării lor psihice.

Planta este un excelent calmant nervos, fiind recomandată pentru durerile de cap care apar pe fond de stres și de suprasolicitare, pentru insomnie, pentru tulburările digestive care apar pe fond nervos, pentru tulburările de memorie post-traumatice, precum și petru tulburările de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. S-a dovedit și un bun remediu pe termen lung contra Alzheimer-ului (reduce starea de agitație și îmbunătățește memoria). În tratamentul acestei boli, Roinița e folosită și pentru aromaterapie.

Roinița este cea mai eficientă metodă naturistă de eliberare a stresului (alături de sunetul de ploaie și de uleiul esențial de Lavandă). Extractul de Roiniță poate îmbunătăți durata și calitatea somnului pentru persoanele care suferă de nervozitate și insomnie. Studiile arată că adulții care timp de 4 săptămâni au luat 30 ml de extract de Roiniță obținut prin presare la rece au avut un comportament anxios mult redus și un somn mai liniștit. Un alt studiu recent îi dezvăluie acestei plante încă o utilitate: Roinița crește capacitatea de concentrare și de rezolvare a sarcinilor. Cercetarea a fost derulată la Universitatea Northumbia din Anglia, unde elevii au fost testați câteva săptămâni. Cei care au folosit această plantă au răspuns mai bine la teste decât cei care au luat placebo (substanță fără nici un efect) și au fost mai calmi și mai concentrați în timpul examenelor.

Saschiul stimulează circulaţia cerebrală (oxigenarea normală a creierului) și metabolismul neuronal, ameliorează rezistenţa neuronilor la hipoxie (stare patologică constând în scăderea cantității de oxigen în țesuturi). Vincamina conținută de această plantă măreşte debitul sanguin al capilarelor cerebrale, este vasodilatatoare, relaxează musculatura netedă din peretele arterelor, previne tahicardia neurovegetativă și este utilă în hipertensiune arterială.

Saschiul este folosit pentru îmbunătățirea memoriei, dar și în ischemii cerebrale, după traumatisme cranio-cerebrale, sechele ale accidentelor vasculare cerebrale și tulburări circulatorii retiniene. Planta alungă durerile de cap, stimulează efortul intelectual, îmblânzeşte degenerescenţa senilă, combate amețelile în convalescențe și anemii sau în cazul pierderii memoriei. Sachiul este considerat cel mai bun remediu pentru persoanete în vârstă cu probleme de circulație cerebrală, care dau semne de pierderi ale memoriei și de boală Alzheimer.

Ventrilica se utilizează pentru întărirea și îmbunătățirea memoriei, mai ales în perioadele cu activitate intelectuală deosebită. Ea stimulează memoria și fortifică nervii și este deosebit de utilă persoanelor care se confruntă cu probleme de concentrare.

Ventrilica e de mare ajutor în combaterea nervozității care provine din suprasolicitare intelectuală. Preotul elvețian Künzle recomanda celor care trebuiau să depună o activitate intelectuală deosebită să bea ceai calmant din această plantă înainte de culcare. El stimulează memoria și îndepărtează senzația de amețeală. Amestecată cu rădăcină de țelină (în infuzie), Ventrilica înlătură debilități nervoase și stări melancolice.

Un alt preot mărturisea că avea lapsusuri mari, acestea ameliorându-i-se după 14 zile cu ceai de Ventrilică amestecat, în părți egale, cu Coada-calului, câte 2 cești pe zi. „Chiar în timpul predicilor îmi scăpau cuvinte importante. Devenisem nesigur și nervos. Plantele m-au ajutat incredibil de repede”.

Frunzele de Rozmarin conţin ulei volatil cu aromă puternică, stimulatoare. Plantă adaptogenă și antioxidantă, Rozmarinul previne îmbătrânirea celulară. Datorită conţinutului ridicat în flavonoide, ea stimulează circulaţia cerebrală şi microcirculaţia, este eficientă în afecţiuni neurologice, vertij, migrene, anxietate şi depresii.

Pentru reglarea sistemului nervos, Rozmarinul este un neegalat tămăduitor, fiind numit și „iarba aducerii-aminte”. La şcolari, studenţi şi adulţii cu muncă de birou, Rozmarinul îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare. În Grecia antică, planta avea o astfel de formidabilă reputație că îmbunătățește memoria, încât studenții adesea îți puneau crenguțe de Rozmarin în păr când studiau pentru examene. Și ultimele cercetări au arătat că performanța cognitivă se îmbunătățește când un compus din Rozmarin este absorbit în sânge. În plus, această plantă este benefică în insomnii, în stări de nervozitate, angoase, migrene de origine nervoasă, dureri de cap, anxietate. Ameliorează instabilitatea emoţională, oboseala prelungită, slăbirea treptată a memoriei și surmenajul fizic şi intelectual.

Salvia reprezintă un complex fitochimic cu efect sinergic tonifiant, antioxidant, estrogenic, analgezic şi antiinflamator. La nivelul sistemului nervos, planta tratează palpitațiile, surmenajul psihic, tulburările de memorie, stresul, astenia, oboseala, amețelile. Salvia măreşte capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală.

Azi, când cerem dovezi ştiinţifice pentru orice afirmaţie legată de sănătate, ne minunăm de scrierile renumitului naturopat medieval John Gérard. În anul 1597, el afirma că ,,Salvia este în mod deosebit bună pentru cap şi creier şi stimulează nervii şi memoria’’. Și Nicolas Culpeper, un alt reputat fitoterapeut scria, în anul 1652, că ,,Salvia vindecă memoria, animă şi trezeşte simţurile’’.

Numeroase studii recente derulate de Centrul de Cercetare pentru Plante Medicinale (MPRC) al  Universităţilor din Newcastle şi Northumbria (Marea Britanie) au demonstrate virtuţile deosebite ale Salviei privind stimularea  memoriei şi tonifierea creierului. Oamenii de ştiinţă au întreprins şi alte experimente prin care au ajuns la concluzia că administrarea Salviei la bolnavii suferinzi de maladia Alzheimer are ca efect inhibarea acetilcolinesterazei, o enzimă care distruge acetilcolina din creier. Prin analize de laborator, s-a constatat că bolnavii care suferă de Alzheimer au un nivel extrem de scăzut al acetilcolinei. Se deschide astfel o nouă oportunitate pentru în tratarea acestei boli.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de ora după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Helmi-complex 90 cps.

Capsule Helmi-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Ajută la eliminarea paraziților intestinali și inhibă înmulțirea lor.
 • Are efect antiseptic intestinal.
 • Reduce riscul de contaminare bacteriană a tractului digestiv.
 • Detoxifică organismul.
Pentru ce se recomandă?
 • Infestarea cu paraziți intestinali (ascarizi, oxiuri, giardia)
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 4 plante: părţi aeriene de Cimbrişor (Thymus serpyllum), frunze de Leurdă (Allium ursinum), părţi aeriene de Pelin (Artemisia absinthium), rădăcină de Iarbă-mare (Inula helenium), pulbere de propolis – în părți egale (câte 68 mg fiecare); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Cimbrişorul este o plantă medicinală, alimentară și meliferă foarte apreciată. Printre multele sale beneficii, el are și acțiune vermifugă, antibacteriană, ajutând la eliminarea paraziților intestinali, datorită cantităților însemnate de uleiuri volatile pe care le conține. Preparatele pe bază de Cimbrișor sunt eficiente în combaterea ascaridiozei și oxiurazei. Administrate preventiv, ele reduc riscul de contaminare bacteriană a tractului respirator și digestiv, au un efect antiseptic intestinal, dar și un ușor efect diuretic.

Cimbrișorul e și un absorbant al gazelor intestinale. Uleiul foarte concentrat din această plantă este un remediu puternic contra gutei, reumatismului, durerilor de cap, migrenelor și a senzațiilor de greață.

Leurda are proprietăţi curative foarte puternice care curăţă rapid traseul digestiv de prezenţa viermilor intestinali. Extractul de Leurdă ajută la eliminarea paraziților intestinali și inhibă înmulțirea lor. Pe lângă efectele sale vermifuge, planta are și o puternică acțiune de stimulare a digestiei și peristaltismului intestinal. Ea și-a mai dovedit eficiența în tratarea diareei acute şi cronice, a insuficienţei biliare, a indigestiei, a colicilor abdominali şi a balonării.

„În cazul oxiurilor, trebuie să ţinem cont de faptul că, pe timpul nopţii, paraziţii migrează şi ies din anus, formând colonii în jurul acestuia, formaţiuni a căror prezenţă se face remarcată prin apariţia pruritului în zona respectivă. Din acest motiv, pentru un tratament eficient, pe lângă consumul regulat de ceai, se vor face, seara şi dimineaţa devreme, băi de şezut cu infuzie de Leurdă”, sfătuiește farmacistul Ion Bobaru.

Și sucul de Leurdă anihilează viermii intestinali și vindecă afecţiunile gastrointestinale.

Fitoterapeuţii apreciază că Pelinul este cel mai puternic tonic amar din ţara noastră. Virtuțile sale erau cunoscute de greci încă din Antichitate, planta fiind folosită în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. Pelinul este un bun remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi, deoarece conține substante toxice pentru aceste specii. O cană cu ceai de Pelin sau 1-2 linguri cu tinctură de Pelin administrate zilnic timp de 2 săptămâni sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de paraziți sau viermi intestinali.

Efectele terapeutice deosebite ale Pelinului se datorează substanţelor active din compoziţie: minerale (calciu, fier, fosfor), acid ascorbic, vitamina B6 şi principiilor amare- uleiul eteric pe care-l conţine.

Substanța masiv reprezentată în rădăcinile de Iarbă-mare (Inula) este inulina care, deși este un compus polizaharidic, nu duce la creșterea glicemiei. Rădăcinile acestei plante conțin și un ulei volatil în cantitate de 1-3%, depunerea acestuia la rece în stare solidă formează așa-numitul camfor de Inula sau helenina. În plus, s-au evidențiat substanțe de natură terpenică, fitoncide (substante antibiotice sintetizate de plante), fridelină, damaradeniol, stigmas-terol si altele.

Frunzele conțin un principiu amar, vitamina C și săruri minerale, iar florile conțin în principal helenină. Fitoncidele mai sus menționate conferă remediilor din Iarbă-mare proprietăți antihelmintice, bacteriostatice și antivirale. Ca antihelmintic își poate găsi utilitatea în tratarea unor infestații cu viermi intestinali (oxiuri, ascarizi). Administrată dimineața, în puțin lapte dulce, și pulberea din rădăcină de Inula are efecte vermifuge la copii.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de ora după masă, în cure de minimum 3- 4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Entero-complex 90 cps.

Capsule Entero-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Diminuează sindromul inflamator la nivelul tractului digestiv.
 • Calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale (carminativ).
 • Previne și tratează infecțiile tractului gastro-intestinal (antiseptic intestinal).
 • Detoxifică tractul intestinal, prin eliminarea florei de fermentație şi putrefacție.
 • Regenerează flora intestinală.
 • Are acțiune astringentă, hemostatică și cicatrizantă în cazul lezării tubului digestiv.
Pentru ce se recomandă?
 • Sindromul colonului iritabil
 • Enterocolita de fermentație, enterocolita de putrefacție
 • Diaree și dizenterie
 • Toxinfecție alimentară (infestări cu stafilococ auriu)
 • Hemoragii gastrointestinale
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din 5 plante: frunze de Afin (Vaccinium myrtillus), părţi aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), frunze de Mentă (Mentha piperita), flori de Muşeţel (Matricaria chamomilla), părţi aeriene de Răchitan (Lythrum salicaria) – în părți egale (câte 52 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

La nivelul sistemului digestiv, Afinul are efect antiinflamator, astringent, bacteriostatic. Taninurile conţinute de această plantă au proprietăţi antidiareice şi antiseptice, aglutinând bacteriile din flora intestinală, oprind fermentaţia şi putrefacţia.

Printre afectiunile tratate cu ceai din frunze de Afin se regăsesc: enterocolita de fermentație (inflamație a intestinului subțire și gros), enterocolita de putrefacție, oxiuraza, diabetul, infecțiile urinare, uremia, guta (artrita urică), reumatismul. Afinul se poate folosi eficient și împotriva diareei, datorită proprietăților astringente și a taninei ce le conține. De asemenea, ceaiul are rol protector asupra mucoasei intestinale și poate fi folosit și de bolnavii de ulcer, fiindcă are efect cicatrizant și rol protector asupra mucoasei gastrice. În acest caz, ceaiul se bea cu jumătate de oră înainte de masă.

Busuiocul este un eficient remediu pentru tulburările tractului intestinal: constipație, indigestie, crampe, balonare sau chiar sindromul colonului iritabil, actionând ca antiseptic intestinal și îmbunătățind digestia. Planta este o sursă importantă de calciu, vitaminele A, B6 și C, dar și o importantă sursă de minerale: fier, potasiu, magneziu și fosfor. De asemenea, conține și anumite substanțe importante, cum ar fi taninul, substanță ce conferă Busuiocului proprietăți antiseptice și antispasmodice, orientina și vicenina, substanțe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete, flavonoide și compuși volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice.

Menta aduce importante beneficii asupra tubului digestiv. Stimulează secreția sucului biliar și golirea bilei în intestine, facilitând digestia grăsimilor; detoxifică organismul; dezinfectează și previne  infecțiile tubului gastric. Uleiul volatil  și celelalte componente ale Mentei au acțiune stomahică, carminativă, antivomitivă, coleretică și analgezică. De asemenea, extractul de Mentă diminuează sau înlătură contracțiile mușchilor netezi din organele interne (acțiune antispastică). Se utilizează în tulburări digestive funcționale (dispepsii), greață, vărsături, spasme pilorice, inflamații biliare și gastrointestinale.

Dacă în doză slabă Menta este analgezică, calmantă şi antispastică, în doză concentrată, această plantă este un tonic al sistemului nervos şi un stimulent digestiv. Consumul de Mentă previne gastritele și ulcerul gastric, infecțiile urinare și cele ale tractului digestiv datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe care aceasta le conține.

Muşeţelul este indicat în tratamentul stărilor inflamatorii acute sau cronice ale mucoasei gastrice, al afecţiunilor digestive (digestia leneşă, balonarea şi flatulenţa) şi ajută la regenerarea florei intestinale. El poate inhiba dezvoltarea ulcerului de stres, acelui provocat cu indometacin sau alcool etilic, iar bisabololul (un compus din Muşeţel) are un efect favorabil în cazul colitelor care însoţesc de cele mai multe ori afecţiunea ulceroasă. Infuzia de Mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastritele și colitele însoțite de colici. Un alt efect remarcabil al Mușețelului este acela de inactivare a toxinelor bacteriene, în special a stafilococilor şi streptococilor.  Planta se recomandă contra diareei și, în general, în toate afecțiunile stomacului și intestinelor, de cele mai multe ori, în asociație cu frunze de Mentă. Ameliorează durerile de stomac și simptomele sindromului de intestin iritabil, precum și refluxul gastroesofagian, crampele specific sindromului premenstrual și durerile de încheieturi. Bătrânii din satele dobrogene îl mai numesc „floarea-raiului” datorită uimitoarei sale puteri tămăduitoare.

Răchitanul și-a căpătat locul binemeritat în arsenalul fitoterapiei prin miile de cazuri vindecate din epidemiile de dizenterie din timpul Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial. Planta conţine galo-taninuri (5-10%), salicarină, hidroxid feric, substanţe de natură flavonoidică,  heterozide, orientină, colină, glucoză, amidon, substanţe antibiotice, pectine, carotenoizi, substanţe minerale şi urme de ulei volatil. Toate acestea îi conferă proprietăți antidizenterice, antidiareice, antihemoragice, antiseptice și cicatrizante. Silicarina conținută de Răchitan este eficientă pentru combaterea bacteriilor și a altor dăunători de la nivelul intestinelor.

Sub formă de infuzie, decoct, pulbere sau extract fluid, Răchitanul este indicat în colite de fermentaţie, epistaxis, flux menstrual dereglat, hemoptizie, hemoragii gastrointestinale,  metroragii,  infestări cu stafilococ auriu (s. aureus) şi baccilii dizenterici.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de ora după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Endocrino-complex 90 cps.

Capsule Endocrino-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acţionează?
 • Promovează echilibrul hormonal al femeii.
 • Stimulează glanda pituitară (hipofiza) și tiroida.
 • Ajută la menținerea stării de calm și de confort la menopauză.
 • Stimulează fertilitatea.
 • Oxigenează ţesuturile organelor genitale.
 • Previne apariția tumorilor hormono-dependente.
 • Diminuează simptomele asociate sindromului premenstrual.
Pentru ce se recomandă?
 • Infertilitate (atât la femei, cât și la bărbați)
 • Afecțiuni ale aparatului reproducător al femeii (disfuncții ovariene, noduli mamari etc.)
 • Tulburări menstruale (ciclu prelungit, sângerări excesive, absența menstruației, menstre dureroase, prelungite, însoţite de simptome neplăcute: umflarea şi durerea sânilor etc.)
 • Tulburări care însoțesc menopauza (bufeuri, transpirații, palpitaţii,osteoporoză, uscăciune vaginală) sau andropauza (disfuncţia erectică)
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

pulbere din  8 plante: părţi aeriene de Năpraznic (Geranium robertianum) – 35 mg, flori de Trifoi-roşu (Trifolium pratense) – 35 mg; părţi aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), părţi aeriene de Coada-şoricelului (Achillea millefolium), părţi aeriene de Lucernă (Medicago sativa), frunze de Salvie (Salvia), seminţe de Schinduf (Trigonella foenum-graecum), mlădiţe de Zmeur (Rubus idaeus) – în părți egale (câte 30 mg/plantă); capsulă din gelatină – 100 mg.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Cunoscut în medicina populară românească drept Ciocul-cucoarei sau Ciocul-berzei, Năpraznicul  a devenit un remediu apreciat după ce și-a dovedit proprietățile curative în cazul unor afecțiuni intestinale, genitale, herpetice etc.  Germaniul, alături de fitohormonii din compoziţie joacă un rol important şi în vindecarea afecţiunilor care apar la nivelul aparatului reproducător, în special cel al femeilor. Fitohormonii sunt, practic, hormoni vegetali conţinuţi de plante care seamănă foarte mult cu hormonii feminini (estrogenul şi progesteronul) din punct de vedere al compoziţiei chimice.

În cazul femeilor, administrarea suplimentelor cu Năpraznic sau consumul plantei sub altă formă (în special cea de ceai) duce la rezultate foarte bune în ceea ce priveşte combaterea chisturilor ovariene, tratarea fibromului uterin, reglarea tulburărilor menstruale (ciclu prelungit, sângerări excesive etc). De asemenea, prin capacitatea de stimulare a ovulației şi de oxigenare a ţesuturilor organelor genitale, Năpraznicul îşi dovedeşte utilitatea inclusiv în tratarea infertilităţii, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Extractul din Trifoi-roșu este o sursă naturală de fitoestrogeni cu rol în reglarea disfuncțiilor menopauzale, precum și în prevenirea apariției tumorilor hormono-dependente și a mastodiniilor  (durerilor mamare). Acesta poate reduce semnificativ bufeurile la femei în menopauză. Întrucât în această perioadă riscul de osteoporoză este semnificativ, unele studii arată ca extractul de izoflavone din Trifoiul- roșu poate încetini pierderea osoasă și chiar stimula densitatea minerală la femeile aflate în premenopauză (sindrom care precede menopauza).

Trifoiul-roşu stimulează apariţia fluxului menstrual în caz de amenoree şi reglează ciclurile neregulate şi dureroase. În cazul bărbaţilor, trifoiul previne formarea tumorilor maligne, infuzia consumată zilnic fiind indicată pentru prevenirea cancerului de prostată. Substanțele din această plantă blochează  enzimele despre care se crede că favorizează acest tip de cancer.

Trifoiul-roșu are un efect puternic în redarea echilibrului prihoemoțional, substanțele din această plantă acționând asupra sistemului nervos central și îndepărtând consecințele stresului și ale oboselii. Descoperiri recente arată că preparatele de Trifoi-roşu sunt şi un agent de stimulare a imunităţii organismului și ar ajuta la renunțarea la fumat.

Coada-calului se recomandă ca adjuvant în tratarea chisturilor ovariene. Planta este un remediu și pentru menținerea calciului în organism și pentru prevenirea osteoporozei care se instalează la majoritatea femeilor în primii cinci ani după intrarea la menopauză. Această demineralizare osoasă are drept cauză un dezechilibru hormonal, care conduce la eliminarea calciului din oase. Pulberea de Coada-calului reduce durerile și previne crampele menstruale. Are efecte antihemoragice puternice și permite refacerea rapidă după sângerările abundente din timpul ciclului menstrual, fiind una din cele mai bune soluții în anemia post-hemoragică.

Cu un puternic rol diuretic, Coada-calului elimină doar surplusul de apă din organism, nu și mineralele. Băile fierbinți de picioare cu infuzie combinată de Coada-calului, reglează activitatea glandelor sudoripare.

Coada-șoricelului are acțiune asemănătoare progesteronului, fiind foarte utilă în cazul menstruațiilor abundente sau tulburărilor de menopauză. Planta reglează fluxul menstrual, atenuează simptomele dismenoreei, diminuează hemoragiile menstruale ori sângerările de la nivelul mucoasei vaginale. Previne apariția cancerului de col uterin. În plus, Coada-șoricelului diminuează simptomatologia din perioada de premenopauză și grăbeşte eliminarea bacteriilor vinovate de candidoză şi infecţii urinare.

Cu efecte benefice și asupra digestiei, planta este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar, constipației, cancerului genital, durerilor menstruale, lipsei menstruației, inflamațiilor ovarelor, chisturilor ovariene,osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, enterocolitei, durerilor renale, viermilor intestinali și stărilor de nervozitate.

Lucerna are proprietăți antihemoragice, antianemice, remineralizante. Considerată un super-aliment datorită ariei largi de substanţe nutritive pe care le conţine. Pulberea de Lucernă ajută la dizolvarea cheagurilor din sânge şi previne sângerările abundente. Se recomandă după o intervenţie chirurgicală, în caz de menstruaţie abundentă sau în răni care nu se închid. Clorofila din compoziția acestei plante, considerată și un dezodorizant natural, are un puternic efect antibacterian, accelerează vindecarea rănilor, stimulează, în același timp, creșterea țesuturilor noi și scade riscul infecțiilor. Folosită pentru detoxifierea şi întărirea ficatului, fortificarea şi purificarea sângelui, pulberea de lucernă se constituie într-un întăritor și tonic general al sistemului imunitar. Poate fi folosită cu succes și în tratarea osteoporozei.

Salvia se recomandă pentru echilibrarea nervoasă și hormonală. Ea conține un complex de vitamine, printre care vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc și sodiu, fiind un adevărat izvor de substanțe folositoare organismului. Se remarcă prin multe proprietăţi benefice, cea mai cunoscută fiind aceea de a diminua transpiraţia (efect antisudorific pronunţat).

Salvia are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Ea inhibă cancerul de sân, stabilizează tulburările de menopauză, combate infertilitatea, oprește lactația, stimulează pofta de mâncare și previne parodontoza. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În medicina noastră tradiţională se foloseşte cu bune rezultate ca adjuvant în disfuncţii ovariene, balonări gastro-intestinale, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic și dischinezie biliară.

Schinduful reglează activitatea hormonală a femeilor. Pe lângă diosgenină, această plantă conține și izoflavon, un hormon care are efect estrogenic asupra organismului. Semințele de Schinduf  luptă împotriva diabetului; ele scad considerabil concentrația de glucoză în sânge, dar și nivelul de colesterol și pot, în același timp, să reducă rezistența la insulină.

Infuzia combinată de Schinduf este de mare ajutor pentru menținerea sănătății femeilor de vârsta a treia. Planta previne eliminările masive de calciu care duc la apariția osteoporozei, menține tonusul țesuturilor, ceea ce ajută la prevenirea prolapsului (în special uterin). Prin reglarea activității endocrine, Schinduful preîntâmpină apariția cancerului mamar și ovarian. De asemenea, ajută la păstrarea forței musculare, aspect foarte important în contextul acestei vârste. Administrarea semințelor de Schinduf în perioada alăptării este extrem de benefică, căci ajută la sporirea cantității de lapte. În plus, această plantă o ajută pe mamă să-și mențină sănătatea, îmbunătățindu-i apetitul și metabolismul.

Mlădițele de Zmeur sunt un adevarat elixir contra afecțiunilor genitale la femei, inclusiv a cancerului ovarian. Ele reprezintă o sursă bogată de fitoestrogeni, substanţe care ajută la reglarea nivelului progesteronului şi la stimularea funcţiei ovariene, putând astfel să îmbunătăţească fertilitatea. Extractul de Zmeur este eficient şi în eliminarea chisturilor ovariene, care duc la apariţia menstrelor dureroase, prelungite şi însoţite de simptome neplăcute cum ar fi balonarea, umflarea şi durerea sânilor. De asemenea, extractul de Zmeur este indicat şi în prevenirea fibroamelor uterine, precum şi a tulburărilor menstruale: menoragia (sângerări abundente), metroragia (sângerări între menstre), dismenoreea (dureri la menstruaţie) sau amenoreea (întârzirea inexplicabilă a menstruaţiei).

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu
Capsule Prostal-complex 90 cps.

Capsule Prostal-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Susține buna funcționare a prostatei și vezicii urinare.

Pentru ce se recomandă?

 • Hipertrofie de prostată
 • Prostatită
 • Inflamaţii ale căilor urinare
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 6 plante: părți aeriene de Pufulița-cu flori-mici (Epilobium angustifolium), părți aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium), părți aeriene de Mentă (Mentha piperita), frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra) – în proporţii egale

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Pufuliţa – cu flori-mici este o plantă cu acțiune antiinflamatorie, antitumorală (acţionează în special asupra vezicii urinare şi prostatei), decongestivă, dezinfectantă, diuretică, depurativă, regenerant tisulară, mai ales la nivelul prostatei şi rinichilor. Ea contribuie la menţinerea sănătăţii prostatei și la funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei. Se utilizează ca adjuvant în prostatite, hipertrofie benignă de prostată, adenom de prostată, boli renale şi ale căilor urinare, tulburări de micţiune.

Pentru tratarea bolilor prostatei, Pufuliţa cu flori-micieste foarte eficientă sub forma de ceai, preparat astfel: 2 linguri cu vârf de pulbere de Pufuliță se lasă la înmuiat în jumătate de litru de apă, de seara până dimineața, când se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opărește cu jumătate de litru de apă clocotită (obținând astfel o infuzie). Infuzia se lasă la răcit, se filtrează, după care se combină cu maceratul. Va rezulta aproximativ un litru de ceai de Pufuliță, care se bea pe stomacul gol, în timpul zilei. S-a dovedit a fi un remediu valoros în tratarea prostatitei, a adenomului de prostată și chiar în tratamentul cancerului de prostată (mai ales ca adjuvant în cura cu plante anticancerigene puternice: Năpraznic, Spânz,  Mărul-lupului).

Pulberea de Pufuliţa cu flori-mici se utilizează mai ales în bolile de ficat în formă avansată, când nu este permis alcoolul.

În toate tipurile de hepatită se folosește o combinație în proportii egale de tinctură de Pufuliță și Rostopască, din care se ia o linguriță diluată în jumătate de pahar de apă, înainte de fiecare masă. Pulberea de Pufuliță, combinată în proporții egale cu Anghinare și Pelin se administrează în fazele precirotice și în ciroză, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Coada-calului se utilizează ca adjuvant în multe afecţiuni, pentru acţiunile sale: diuretice, hemostatice, antibacteriene mineralizante, antianemice etc. Conţinând ulei volatil, care-i imprimă o acţiune antimicrobiană, şi săruri de potasiu, Coada-calului se foloseşte ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi şi vezică. Prin diureza pe care o produce, planta acţionează favorabil în edemuri ale picioarelor, boli de inimă, ficat, piele, gută (ajută la evacuarea toxinelor) şi reumatism. S-au obţinut rezultate bune și în anemiile secundare la bolnavii de neoplasm gastric, metroragii, endometrite şi ulcer gastric.

Contraindicate la persoanele cu litiază renală, preparatele din Coada-calului se utilizează ca remineralizant adjuvant în tuberculoza pulmonară. Saponinele, împreună cu celelalte substanţe chimice din plantă uşurează expectoraţia, calmând astfel tusea.

Coada calului se recomandă și în prevenirea cariilor şi fortifierea unghiilor fragile.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-calului:

Hiperaciditate gastrică, ulcer, hemoragii – Se ia 1 linguriță rasă de pulbere de Coada-calului, pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi. Dacă afecțiunea este acută, se pot administra până la 6 lingurițe pe zi. Este un excelent antiacid, având și foarte bune proprietăți cicatrizante. Curele cu acest remediu se fac îndeosebi la începutul sezonului cald, acesta fiind momentul din an în care se manifestă cel mai frecvent aceste afecțiuni.

Diabet de tip II – Un studiu recent pe pacienți diagnosticați cu diabet de tip II a arătat că și o singură doză de Coada-calului, administrată pe stomacul gol, determină o scădere semnificativă a glicemiei, la 90-120 de minute după ingerare. Curele vor avea o durată de 4 săptămâni, timp în care se ia câte o linguriță de pulbere de Coada-calului, cu 10 minute înainte de fiecare masă.

Arterioscleroză: 2-3 lingurițe de pulbere de Coada-calului pe zi scad tensiunea arterială și împiedică oxidarea colesterolului pe pereții vaselor sanguine. Se previne astfel formarea plăcilor de aterom și obturarea vaselor de sânge

Retenție de apă în țesuturi, edeme: Mai multe studii clinice și de laborator au arătat că administrarea de Coada-calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din țesuturi. Ca urmare a acestor studii, departamentul guvernamental german de avizare a plantelor medicinale a aprobat folosirea acestei plante în cazul edemelor și al altor probleme renale. Se folosește infuzia combinată, câte 1 litru pe zi, iar atunci când aportul suplimentar de lichide este contraindicat, se ia pulbere de Coada-calului, câte 4-6 lingurițe pe zi.

Incontinență urinară: Deși are afect diuretic, Coada-calului poate ajuta și la controlul urinări. Studiile recente au demonstrat că administrarea de pulbere de Coada-calului, câte 8-12 g zilnic, ajută la evitarea jenantelor pierderi nocturne de urină, inclusiv a celor asociate unor infecții reno-urinare cronicizate sau alterarii unor funcții cognitive, odată cu vârsta, însă nu și în cazurile foarte avansate.

Hemoragii abundente în timpul ciclului menstrual: Coada-calului reduce durerile și previne crampele menstruale. Ea are efecte antihemoragice puternice și permite refacerea rapidă după sângerările abundente, fiind unul din cele mai bune soluții în anemia post-hemoragică. Ca remediu de urgență, se ia o doză unică, de 2-3 lingurițe de pulbere, după care se continuă cinci zile cura, cu câte 1-2 lingurițe de două ori pe zi.

Acest tratament este un foarte bun adjuvant și în toate tipurile de hemoragie internă.

Transpirație abundentă a picioarelor – Se fac băi fierbinți de picioare cu infuzie combinată de Coada-calului, îndeosebi seara. Se reglează astfel activitatea glandelor sudoripare. Pentru a obține un efect sporit, se administrează și pulbere de Coada-calului, câte 3 lingurițe pe zi, vreme de 2-3 luni.

Fracturi – Oasele fracturate se sudează de 1,5 până la 2 ori mai repede, atunci când se administrează Coada-calului, care este bogata în săruri de calciu și magneziu. Așa au arătat studiile de medicină experimentală. În plus, această plantă permite asimilarea mai bună a acestor minerale din hrana de zi cu zi. Se iau 4 lingurițe de pulbere, pe stomacul gol, cu 5-10 minute înainte de masă. Este un remediu recomandat și în osteoporoza, mai ales în combinație cu Lemnul-dulce.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte trei linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți –  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni – Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual – dacă fetei dumneavoastra nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cana cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Menta, ca plantă aromatică, acţionează în două moduri diferite între ele, în funcţie de concentraţia preparatului folosit. În doză slabă, ea este analgezică, calmantă şi antispastică. În doză concentrată, menta este un tonic al sistemului nervos şi un stimulent digestiv. Substanţele active importante precum mentolul, un valoros ulei eteric, compuşii antibiotici şi substanţele minerale au o puternică acţiune antiseptică şi calmantă.

Consumată în mod regulat, Menta poate preveni câteva tipuri de cancer, precum cancerul de colon, de plămâni și cancerul de piele. Și gastritele, și ulcerul gastric intră în categoria bolilor pe care menta le previne datorită efectelor antiinflamatoare și calmante ale mentolului. Infecțiile urinare și cele ale tractului digestiv pot fi prevenite cu ajutorul mentei, datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe carea aceasta le conține.

Pentru combaterea stresului, a oboselii și a epuizării, se recomandă consumul de ceai revigorant de mentă, dar și băile cu mentă, în special după un efort fizic considerabil.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Mentă: 

Digestie lentă, indigestie, balonare, aerofagie (ingerarea involuntară de aer în timpul mesei, urmată de eructaţii) – Se administrează pulbere de Mentă, câte 4 linguri pe zi, luată sublingual înainte de masă, cu 5-10 minute.

Astm, bronșită – Este eficientă pulberea de Mentă, asociată cu iarba de Trei-fraţi-pătaţi. În fazele acute, se bea infuzie fierbinte de Mentă pentru efectul bronhodilatator rapid (efect similar are inhalarea uleiului volatil de Mentă).

Senzaţie de vomă (greaţa) de diferite etiologii (inclusiv cea din timpul sarcinii) și răul de călătorie: Pulberea se administrează cu o oră  înainte de masă (câte 1 linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi) sau de plecarea la drum. Dacă este necesar, se va administra și pe parcursul călătoriei. Se obţin efecte excelente prin asocierea Mentei cu puţină pulbere de Ghimbir.

Mirosul urât al guriiasociat cu dispepsie : Se combină, în proporţii egale, pulberea de Mentă cu pulberea de  Pelin. Din acest amestec se ia câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbă, după care se înghite cu apă. Cura durează 7-10 zile.

Pătlagina este o plantă cu efecte cicatrizante, emoliente, expectorante, bactericide, antiinflamatoare, hemostatice, astrigente și diuretice. În frunzele de Pătlagină se găsește un irodoid numit acubină care, alături de flavonoizi, tonifică vasele de sânge.

Pătlagina este ideală în cazurile de tuse şi bronşită uşoară, diaree, hemoroizi, cistită, hematurie, astm, laringită, faringită, infecţii, hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, ulceratii, abcese, furuncule. Pentru afecțiunile enumerate mai sus, este foarte utilă și pulberea de Pătlagină. Se ia câte vârf de cuțit de pulbere după mesele principale

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Pătlagină:

Hipertensiune (adjuvant), arterioscleroză, hipercolesterolemie – Se administrează cîte 1 linguriță de  pulbere de Pătlagină de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se vor face cure îndelungate şi se va asocia şi cu alte plante medicinale specifice acestor afecţiuni.

Hemoragii (epistaxis, hemoragii uterine la persoane foarte devitalizate) – Se iau 4-6 linguriţe de pulbere. Pentru amplificarea efectului se combină cu pulbere de Coada – şoricelului şi se ia aceeaşi doză menționată mai sus.

Tuse, faringite, laringite – Se mestecă pulbere de frunze de Pătlagină. Acestea au efect emolient, calmant şi ajută la regenerarea rapidă a ţesuturilor afectate. Siropul preparat din suc proaspăt stors din Pătlagină, amestecat cu puţină miere, are efecte foarte puternice în toate aceste afecţiuni.

Bronşite, astm – Se combină cu pulbere de Trei-fraţi-pătaţi, în proporţii egale. Se ia o linguriţă din această combinaţie de 4 ori pe zi.

Afecţiuni gastrointestinale, enterite – Se bea ceai de Pătlagină (se folosesc 2 linguriţe de pulbere la cană)

Colite, diaree – Este indicat tot consumul de ceai de Pătlagină, ceva mai concentrat (3 linguriţe de pulbere la cană).

Ulcer gastric, ulcer duodenal, arsuri la stomac – Pulberea de Pătlagină are efecte cicatrizante şi calmante foarte bune, fiind extrem de bine tolerată de stomac. Se administrează câte 4-6 linguriţe de pulbere pe zi, pe stomacul gol, în mai multe reprize.

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogată în substanțe diuretice). Această plantă este un remediu demonstrat împotriva febrei și în tratamentul gripelor și răcelilor. Prin diureza pe care o produc, se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte și ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, preparatele pe bază de Soc sunt utilizate în arsuri, erizipel, abcese şi furuncule (având proprietatea de a fluidifica puroiul şi de a calma durerile), contuzii, hemoroizi – sub formă de spălături locale, cataplasme, inhalaţii, gargarisme, tamponări.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de flori de Soc:

Bronşită şi sinuzită: Se adminis­trează de 4 ori pe zi, câte 1linguriţă rasă de pulbere de Soc, pe stomacul gol. Se ţin cure de 14 zile, cu o săptămână de pauză. Ea reduce inflamaţia căilor respi­ra­torii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi stimu­lează local capacitatea naturală de apărare a organis­mului împotriva infecţiei. De asemenea, florile de soc previn şi combat excesul de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii.

Rinită, faringită, laringită și bronșită: Florile de Soc sunt un ajutor de încredere în combaterea infecției cu viruși gripali din grupele A sau B. Se iau câte 1 linguriță de pulbere pe zi, în câte 4 doze, iar cel mai bun moment pentru administrarea Socului este debutul infecției, când apar primele simptome: usturime în gât, senzație de iritație nazală, ușoare dureri de cap. Tratamentul amplifică rapid răspunsul sistemului imunitar la agresiunea virușilor, combate inflamația mucoaselor, reduce migrenele și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.

Tulburările nervoase induse de medicația psihotropă: Administrate în paralel cu medicamente ce au acțiune sedativă asupra sistemului nervos central, cum ar fi fenobarbitalul sau morfina, florile de Soc reduc spectaculos efectul acestora. În plus, ele au și capacitatea de a reduce dependența de anumite sedative de sinteză. Se ia câte o linguriță (3-5 grame) de pulbere din flori de Soc de trei ori pe zi. O cură durează maximum o lună și jumătate, apoi se face o pauză de trei săptămâni.

Constipație, digestie dificilă – Se administrează pulberea de flori de Soc, câte 1 linguriță, cu 10 minute înainte de masă. Florile de Soc sunt de mare ajutor mai ales persoanelor sedentare, cu probleme de digestie. Ele stimulează peristaltismul digestiv în general, și pe cel intestinal – în special, și combat atonia digestivă.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Laxo-complex 90 cps.

Capsule Laxo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Stimulează peristaltismul intestinal, favorizând o evacuare uşoară.

Pentru ce se recomandă?

 • Constipaţie
 • Colici și spasme abdominale
 • Cure de detoxifiere
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 6 plante: părți aeriene de Păpădie (Taraxacum officinale), părți aeriene de Senna (Cassia angustifolia), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare), părți aeriene de Turiță-mare (Agrimonia eupatoria), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Păpădia are multiple recomandări în medicina tradiţională românească: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc.

Ea se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice), în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări și flatulenţă.

Prin diureza pe care o produce, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză.

Frunzele şi rădăcinile de Păpădie conţin lactene triterpenice (endesmanolide şi germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol şi taraxerol); hidraţi de carbon (inulină 2% primăvara şi 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină şi luteolină); acizi fenolici, cafeic şi clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol şi taraxasterol; zaharuri, între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine şi săruri minerale, în special potasiu (1,8 – 4,5%), azot, calciu, fosfaţi şi vitaminele B, C şi D – vitamina C este în cantităţi mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroşit, cu pete, pistrui.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei din rădăcină de Păpădie:

Afecțiuni hepatice: Pulberea de Păpădie tratează aceste afecțiuni dacă se administrează o jumătate de linguriță rasă (cca 2 grame) de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe nemân­cate. Plan­ta se ține sub limbă vreme de câteva secunde, du­pă care se înghite cu apă. Cura durează 90 de zile și are efecte puternice contra hepatitei virale și al­cooli­ce, unde face adevărate minuni.

Restabilirea func­țiilor ficatului: Păpădia previne procesul de fibrozare (adică evoluția spre ciroză) provocat de atacul virușilor sau al substanțelor toxice. De asemenea, această plantă combate senzația de oboseală, precum și colorarea în galben a tegumentelor (icterul), spe­cifică suferinzilor de hepatită. În cazul steatozei hepa­tice, cunoscută și ca ficat gras, administrarea de pul­bere se face vreme de 30-60 de zile, timp necesar pen­tru detoxifierea și tonifierea ficatului.

Boli cardiovasculare: Se administrează pulberea de Păpădie, câte o jumă­tate de linguriță, luată de 3-4 ori pe zi. Cura durează 90 de zile și are un efect foarte rapid asupra tensiunii arteriale, pe care o va scădea treptat și pe care o va stabiliza după doar 1-2 săptămâni de la începerea tratamentului.

Senna  are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia sa principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale şi diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal). De asemenea, Senna se administrează pentru stimularea vezicii biliare, în parazitoze intestinale, fiind indicată și în curele de slăbire.

Pulbere de Senna se administrează pe perioade limitate (7-10 zile), în dozele recomandate (max. jumătate de linguriță, o dată pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă).

Dozele mai mari pot provoca colici abdominale intense, însoţite de diaree apoasă, greaţă și vărsături. Administrarea prelungită poate crea dependenţă, pierderi de minerale (potasiu), cu tulburări de ritm cardiac, hematurie (urinare cu sânge).

Senna este contraindicată persoanelor care sufera de boli inflamatorii de colon, dizenterie severă, obstrucție intestinală, colită ulcerativă, apendicită sau boala Crohn.

Cicoarea este o plantă cu excelente proprietăţi terapeutice, cunoscută încă din Antichitate. Vechii egipteni o foloseau sub formă de „fiertură”, pentru a trata bolile de ficat și pentru dezintoxicarea organismului. În Franţa, în timpul lui Napoleon, Cicoarea era folosită frecvent ca înlocuitor al cafelei. E vorba de pulberea din rădăcină de Cicoare. Frunzele şi florile acestei plante se utilizează în scopuri medicinale sau culinare (mai ales la prepararea salatelor). În medicina noastră tradiţională este recomandată a se consuma primăvara, pentru înnoirea sângelui.

Compuşii chimici ai Cicoarei – inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, ea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Precum cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic – aperitiv – anorexigenpoate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Cicoare:

Răcelile și alte infecții – se tine o cura cu Cicoare, din care se ia cate o lingurita de pulbere, de trei ori pe zi, vreme de minimum 30 de zile. În paralel, se consumă iaurturi naturale (nu cu lapte praf, gelatină și alte adaosuri) care contin culturi de Bifidus si Acidophillus. Administrarea Cicoarei favorizează dezvoltarea în intestin a așa-numitelor bacterii prietenoase care, între altele, îmbunătășesc producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente. Ca atare, administrând această plantă medicinală, organismul devine mai rezistent la infectii, prin intarirea sistemului imunitar.

Boala canceroasă – se țin cure cu rădăcina de Cicoare, administrată sub forma de pulbere, câte o linguriță de 2-3 ori pe zi. Un studiu pe animale a arătat ca administrarea rădăcinii de Cicoare a redus incidenta diferitelor tipuri de tumori, iar atunci când boala canceroasa era deja instalată, Cicoarea a încetinit creșterea tumorilor si aparitia metastazelor. De asemenea, administrarea de cicoare ajuta bolnavii de cancer sa se hraneasca (reda apetitul alimentar) si stimuleaza funcția de eliminare.

Dispepsie, digestie dificilă – rădăcina de Cicoare contine principii active care sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, îmbunătățind digestia și eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenta, atonia gastrică. Rădăcina de Cicoare se administrează sub forma de pulbere, din care se ia, cu un sfert de ora înainte de fiecare masă, câte o jumătate de linguriță.

Constipație – zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon, creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa, stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea. Se administreaza pulberea, câte 2 lingurițe pe zi, dimineata si seara. Un tratament durează trei săptămâni și se poate relua la nevoie dupa cinci zile de pauză.

*Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Oregano sau Șovârvul este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională, binecunoscută pentru aroma sa și proprietățile antiseptice puternice. Ea este utilizată sub formă de ceai sau pulbere, în infecții digestive și respiratorii, în anaciditate şi hipoaciditate, bronşite şi tuse spastică sau convulsivă, faringite acute şi cronice, rinofaringite, colici renale și enterite.

Datorită numeroaselor componente din uleiul esenţial pe care-l conţine, are acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra SNC, în special asupra centrilor respiratori. Tot datorită uleiului esenţial, are proprietăţi antiseptice, distrugând bacteriile patogene de pe tegumente şi mucoase. Substanţele amare şi taninurile pe care le conține acţionează ca tonic-amar în anorexii, ca astringent în diaree şi carminativ.

Pulberea din Oregano se obține prin măcinarea părții aeriene a plantei și este utilă în afecțiunile tubului digestiv (gură, esofag, faringe). Un vârf de cuțit de pulbere de Oregano se ține sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

În cazul guturaiului, se inhalează pulberea obținută din flori și frunze uscate, cernute printr-o sită fină.

Turiţa mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

 • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
 • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
 • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță – mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogată în substanțe diuretice). Această plantă este un remediu demonstrat împotriva febrei și în tratamentul gripelor și răcelilor. Prin diureza pe care o produc, se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte și ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, preparatele pe bază de Soc sunt utilizate în arsuri, erizipel, abcese şi furuncule (având proprietatea de a fluidifica puroiul şi de a calma durerile), contuzii, hemoroizi – sub formă de spălături locale, cataplasme, inhalaţii, gargarisme, tamponări.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de flori de Soc:

Bronşită şi sinuzită: Se adminis­trează de 4 ori pe zi, câte 1linguriţă rasă de pulbere de Soc, pe stomacul gol. Se ţin cure de 14 zile, cu o săptămână de pauză. Ea reduce inflamaţia căilor respi­ra­torii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi stimu­lează local capacitatea naturală de apărare a organis­mului împotriva infecţiei. De asemenea, florile de soc previn şi combat excesul de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii.

Rinită, faringită, laringită și bronșită: Florile de Soc sunt un ajutor de încredere în combaterea infecției cu viruși gripali din grupele A sau B. Se iau câte 1 linguriță de pulbere pe zi, în câte 4 doze, iar cel mai bun moment pentru administrarea Socului este debutul infecției, când apar primele simptome: usturime în gât, senzație de iritație nazală, ușoare dureri de cap. Tratamentul amplifică rapid răspunsul sistemului imunitar la agresiunea virușilor, combate inflamația mucoaselor, reduce migrenele și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.

Tulburările nervoase induse de medicația psihotropă: Administrate în paralel cu medicamente ce au acțiune sedativă asupra sistemului nervos central, cum ar fi fenobarbitalul sau morfina, florile de Soc reduc spectaculos efectul acestora. În plus, ele au și capacitatea de a reduce dependența de anumite sedative de sinteză. Se ia câte o linguriță (3-5 grame) de pulbere din flori de Soc de trei ori pe zi. O cură durează maximum o lună și jumătate, apoi se face o pauză de trei săptămâni.

Constipație, digestie dificilă – Se administrează pulberea de flori de Soc, câte 1 linguriță, cu 10 minute înainte de masă. Florile de Soc sunt de mare ajutor mai ales persoanelor sedentare, cu probleme de digestie. Ele stimulează peristaltismul digestiv în general, și pe cel intestinal – în special, și combat atonia digestivă.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Imuno-complex 90 cps.

Capsule Imuno-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Vitalizează şi remineralizează.
 • Ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului, întârziind procesele degenerative la nivel celular și îmbătrânirea prematură a țesuturilor.

Pentru ce se recomandă?

 • Astenie, sindrom de oboseală cronică
 • Convalescență
 • Anemie
 • Profilaxia infecţiilor virale
 • Creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 7 plante, –  părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), fructe de Cătină (Hippophaë rhamnoides), frunze și fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), părți aeriene de Echinacea (Echinacea purpurea), Măceșe (Rosa canina), Porumbe (Prunus spinosa) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Crețușca susține sănătatea aparatului respirator, a articulațiilor, hiperaciditatea, dispepsia, gastrita și ulcerul gastro-duodenal. Taninii astringenți pe care ea îi conține constituie un remediu eficient împotriva diareei.

Florile și frunzele sunt bogate în minerale, uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide, cu efect antiinflamator, analgezic, diuretic și sunt foarte des folosite atât în medicina naturistă, cât și în industria cosmeticii și dermatologiei.

Rădăcina și tulpina se utilizează, de asemenea, pentru substanțele active conținute. Crețușca este o aspirină naturală, cu acțiune antiinflamatoare, reduce inflamația   din articulații în cazul reumatismului, o folosim în tratarea nevralgiilor, a hemoroizilor, a hipermenoreei, în afecțiuni renale și urinare. În dermatologie este recomandată ca adjuvant pentru erupții tegumentare, celulită, tonifiant al pielii, cicatrizant, în vindecarea rănilor.

Crețușca este recomandată și împotriva retenției de apă, fiind eficientă și în caz de cistită catarală acuta, datorită proprietăților diuretice și antiseptice. Preparatele din creţușcă au efecte pozitive și în tratamentul scrofulozei, al gutei și al mușcăturilor de șarpe.

În cazul tulburărilor hepatice, insuficienţei hepatice și bolilor gastro-intestinale este potrivită infuzia sau pulberea din această plantă.

Fiindcă are acțiune antiemetică, Crețușca este recomandată și împotriva răului de transport. Planta este un remediu eficient în tratarea sterilității feminine, în diabet și în colitele de fermentație.

Pulberea de Creţuşcă, mai exact, părţile aeriene ale plantei, conţine salicilaţi (substanţe înrudite cu aspirina), precum şi alte principii active cu efecte antiinflamatoare articulare. Acest tratament este recomandat în cazul crizelor dureroase şi la fiecare schimbare de anotimp, momente în care organismul este cel mai expus la apariţia sau recidiva afecţiunilor articulare. Se administrează câte o linguriţă rasă de pulbere de Crețuşcă, de 4 ori pe zi, timp de 30 de zile.

*Creţuşca este o sursă de acid salicilic care a fost izolat pentru prima dată în 1838 chiar din această plantă, şi modificat mai târziu în acid acetilsalicilic, atât de cunoscut astăzi sub denumirea de aspirină. Denumire provine din Spiraea – vechea denumirea a plantei. În 1980, cunoscutul producător de medicamente Bayer creează pentru prima dată acetilsalicilatul provenit din Filipendula ulmaria, dându-i denumirea de aspirină.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din Urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de Urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele Uzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici – o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică – Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de Urzică, de 4 ori pe zi – pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi – pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Fructele de Cătină sunt socotite polivitamine naturală. Numită şi „Ginsengul românesc”, datorită proprietăţilor ei revigorante, conţinutului bogat în vitamine şi acţiunii ei benefice asupra vaselor de sânge, Cătina poate înlocui cu brio unele medicamente şi poate învinge bolile. Produsele pe bază de Cătină sunt adjuvanţi alimentari care au un rol însemnat în reglarea proceselor din organism, oferind o imunitate ridicată.

Fructele de Cătină au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au citricele, dar şi una de beta-caroten mai mare decât morcovul. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, iar în doze variabile vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP, etc. şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu.Se recomandă ca anual să se facă câte o cură cu fructe de Cătină, pentru a oferi organismului necesarul de vitamine şi oligoelemente.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Cătină, obținută din fructe uscate:

Anemie: câte o linguriță rasă, de 3-4 ori pe zi, în cure de câte o lună.

Enterită, colită de putrefacție: câte o lingură rasă, de trei ori pe zi, înainte de masă, în cure de câte o săptămână.

Ateroscleroză, fragilitate vasculară: câte o linguriță, administrată de patru ori pe zi, pe stomacul gol, ajută la menținerea sănătății, a elasticității și a integrității vaselor de sânge. Pentru efecte maxime, combinați o linguriță de pulbere de cătină, una de polen și una de miere. Se iau 4 lingurițe pe zi din acest amestec. Pacienții cu sechele după accidente vasculare se recuperează foarte rapid cu ajutorul acestui remediu.

Adjuvant în bolile grave (cancer, leucemie, scleroză în plăci) – pulberea de Cătină, luată câte 1/2 – 1 linguriță înainte de masă, crește apetitul și puterea de digestie, stimulează rezistența și capacitatea de regenerare a organismului. Acest preparat le este recomandat mai ales bolnavilor care suferă de intoxicație medicamentoasă și celor care țin regimuri alimentare restrictive.

Alcoolism și tabagism: numeroase studii făcute în Rusia, țară în care, mai ales alcoolismul este un adevărat flagel, au scos în evidenta că tratamentul cu Cătină face mai ușoară dezobișnuirea de aceste droguri și ajută la îndepărtarea sechelelor lăsate de intoxicația cu ele. Se țin cure de câte trei luni, timp în care se iau 3-4 lingurițe de pulbere de Cătină pe zi.

Adjuvant in bolile psihice: cercetătorii din Germania și Statele Unite au concluzionat că administrarea regulată a Cătinei mărește în timp nivelul de serotonină din creier. Serotonina este un neurotransmițător care induce o stare de curaj, foarte util celor care se confruntă cu depresii sau stări de teamă. Creșterea nivelului serotoninei prin tratamentele cu Cătina micșorează simțitor numărul recidivelor bolilor psihice, dar și al sinuciderilor. Se fac cure îndelungate (6 luni) cu pulbere de Cătină, astfel: câte o linguriță de patru ori pe zi.

*Toate preparatele pe bază de cătină se consumă înainte de ora 23.00; în caz contrar, pot să apară insomnii.

Fructele negre şi aromate de Coacăz – negru  au acţiune tonică generală, vitaminizantă şi remineralizantă. Ele conţin o mare doză de vitamina C (de 10 ori mai multă decât în mere şi de 5 ori mai multă decât în portocale).

Pulberea de Coacăze negre are puternice proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare și antialergiceprevine cancerul, luptă împotriva reumatismului cronic degenerativ și împotriva gutei, scade colesterolul, are acțiune favorabilă în ulcer duodenal, gastroduodenite gastrite, colite, afecțiuni hepatobiliare, nefrite şi anemie. Conţinutul de antocianozide îi conferă importante proprietăţi de reducere a tensiunii şi de protecţie a capilarelor sanguine, prevenind astfel accidentele vasculare. De asemenea, este deosebit de utilă în cazul insuficienței respiratorii, afecțiunilor febrile, tusei, oboselii generale și surmenajului, îmbunătăţind şi performanţele cerebrale.

În tratatul său despre coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum coacăzele negre”.

Echinacea  este un vaccin antigripal natural. Cele mai importante principii active ale plantei sunt: în partea aeriană – terpene, esteri de gerantil, echinaceină, echinaceină B, echinacozidă, etanol-pirocatehin-glicozidă, acid feruloil-tartric, coloizi ozogeni neozuronici; în rădăcină – ulei volatil, izobutilamidă, polizaharide imunostimulatoare.

Pulberea de Echinacea s-a dovedit a fi mult mai eficientă decât tinctura. Cu multiple întrebuințări și efecte extraordinare, ea este indicată pentru guturai, faringită, laringită, traheită, amigdalită, bronșită, pneumonie, ca adjuvant. Mai e recomandata și în tumori benigne, în cure de minim 4 luni, în profilaxia bolii canceroase, a leucemiei, a bolilor ganglionare, a infecțiilor cu stafilococ auriu, reumatism infecțios, a eczemelor infecțioase recidivante, a herpesului, a hepatitelor virale A, B, C, D.

Folosirea zilnică a câte două linguriţe din acest tip de pulbere poate fi de un mare folos în perioda rece. Ea poate fi consumată fie în apă călduţă, amestecată de câteva ori şi apoi băută întocmai ca orice băutură, fie combinată cu miere, obţinându-se astfel o pastă aromată deosebit de plăcută, întocmai unui jeleu

Pentru momentele de debut ale răcelii, în cazul infecțiilor în gât, ale amigdalelor sau ale sinusurilor, se ia o jumatate de linguriță de pulbere de Echinacea, de trei ori pe zi, în cure de minim două săptămâni. De asemenea, persoanele care se confrută cu răgușeală și curgerea nasului și a ochilor, pot să apeleze cu încredere la cura cu această plantă.

Reacția imunitară intensificată de tratamentele cu pulbere de Echinacea este atât de puternica, încât cei care se tratau de un banal guturai au constatat dispariția unor infecții renale, a unor boli de piele de origine infecțioasă sau chiar a unor tumori benigne, care nu cedaseră la nicio altă formă de tratament.

În cazul infecțiilor acute, se pot lua până la șase lingurițe de plantă pe zi, pe stomacul gol, ținând planta mai puțin timp sub limbă, întrucât este destul de iritantă și lezează țesuturile epiteliale.

Contraindicații în cazul tratamentului cu Echinacea:

Echinacea nu este recomandată copiilor sub 2 ani și persoanelor alergice, deoarece pot apărea reacții adverse, precum pruritul la nivelul ochilor și gâtului. Contraindicată celor care urmează tratamente imunosupresoare.

Măceşele sunt un puternic antibiotic natural și un mineralizant de excepție. Ele deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

Sunt utilizate cu rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Măceșe:

Infecţii respiratorii și alergii: Pentru prevenirea bronşitei virale şi bacteriene, a pneumoniei, a virozei pulmonare, a sinuzitei și rinitei, se ia câte 1 linguriţă de pulbere de măceşe, de 4 ori pe zi, timp de 3 – 4 săptămâni.
Circulaţie periferică deficitară: La venirea sezonului rece, pentru îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul vaselor de sânge de mici dimensiuni, precum şi a circulaţiei de la nivelul finei reţele de vase capilare, se iau câte 3-4 linguri pe zi, în cură de minim 1 lună. De asemenea, bioflavonoidele din pulpa măceșelor întăresc pereții vaselor de sânge, fiind eficiente contra fragilității capilare.
Remedii pentru artrită: Studii recente în rândul bolnavilor de artrită au dovedit efectul antiinflamator al pulberii de Măceşe. Bolnavilor care li s-a administrat câte o linguriţă de pulbere de Măceşe pe zi, li s-a îmbunătăţit simţitor starea de sănătate prin diminuarea durerilor şi şi prin ameliorarea mobilităţii articulaţiilor cu 25% , în comparaţie cu suferinzii de artrită care au urmat un tratament clasic. Un tratament similar s-a dovedit benefic şi în cazul osteoartritei.

Hipertensiune arterială – studii recente realizate în Germania arată că o cură cu Măceșe ajută organismul să se adapteze mai bine la stresul psihic, la suprasolicitare și la emoții negative, de tipul furiei, frustrării, enervării. Se știe că stresul, asociat acestora, este chiar principalul vinovat pentru puseele de hipertensiune arterială și pentru tensiunea arterială oscilantă. Se recomandă ca, măcar de două ori pe an, să se urmeze o cură cu pulbere de Măceșe, câte o lingură pe zi, vreme de 28 de zile.

Scorbut, avitaminoză – cura durează 60 de zile, timp în care se administrează câte 6 lingurițe de pulbere de Măceșe pe zi. Măceșele au și rolul de a ajuta organismul să asimileze vitamine și minerale și din alte surse.

Pulberea uscată de pulpă de Măceşe, consumată zilnic, în cantitate de 3-4 g, asigură necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

Porumbele sunt bogate în vitamina C și conțin acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, săruri de calciu și de magneziu, zinc, fier și potasiu. Au efecte deosebite în convalescenţe postgripale, boli pulmonare, tuse convulsivă, debilitate fizică, anorexie, inapetență, deficit imunitar, intoxicații alimentare, tulburări de creştere, dureri de stomac și hemoragie. Ele tonifică oasele, dinții și unghiile.

Dintre toate fructele de pădure, porumbelele sunt cele mai bogate în tanin – un antioxidant puternic care acționează imediat asupra imunității organismului. Taninul elimină bacteriile prin locurile pe unde trece. În cavitatea bucală îndepărtează tartrul de pe dinți; în esofag acționează ca un ulei asupra amigdalelor bolnave, iar când ajunge în stomac, devine un pansament pentru toată flora intestinală. Numeroase cercetări de laborator au demonstrat că porumbele combat obezitatea, fiind printre cele mai eficiente remedii în lupta cu kilogramele.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Hepato-complex 90 cps.

Capsule Hepato-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Susţine funcţionarea normală a ficatului și a vezicii biliare.

Pentru ce se recomandă?

 • Afecțiuni hepato-biliare: dischinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică (încărcarea grasă a ficatului), hepatită
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulberi din 8 plante: părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium),  flori de Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene de Sulfină (Melilotus officinalis), părți aeriene de Țintaură (Centaurium erythraea), frunze de Anghinare (Cynara scolymus), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), părți aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum)- în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte trei linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți –  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni – Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual – dacă fetei dumneavoastra nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cana cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Extern, ele se pot folosi, sub formă de comprese, în răni care se vindecă greu, ca ulceraţii, plăgi cu puroi, arsuri, degerături, acnee, eczeme, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor; în varice, inflamaţii oculare, panariţiu. Sub formă de gargară şi spălături se recomandă în gingivite, stomatite, activarea circulaţiei periferice la tenurile uscate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Gălbenele:

Crampe abdominale – Se administrează pulbere de Gălbenele, câte o jumătate de linguriță înainte și după masă. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.

Dismenoree (ciclu menstrual dureros și, eventual, neregulat) – Principiile active din Gălbenele au puterea de a tempera activitatea hormonală la femei. Se face un tratament cu această plantă timp de 3 luni, perioadă în care se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi. Tratamentul cu Gălbenele întârzie, în multe cazuri, menstruația, cu până la 3-4 zile, reduce hemoragia, ameliorează crampele și are efecte de eliminare a spasmelor.

Boala canceroasă – Pulberea de Gălbenele, administrată în cure de 2 luni, timp în care se iau câte 4 lingurițe pe zi, este un excelent ajutor contra bolii canceroase. Un studiu realizat în laboratoarele Spitalului universitar din Granada, Spania, a pus în evidență acțiunea antitumorală foarte puternică a extractelor de Gălbenele. Țesuturi cu celule maligne care determină apariția melanomului, a cancerului de sân, de prostată, de pancreas, colo-rectal, ovarian etc. au fost tratate cu Gălbenele. Rezultatul: sub acțiunea acestei plante, dezvoltarea tuturor acestor tipuri de celule maligne este inhibată, iar celulele sistemului imunitar (limfocitele) sunt stimulate să atace formațiunile tumorale.

Contra tumorilor maligne din abdomenul inferior se recomandă clismele cu infuzie combinată de Gălbenele, câte o serie de 12 aplicații pe lună (se folosesc 200-600 de ml).

Sulfina este un vasodilatator care măreşte permeabilitatea vasculară, fiind recomandată în tulburările de circulaţie a sângelui. Un alt domeniu important în care acţionează, cu efecte benefice, preparatul de sulfină este cel al bolilor cardio-vasculare, în primul rând în hipertensiune arterială, fiind un hipotensiv binecunoscut.

Preparatele de Sulfină au și proprietăţi sedative, expectorante, antiseptice și antiinflamatoare; totodată scad tensiunea arterială şi  regenerează celula hepatică. Această plantă este folositoare și în afecţiunile renale, ca diuretic și dezinfectant. Infuzia de Sulfină este folosită, deseori, în tratamentele bronșitelor, ale astmului bronșic și ale afecţiunile oculare. Fiind un bun dezinfectant, cicatrizant și antiinflamator, Sulfina se folosește și în cazuri de gingivită, abcese dentare, plăgi.

Sulfina se poate folosi și sub formă de cataplasme, gargară, spălături bucale și băi medicinale. Ea are și alte utilizări interesante. De exemplu, un buchet de Sulfină uscată acţionează ca un dezodorizant eficient pentru o întreagă încăpere.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sulfină:

Infarct – Pentru prevenire, se recomandă  câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, cu puțină apă. Cura durează 1-2 luni și se poate relua după 2-4 săptămâni de pauză. Adesea, Sulfina se asociază cu Ginkgo-biloba fiindcă ambele plante au efecte fluidifiante sanguine, hipotensoare și vasodilatatoare. În plus, Sulfina protejează inima și sistemul cardiovascular de efectele fatale ale stresului psihic – unul din principalii factori cauzatori ai infarctului.

Atacuri de panică – Un tratament de prevenție a acestora se face cu pulbere de Sulfină și Sunătoare, amestecate în proporții egale. Din acest amestec se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, mai precis la orele 9, 12, 18, 21. Se țin cure cu o durată de 28 de zile, urmate de o săptămână de pauză, după care tratamentul se poate relua. Combinația de Sulfina și Sunătoare diminuează stările de teamă, previne amplificarea necontrolată a emotivității și are efecte calmante psihice.

Colita de fermentație, balonarea – Se ia câte o linguriță de pulbere de Sulfină, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile. În

această categorie de afecțiuni, Sulfina are un dublu rol: în primul rând, combate dezvoltarea necontrolată a bacteriilor în intestin, având un efect antibiotic moderat. Apoi, acest tratament e un excelent calmant al emoțiilor, fiind un bun mijloc de prevenire si de combatere a deranjamentelor intestinale provocate de stresul psihic, de oboseală sau șocuri emoționale etc.

Sindrom premenstrual – Pentru ameliorarea durerilor de ovare și sâni și a stărilor de iritabilitate, se administrează 1 linguriță de pulbere de Sulfină, de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara. Acest tratament este eficient și în caz de hipermenoree (ciclu menstrual abundent), dismenoree (ciclu menstrual dureros), Sulfina având efecte astringente (reduce hemoragia) și antispasmodice (calmeaza crampele abdominale).

Pentru tratarea unor afecțiuni care cer un efect sedativ mai intens, cum ar fi insomnia sau stările de anxietate, se pot lua până la 6 lingurițe de pulbere de Sulfină pe zi, dar pe o perioadă care să nu depășească 7 zile.

Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru otrăvurile din organism, adică una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeşte şi Fierea pământului. Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei.

Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, sporesc pofta de mâncare şi favorizează digestia. Țintauraare un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Țintaură:

Hepatita virala de tip A, B, C – Se iau 4 lingurițe de pulbere de Țintaură pe zi, în cure de 1 lună. După zece zile de pauză, tratamentul se poate repeta. Planta este foarte eficientă în fazele incipiente ale bolii pentru că inhibă proliferarea virusurilor și încetinirea grabnică a ritmului de evoluție. În cazurile avansate de hepatită, când apar deja modificări structurale la nivelul ficatului, este indicată combinația, în proporții egale, a Țintaurei cu iarba de Anghinare.

Obezitate: Se administrează o linguriţă de pulbere de Ţintaură cu jumătate de oră (nu mai puţin) înaintea fiecărei mese, oricât de neînsemnată cantitativ ar fi respectiva masă. Planta se ţine în gură câteva minute, după care se înghite cu apă. Tratamentul durează minimum trei luni şi are efecte foarte puternice, mai ales atunci când este asociat şi cu un regim alimentar adecvat. Știm că, în cantităţi mici, plantele amare stimulează apetitul şi asimilarea; în doze mari, repetate şi luate pe o perioadă îndelungată de timp, aceste plante au efectul invers, stimulând procesele de dezasimilare şi diminuând pofta de mâncare.

Ţintaura este foarte utilă în procesul reducerii greutăţii corporale, deoarece favorizează procesele de eliminare (prin transpiraţie, scaun, urină), scoate apa din ţesuturi, măreşte tonusul fizic şi psihic, favorizând o viaţă activă.

Adjuvant în leucemie: Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de Ţintaură de 3- 4 ori pe zi, timp de două luni, cu două săptămâni de pauză între ele. Mecanismul de acţiune al Ţintaurei în această afecţiune este deocamdată prea puţin elucidat. Cert este că administrarea ei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de poducţie a elementelor figurate ale sângelui.

*Țintaura este contraindicată în ulcerul peptic, în graviditate şi lactaţie. De asemenea, este contraindicată în doze mari (peste două grame pe zi) persoanelor foarte slăbite, caşectice, deoarece efectul său tonic amar foarte puternic este greu de suportat de un organism devitalizat.

Anghinarea  este o sursă de antioxidanți (quercitină, rutină, antocianină, cinarină, luteolină), fibre, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, calciu,  complexul de vitamina B. Are un puternic efect diuretic, fiind foarte utilă în curele de detoxifiere, deoarece curăță sângele, ficatul și rinichii de toxine. Consumul de Anghinare stimulează apetitul şi digestia, tratează hipo-aciditatea, dis­pepsia şi atonia digestivă, elimină apa din țesuturi și îmbunătățește aspectul pielii. Această plantă scade nivelul colesterolului și are efecte bune în dischinezia biliară.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Anghinare:

Stări de greaţă, vomă – Se administrează jumă­tate de linguriţă de pulbere de Anghinare, care se în­ghi­te cu jumătate de pahar de limonadă neîndulcită. Anghinarea acţionează la nivelul siste­mului nervos, inhibând reflexul vomitiv. În unele ca­zuri, planta poate avea efect invers pe moment, provocând vo­ma,  după care starea pacientului se va ameliora simţitor.

Sindromul colonului iritabil – Anghinarea stimulează peristaltis­mul, previne  balonarea şi crampele abdominale și  nor­malizează tranzitul intestinal. Se ia pul­berea (câte 8-10 g pe zi) pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de a mânca.

Ateroscleroză, arterită – Fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din lumea vege­tală, Anghinarea prevene depunerea şi oxidarea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge, ajutând la menţinerea sănătă­ţii lor. Persoanele care trăiesc în mediu toxic ori  au valori ridicate ale tensiunii arteriale, cele care consumă frecvent grăsimi și cele care fumează ar trebui să ţină regulat cure cu Anghinare. Tratamentul du­rează 1-2 luni, timp în care se consumă câte 3-4 lin­guriţe de pulbere pe zi.

Cicoarea este o plantă cu excelente proprietăţi terapeutice, cunoscută încă din Antichitate. Vechii egipteni o foloseau sub formă de „fiertură”, pentru a trata bolile de ficat și pentru dezintoxicarea organismului. În Franţa, în timpul lui Napoleon, Cicoarea era folosită frecvent ca înlocuitor al cafelei. E vorba de pulberea din rădăcină de Cicoare. Frunzele şi florile acestei plante se utilizează în scopuri medicinale sau culinare (mai ales la prepararea salatelor). În medicina noastră tradiţională este recomandată a se consuma primăvara, pentru înnoirea sângelui.

Compuşii chimici ai Cicoarei – inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, ea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Precum cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic – aperitiv – anorexigenpoate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Cicoare:

Răcelile și alte infecții – se tine o cura cu cicoare, din care se ia cate o lingurita de pulbere, de trei ori pe zi, vreme de minimum 30 de zile. In paralel, se consuma iaurturi naturale (nu cu lapte praf, gelatina si alte adaosuri) care contin culturi de Bifidus si Acidophillus. Administrarea cicoarei favorizeaza dezvoltarea in intestin a asa-numitelor bacterii prietenoase, care intre altele imbunatatesc productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente. Ca atare, administrand aceasta planta medicinala, organismul devine mai rezistent la infecții, prin intarirea sistemului imunitar.

Boala canceroasă – se tin cure cu radacina de cicoare, administrata sub forma de pulbere, cate o lingurita de 2-3 ori pe zi. Un studiu pe animale a aratat ca administrarea radacinii de cicoare a redus incidenta diferitelor tipuri de tumori, iar atunci cand boala canceroasa era deja instalata, cicoarea a incetinit cresterea tumorilor si aparitia metastazelor. De asemenea, administrarea de cicoare ajuta bolnavii de cancer sa se hraneasca (reda apetitul alimentar) si stimuleaza functia de eliminare.

Dispepsie, digestie dificilă – radacina de cicoare contine principii active care sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, imbunatatind digestia si eliminand probleme cum ar fi balonarea, inapetenta, atonia gastrica. Radacina de cicoare se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia, cu un sfert de ora inainte de fiecare masa, cate o jumatate de lingurita.

Constipație – zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon, creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa, stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea. Se administreaza pulberea, cate 2 lingurite pe zi, dimineata si seara. Un tratament dureaza trei saptamani si se poate relua la nevoie dupa cinci zile de pauza.

*Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, cu valențe purificatoare. Cu acţiune antispasmodică şi sedativă, ea produce o uşoară bronhodilataţie, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia și expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială. Se recomandă în traheite, bronşite, astm, afecţiuni digestive.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Isop:

Astm, bronșită – Se administrează o jumătate de linguriță rasă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum două săptămâni și are efecte antiinfecțioase puternice, decongestionează tractul respirator, amplifica imunitatea.

Arsuri la stomac, gastrită, gaze intestinale – Se consumă maceratul la rece de Isop: 2-3 pahare administrate pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale și imediat după acestea. Contra balonării, se ia pulberea de Isop – câte un sfert de linguriță, înainte de masă.

Adjuvant în boala canceroasă și în ciroza hepatică – se ia, cu un sfert de ora inainte de masa, un varf de cutit de pulbere sau un sfert de pahar de macerat la rece, obtinut din isop. Aceasta planta are calitatea de a inhiba reflexul vomitiv, de a reda apetitul si de a induce chiar o stare de buna dispozitie, fiind un imens ajutor in bolile grave.

Detoxifierea organismului – Se ia câte un vârf de cuțit cu pulbere de Isop, cu o jumătate de ora înaintea celor trei mese principale. Se ține sub limbă timp de cinci minute, după care se înghite cu apă la temperatura camerei. Acest tratament va inhiba și reflexul vomitiv, va reda apetitul si va induce chiar și o stare de bună dispoziție.

*Precautii și contraindicații:

Persoanele care suferă de epilepsie nu vor lua mai mult de două grame de Isop pe zi, iar un tratament cu Isop nu va dura, în aceste cazuri, mai mult de două săptămâni, cu o săptămână de pauză. În cazul bolilor respiratorii, Isopul nu se va folosi în fazele congestive extreme.

Sunătoarea, datorită uleiului volatil, a hipericinei şi a taninului, are proprietăţi antiseptice, astringente şi cicatrizante. Reduce procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Intern, ea este un bun bandaj, dar și un reechilibrant în ulcere, gastrite, enterite, colite şi colicistopatii, iar extern este un cicatrizant şi dezinfectant în arsuri, răni,  plăgi purulente și inflamaţii bucale.

Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite, având rol în stimularea celulei hepatice.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sunătoare:

Pulberea de Sunătoare are o acțiune recu­peratoare multiplă asu­pra or­ga­nismului: este antidepresivă și sedativă, întărește sistemul nervos, este vasodilatatoare și hipotensivă, cicatrizantă, hemostatică, stimulează funcția hepatică, are efecte antibiotice si antivirale. Se folosește cu succes în tratarea depresiei nervoase, a anxietății și a insomniei, dar e eficientă și în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, gastro-intestinale și în obezitatea pe fond psihic.

Anxietate: Numeroși pacienți (mai ales cei cu tendințe anxios-depresive) au obținut rezultate încurajatoare folosind această plantă. Se recomandă o combinație de Sunătoare cu Tei, în proporții egale, din care se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

Colita de fermentație – Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță rasă, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauză. Principiile active ale plantei reduc numărul de bacterii de fermentație din intestin; reglează astfel flora, refac epiteliile și elimină inflamația. Sunătoarea se ia înainte de masă ori la minim două ore după ce am mâncat. Totodată, acest tratament ajută la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care provoacă apariția, agravarea sau recidiva colitei de fermentație.

Hepatita cronică și acută – Mai multe studii arată că hipericina și hiperforina din Sunătoare atacă virușii care produc hepatita de tip B și C. Așadar, ca adjuvant, această plantă  de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Este recomandată infuzia combinată de Sunătoare, câte 1 litru pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3 săptămâni de pauză. Cei cărora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de Sunătoare, câte 4 lingurițe pe zi.

Sindromul premenstrual, tulburări de premenopauză: Observațiile făcute de medicii americani arată că dispoziția psihică a pacientelor cu sindrom premenstrual este mult îmbunătățită cu ajutorul Sunătoarei. Sunt reduse astfel simptome cum ar fi iritabilitatea psihică, depresia, deficitul de atenție și de concentrare, hiper-excitabilitatea psihiă, toate corelate cu perioada dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiași medici au remarcat efecte similare ale Sunătoarei în cazul tulburărilor de premenopauză. Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauză.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Glicemo-complex 90 cps.

Capsule Glicemo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge.

Pentru ce se recomandă?

 • Diabet zaharat
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

50% plante proaspete: muguri de Brad (Abies alba) – 8%, Cimbrișor (Thymus serpyllum) – 8%, Salvie (Salvia officinalis) – 8%,  Ciuboțica-cucului (Primula officinalis) – 5%, Lavandă (Lavandula angustifolia) – 5%, Sunătoare (Hypericum perforatum) – 5%, flori de Salcâm (Robinia pseudacacia) – 3%, flori și frunze de Păducel (Crataegus monogyna) – 2%, Roiniță (Melissa officinalis) – 2%, Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) – 2%,  Verbină (Verbena officinalis) – 2%; macerate în miere de albine și zahăr brun invertit.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Mugurii de brad au un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandați în tratarea asteniilor și a stărilor de stres.

Substanţa amară, în asociaţie cu ceilalţi componenţi chimici, dau cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv, dar şi nervos.

Salvia este o plantă cercetată intens, căreia medicina îi descoperă tot mai multe aplicații practice. Ea nu este doar un medicament natural cu multiple aplicații, ci și un leac excelent pentru menținerea sănătății. Este un recunoscut tonic digestiv, dar și nervos, este folosită pentru echilibru hormonal, fiind și un bun stimulent al activității cerebrale și al memoriei.

Pe lângă efectul terapeutic emolient, expectorant şi fluidifiant al secreţiilor bronşice și proprietățile cicatrizante, hemostatice, antiseptice și sudorifice, Ciuboțica-cucului are acțiune sedativă şi calmantă.

Lavanda este un de asemenea un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică, anxietății.

Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină.

Contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apărea la nivelul aparatului cardiovascular, Păducelulprotejează organismul împotriva stresului.

Probabil cea mai importanta categorie de efecte ale roiniței este cea asupra sistemului nervos. Planta este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres și de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos. Roinița este și un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimer-ului (reduce starea de agitație și îmbunătățește memoria), contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și contra tulburărilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. Rezultatele experimentale privitoare la folosirea roiniței în tratarea unor tulburări cum ar fi depresia, anorexia psihică (cu reversul său – bulimia), angoasele de tot felul au fost mai mult decât încurajatoare. Planta are efecte înviorătoare asupra psihicului, antidepresive, favorizând gândirea optimistă, amplificând tonusul psihic și mental. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta plantă contra tulburărilor emoționale menționate au resimțit o ameliorare clară a stării lor psihice.

Preparatele fitoterapeutice pe bază de Talpa-gâştei au acţiune sedativă, calmantă, asupra sistemului nervos central şi vegetativ, eficientă în insomnie (este de 3 ori mai puternică decât valeriana), anxio-depresivă şi relaxantă a fenomenelor de somatizare în disfuncţii neuro-vegetative respiratorii (crize de astm, dispnee funcţională), cardio-vasculare (palpitaţii, tulburări de ritm, precordialgii, de cauză nervoasă), digestive (epigastralgii), tulburări de menopauză, tulburări nevrotice diverse, vasodilatatoare, hipotensivă, acţiune relaxantă a musculaturii netede a vaselor de sânge, cardiotonică, antiaritmică, creşte tonusul musculaturii uterului, acţiune cicatrizantă, antiinflamatorie, antiseptică.

Verbina are efecte tonice psihice puternice, îndepărtând stările de tristețe fără motiv aparent, favorizând apariția calmului, ajutând la refacerea psihică rapidă. Tratamentul cu această plantă este foarte bine dublat de psihoterapie, verbina creând o stare de bine în care psihologul poate acționa mult mai ușor, iar efectele terapiei sale sunt amplificate. Încă nu este clar determinat mecanismul neurochimic prin care planta este recunoscută a fi un adjuvant de nădejde în ameliorarea migrenelor care apar pe fond de stres, de suprasolicitare nervoasă, dar, într-adevăr, verbina are, administrată în doze medii, proprietăți sedative certe, înlăturând pe moment durerea, diminuând excitabilitatea și favorizând relaxarea.

Salcâmul este foarte bun în tratarea migrenelor, cât și în înlăturarea stărilor de greaţă care însoţesc crizele de migrenă. Fie și numai parfumul deosebit al siropului obținut din flori de salcâm contribuie la îmbunătățirea stării mentale.

Mierea de albine este alimentul care furnizează rapid cea mai mare cantitate de energie. Compusă în principal din fructoză, glucoză şi apă, cu raportul de aproape 1:1 între fructoză (39%) şi glucoză (32%), mierea este foarte sănătoasă pentru ficat şi organism. Conţine vitamine (complexul B, vitaminele A, C, D, K), aminoacizi, enzime şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru). Este un puternic antiinfecţios natural, cu acţiune de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor. Stimulează digestia şi metabolismul, reglează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Menţine echilibrul endocrin. Are proprietăţi stimulatoare pentru muşchiul cardiac.

Mod de utilizare
Cum se utilizează produsul?

Intern:

 • 3-4 linguriţe pe zi pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, în cure de 3-4 săptămâni.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de căldură.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 250ml

Capsule Femina-complex 90 cps.

Capsule Femina-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Menține/restabilește normalitatea intervalului intermenstrual și a fluxului menstrual, precum și confortul fizic și psihic la menopauză.
 • Suport pentru sănătatea uterului (chist, fibrom uterin).

Pentru ce se recomandă?

 • Tulburări ale ciclului menstrual
 • Chisturi ovariene
 • Hemoragii uterine (menoragii, hipermenoree, fibrom uterin)
 • Simptome caracteristice menopauzei (bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate)
 • Trichomonază vaginală
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 9 plante: Crețișoară (Alchemilla vulgaris) – părți aeriene, Iarbă-mare (Inula helenium) – rădăcină, Lucernă (Medicago sativa) – părți aeriene, Zmeur ­(Rubus idaeus) – mlădițe, Coada-șoricelului (Achillea millefolium) – părți aeriene, Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) – părți aeriene, Salvie (Salvia officinalis) – părți aeriene, Fenicul (Foeniculum vulgare) – fructe, Lavandă (Lavandula angustifolia– părți aeriene – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Cretisoara a fost numită ,,floarea femeilor”, pentru că proprietățile sale curative le vizează direct pe acestea. Planta este ideală în caz de fibrom sau endometrioză, boală ce afectează femeile aflate în perioada fertilă.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Crețișoară:

Infecțiile gastro-intestinale: Pentru tratarea acestor afecțiuni acute sau a hemoragiilor, se pot lua până la 6 lingurițe pe zi, dar cura nu trebuie să depășească 7 zile.

Chisturile ovariene – În acest caz, cura cu pulbere de Crețișoară va începe la două săptămâni de la încheierea menstruației și va continua până în ultima zi a ciclului. Se administrează câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi. Crețișoara are un puternic efect reglator hormonal și previne apariția chisturilor ovariene sau evoluția lor spre chisturi septate.

Avortul spontan – Potrivit medicinei populare, trei cure cu pulbere de Crețișoară, fiecare cu o durată de trei luni, câte 3 lingurițe pe zi – sunt un tratament excepțional de eficient pentru prevenirea pierderilor de sarcină. Pentru mai multă prudență, tratamentul se face înaintea sarcinii, deși nu există date științifice care să ateste că această plantă ar fi periculoasă pentru foetus. Tratamentul intern  se poate completa  cu băi de șezut, nu foarte fierbinți, cu infuzie combinată  de Crețișoară (1 litru de extract la 7 litri de apă), de două ori pe săptămână.

Infertilitatea la femei: Se administrează câte 2 lingurițe de pulbere de Crețișoară, de 3 – 4 patru ori pe zi, în cure de 2-3 luni, urmate de 14-28 de zile de pauză. După acest interval, tratamentul se poate relua. Această terapie este eficientă pentru femeile la care infertilitatea apare pe fondul menstrelor neregulate, al endometriozei și al tulburarilor hormonale.

Hipermenoreea (ciclul menstrual abundent) – Potrivit unui studiu realizat în România, tratamentul cu Crețișoară are efecte foarte puternice pentru oprirea sângerărilor menstruale abundente, datorită acțiunii astringente a taninurilor din frunzele acestei plante.

Pulberea de Crețișoară se administrează astfel: câte 3-4 lingurițe rase din prima zi a ciclului menstrual, până la oprirea completă a hemoragiei. Ideal ar fi să începeți tratamentul cu măcar 10 zile înainte de menstruație. În cazul hipermenoreei, cura cu această plantă poate înjumătăți durata ciclului menstrual și poate reduce stările de slăbiciune, anemie și devitalizare.

Premenopauza – Pentru ca simptomele de debut ale menopauzei (bufeurile, transpirația nocturnă, hemoragiile menstruale neregulate sau prelungite, stările de nervozitate) să fie depășite mai ușor, se recomandă o cură cu pulbere de Crețișoară. Se iau câte 3 – 4 lingurițe de pulbere, vreme de 3 luni, după care se face o pauză de 2 – 4 săptămâni. Dacă tratamentul și-a făcut efectul, se poate continua cu doze de întreținere, de 2 lingurițe pe zi. Dacă simptomele neplăcute revin, doza se va mări la valorile inițiale.

Adjuvant contra nodulilor mamari – Se fac cure de 3 luni, timp în care se administrează câte o jumătate de linguriță de pulbere de Crețișoară, de 4 ori pe zi. Acest tratament stopează, de cele mai multe ori, creșterea nodulilor mamari, scade intensitatea și frecvența durerilor la nivelul sânilor și ajută chiar și la reducerea în dimensiuni a nodulilor mamari. Această cură poate fi eficientă și pentru eliminarea durerilor de sâni corelate cu sindromul premenstrual. Suplimentar față de tratamentul intern, pentru toate aceste afecțiuni, se aplică și comprese pe sâni cu infuzie combinată de Crețișoară, timp de minim 60 de minute pe zi.

Diaree – Taninurile prezente în părțile aeriene ale Crețișoarei au o puternică acțiune antibacteriană și astringentă la nivelul intestinului. Ele normalizează tranzitul intestinal. Ca tratament de urgență al diareelor acute, se iau 4 – 6 lingurițe de pulbere de Crețișoară, apoi se continuă cu câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, până la dispariția simptomelor. Acest tratament este și un bun adjuvant în cazul enterocolitelor și al gastro-enteritei.

Iarba – mare este, de asemenea, o plantă recomandată femeilor, pentru că tratează cu succes afecțiuni ale uterului și simptomele neplăcute cauzate de menopauză. Mai mult, atenuează bolile de cap și reglează problemele de circulație care apar în urma dereglărilor hormonale cauzate de menopauză.

Pulberea din rădăcini de Iarbă-mare este un excelent remediu pentru tratarea nevrozelor, insomniilor, obezității (acționează ca diuretic), bolilor de piele, în creșterea apetitului, în afecțiuni ale stomacului și ale intestinelor și în tulburările digestive. Se administrează 2 – 10 g de pulbere pe zi, cu puțină apă.

Administrat dimineața, în puțin lapte dulce, pulberea ea are efecte vermifuge la copii.

Lucerna este un super aliment datorită ariei largi de substanţe nutritive pe care le conţine. Între acestea se numără opt enzime digestive, fitoestrogeni (hormoni de natură vegetală), bioflavonoide (antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare, compuşi ai oxigenului care întăresc venele, arterele şi pe cele capilare), saponine (întăritoare ce conţin săruri minerale), flavone (ajută capilarele fragile), glicozide (compuşi antitumorali), alcaloizi (compuşi din plante cu efect antiinflamator şi antiinfecţios şi care ajută la formarea proteinelor), aminoacizi, acizi organici, minerale şi anumite oligominerale (cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, fierul şi potasiul), clorofila, acid folic, niscina şi vitaminele A, în special Bl2, C, D, E şi K.

Lucerna poate fi folosită pentru reducerea inflamaţiei plămânilor, fiind benefică pentru cei suferinzi de astm, pneumonie şi bronşită. Conţine de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul prezent în această plantă este uşor absorbit şi asimilat de către organism.

Lucerna este folosită pentru detoxifierea şi întărirea ficatului, fortificarea şi purifica­rea sângelui, ajută la digestie şi se constituie într-un întăritor și tonic general al sistemului imunitar. Poate fi folosită cu succes și în tratarea os­teoporozei.

Pentru toate afecțiunile enumerate mai sus, pulberea de Lucernă este la fel de eficientă. O linguriță de pulbere se pune într-un pahar de apă plata sau suc natural (aprox. 50-70ml) de la temperatura camerei, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de 2-3 luni. Ultima administrare să fie înainte de ora 18:00!

Mlădițele de Zmeur sunt un adevarat elixir contra afecțiunilor genitale la femei, inclusiv a cancerului ovarian.

Pulberea din frunze de Zmeur – Se administrează astfel: 1 linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ține sub limbă timp de câteva minute, apoi se înghite cu puțină apă. Cura durează 28 de zile și se poate relua la intervale de 1 săptămâna. Acest remediu are darul de a regulariza menstrele, de a elimina simptomele neplacute dinaintea si din timpul ciclului menstrual, de a preveni unele afectiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale.

Tratamentul este valabil și în toate hemoragiile abundente, ca adjuvant. Se mai recomandă și în resorbirea chisturilor ovariene, a fibroamelor uterine și a nodulilor mamari.

Pentru ameliorarea sindromului premenstrual, foarte potrivită este pulberea din muguri de Zmeur – câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi.Mugurii de zmeur se culeg primavara devreme și se conservă, după ce au fost zdrobiți, în miere. De asemenea, se mai pot usca și măcina.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte trei linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți –  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni – Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual – dacă fetei dumneavoastra nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cana cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Traista-ciobanului este benefică în tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin, însoțite de metroragii. Părţile aeriene ale plantei conţin flavonoide, incluzând luteolina şi quercetin 7-rutinozide şi 7-galactozide; glucozinolate, substanţe minerale, în special cantităţi mari de săruri de potasiu; aminoacizi, peptide cu acţiune hemostatică, acid citric, acid fumaric, vitaminele A şi K şi mici cantităţi de ulei esenţial (cca. 0,02%).

Preparatele din planta Traista-ciobanului  sunt recunoscute mai ales pentru proprietăţile lor uterotonice și hemostatice, dar și pentru cele hipotensive, analgezice și astringente. Ele mai tratează (sau ameliorează, după caz) hipertensiunea arterială, hemoragiile uterine, anghina pectorală, sângerările nazale, unele dereglări ale activităţii gastro-intestinale, insuficienţa cardiacă, ateroscleroza, dismenoreea, diareea și bolile de rinichi. Merită menționat și faptul că această plantă are capacitatea de a sfărâma calculii urinari și de a echilibra ciclul menstrual.

Prin studii „in vitro” s-a demonstrat şi acţiunea antineoplazică, în depresiile SNC şi acţiunea hipotensivă. S-a mai demonstrat şi stimularea musculaturii netede, creşterea fuxului sanguin în vasele coronariene.

Salvia, datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. În medicina noastră tradiţională se foloseşte cu bune rezultate ca adjuvant în balonări gastro-intestinale, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic, dischinezie biliară, precum şi în disfuncţii ovariene. Ea inhibă cancerul de sân. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În plus, Salvia stabilizează tul­bu­rările de menopauză, com­bate infertilitatea și trans­pirația excesivă, o­preș­te lac­tația, stimulează pofta de mân­care și previne parodon­toza.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Salvie:

 Afecțiuni ale aparatului digestiv – Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere de Salvie, de 3 ori pe zi.

Colite, enterocolite, colite de fermentație, indigestie, balonare: Se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi, vreme de 3 săptămâni, cu pauze de 10 zile. De asemenea, se poate face o cură cu infuzie de Salvie, câte 3 căni de infuzie pe zi.

Afecțiuni ale sistemului nervos: Tulburări precum anxietatea, stresul, astenia, stările de nervozitate excesivă și afectarea memorie se tratează cu pulbere de Salvieastfel: câte 4 lingurițe pe zi, timp de 1 lună,  urmată de o altă lună de pauză.

Bronșită, astm, rinită, sinuzită, boli respiratorii cu secreții abundente – O jumătate de linguriță de 4 ori pe zi, timp de o lună, reduce cantitatea de secreții și are efecte antiinfecțioase puternice. Este recomandată mai ales în perioada de primăvară, inclusiv bolnavilor cronici, datorită efectelor detoxifiante puternice. Ea acționează asupra cauzelor profunde ale acestor boli.

Indigestie, balonare – Înainte de masă se ia un sfert de linguriță de pulbere de Salvie. Această plantă stimulează digestia și echilibrează apetitul, împiedicând, totodată, formarea gazelor în intestin.

Tulburări de menopauză – Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei se consumă 1 linguriță de pulbere de Salvie, de 3 – 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar după 4 săptămâni.

Seminţele de Fenicul au efect antiseptic, antispastic, carminativ, stomahic, calmant gastric, laxativ, diuretic galactogen (stimulează secreția lactată la mamele care alaptează), tonic, vermifug, antiparazitar, sedativ nervos. Ele sunt eficiente în stări de nervozitate și iritabilitate.

Preparatele pe bază de Fenicul sunt recomandate în: sindroame dispeptice, atonie digestiva, balonare, digestie lentă, constipație, colici abdominali la bebeluși, colită, enterocolită, tulburări de ciclu menstrual, tulburări de menopauză, stimularea secreției lactate la mamele care alăptează și în cazul insomniei.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei din semințe de Fenicul:

Atonie digestivă, balonare, digestie dificilă, colită, constipaţie spastică – jumătate de linguriță de Fenicul, cu 10 minute înainte și după masă.

Dispepsie, insuficienţă pancreatică, enterocolită, gastrită – Se administrează pulbere de Fenicul, câte o jumătate de linguriță, înainte și după fiecare masă. Pentru cei care suferă de gastrită se administrează ceai de Fenicul cu lapte sau apă cu orez.

Prolapsul colonului –  se administreaza pulbere de fenicul – curele de acest fel de tin pe termen lung

Obezitate se administreaza pulbere de fenicul, intr-o doză dublă ( 2  linguriţe) cu un sfert de ora înainte de masă

Constipaţie spastică, hemoroizi, viermi intestinali – Se ia pulbere de Fenicul, combinată cu plante care au afect purgativ.

Tulburări de menopauză, menopauză prematură, osteoporoză – Se administrează pulbere în cure de lungă durată (pentru cel puțin 3 luni)

*Dacă suferiți de ulcer gastric, duodenal, enterocolite acute și cronice, NU consumați semințe de Fenicul.

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății, epilepsiei, spasmofiliei, dar și în caz de iritabilitate nervoasă, surmenaj, vertij, isterie și stări de melancolie.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:

Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.

Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.

Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.

Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);

Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.

Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Digesto-complex 90 cps.

Capsule Digesto-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Ajută la eliminarea disconfortului gastric.
 • Susțin buna funcționare a aparatului digestiv.

Pentru ce se recomandă?

 • Balonări, flatulență
 • Digestie lentă
 • Colite spastice
 • Gastrite şi ulcer gastro-duodenal
 • Dischinezii biliare
 • Enterocolită
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulberi din 8 plante: flori de Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene de Mentă (Mentha piperita), părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare), părți aeriene de Turiță-mare (Agrimonia eupatoria), părți aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), părți aeriene de Țintaură (Centaurium erythraea), flori de Mușețel (Matricaria chamomilla), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Extern, ele se pot folosi, sub formă de comprese, în răni care se vindecă greu, ca ulceraţii, plăgi cu puroi, arsuri, degerături, acnee, eczeme, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor; în varice, inflamaţii oculare, panariţiu. Sub formă de gargară şi spălături se recomandă în gingivite, stomatite, activarea circulaţiei periferice la tenurile uscate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Gălbenele:

Crampe abdominale – Se administrează pulbere de Gălbenele, câte o jumătate de linguriță înainte și după masă. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.

Dismenoree (ciclu menstrual dureros și, eventual, neregulat) – Principiile active din Gălbenele au puterea de a tempera activitatea hormonală la femei. Se face un tratament cu această plantă timp de 3 luni, perioadă în care se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi. Tratamentul cu Gălbenele întârzie, în multe cazuri, menstruația, cu până la 3-4 zile, reduce hemoragia, ameliorează crampele și are efecte de eliminare a spasmelor.

Boala canceroasă – Pulberea de Gălbenele, administrată în cure de 2 luni, timp în care se iau câte 4 lingurițe pe zi, este un excelent ajutor contra bolii canceroase. Un studiu realizat în laboratoarele Spitalului universitar din Granada, Spania, a pus în evidență acțiunea antitumorală foarte puternică a extractelor de Gălbenele. Țesuturi cu celule maligne care determină apariția melanomului, a cancerului de sân, de prostată, de pancreas, colo-rectal, ovarian etc. au fost tratate cu Gălbenele. Rezultatul: sub acțiunea acestei plante, dezvoltarea tuturor acestor tipuri de celule maligne este inhibată, iar celulele sistemului imunitar (limfocitele) sunt stimulate să atace formațiunile tumorale.

Contra tumorilor maligne din abdomenul inferior se recomandă clismele cu infuzie combinată de Gălbenele, câte o serie de 12 aplicații pe lună (se folosesc 200-600 de ml).

Menta, ca plantă aromatică, acţionează în două moduri diferite între ele, în funcţie de concentraţia preparatului folosit. În doză slabă, ea este analgezică, calmantă şi antispastică. În doză concentrată, menta este un tonic al sistemului nervos şi un stimulent digestiv. Substanţele active importante precum mentolul, un valoros ulei eteric, compuşii antibiotici şi substanţele minerale au o puternică acţiune antiseptică şi calmantă.

Consumată în mod regulat, Menta poate preveni câteva tipuri de cancer, precum cancerul de colon, de plămâni și cancerul de piele. Și gastritele, și ulcerul gastric intră în categoria bolilor pe care menta le previne datorită efectelor antiinflamatoare și calmante ale mentolului. Infecțiile urinare și cele ale tractului digestiv pot fi prevenite cu ajutorul mentei, datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe carea aceasta le conține.

Pentru combaterea stresului, a oboselii și a epuizării, se recomandă consumul de ceai revigorant de mentă, dar și băile cu mentă, în special după un efort fizic considerabil.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Mentă:

Digestie lentă, indigestie, balonare, aerofagie (ingerarea involuntară de aer în timpul mesei, urmată de eructaţii) – Se administrează pulbere de Mentă, câte 4 linguri pe zi, luată sublingual înainte de masă, cu 5-10 minute.

Astm, bronșită – Este eficientă pulberea de Mentă, asociată cu iarba de Trei-fraţi-pătaţi. În fazele acute, se bea infuzie fierbinte de Mentă pentru efectul bronhodilatator rapid (efect similar are inhalarea uleiului volatil de Mentă).

Senzaţie de vomă (greaţa) de diferite etiologii (inclusiv cea din timpul sarcinii) și răul de călătorie: Pulberea se administrează cu o oră  înainte de masă (câte 1 linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi) sau de plecarea la drum. Dacă este necesar, se va administra și pe parcursul călătoriei. Se obţin efecte excelente prin asocierea Mentei cu puţină pulbere de Ghimbir.

Mirosul urât al guriiasociat cu dispepsie : Se combină, în proporţii egale, pulberea de Mentă cu pulberea de  Pelin. Din acest amestec se ia câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbă, după care se înghite cu apă. Cura durează 7-10 zile.

Oregano sau Șovârvul este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională, binecunoscută pentru aroma sa și proprietățile antiseptice puternice. Ea este utilizată sub formă de ceai sau pulbere, în infecții digestive și respiratorii, în anaciditate şi hipoaciditate, bronşite şi tuse spastică sau convulsivă, faringite acute şi cronice, rinofaringite, colici renale și enterite.

Datorită numeroaselor componente din uleiul esenţial pe care-l conţine, are acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra SNC, în special asupra centrilor respiratori. Tot datorită uleiului esenţial, are proprietăţi antiseptice, distrugând bacteriile patogene de pe tegumente şi mucoase. Substanţele amare şi taninurile pe care le conține acţionează ca tonic-amar în anorexii, ca astringent în diaree şi carminativ.

Pulberea din Oregano se obține prin măcinarea părții aeriene a plantei și este utilă în afecțiunile tubului digestiv (gură, esofag, faringe). Un vârf de cuțit de pulbere de Oregano se ține sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

În cazul guturaiului, se inhalează pulberea obținută din flori și frunze uscate, cernute printr-o sită fină.

Turiţa-mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

 • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
 • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
 • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță-mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, cu valențe purificatoare. Cu acţiune antispasmodică şi sedativă, ea produce o uşoară bronhodilataţie, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia și expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială. Se recomandă în traheite, bronşite, astm, afecţiuni digestive.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Isop:

Astm, bronșită – Se administrează o jumătate de linguriță rasă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum două săptămâni și are efecte antiinfecțioase puternice, decongestionează tractul respirator, amplifica imunitatea.

Arsuri la stomac, gastrită, gaze intestinale – Se consumă maceratul la rece de Isop: 2-3 pahare administrate pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale și imediat după acestea. Contra balonării, se ia pulberea de Isop – câte un sfert de linguriță, înainte de masă.

Adjuvant în boala canceroasă și în ciroza hepatică – se ia, cu un sfert de ora inainte de masa, un varf de cutit de pulbere sau un sfert de pahar de macerat la rece, obtinut din isop. Aceasta planta are calitatea de a inhiba reflexul vomitiv, de a reda apetitul si de a induce chiar o stare de buna dispozitie, fiind un imens ajutor in bolile grave.

Detoxifierea organismului – Se ia câte un vârf de cuțit cu pulbere de Isop, cu o jumătate de ora înaintea celor trei mese principale. Se ține sub limbă timp de cinci minute, după care se înghite cu apă la temperatura camerei. Acest tratament va inhiba și reflexul vomitiv, va reda apetitul si va induce chiar și o stare de bună dispoziție.

*Precautii și contraindicații:

Persoanele care suferă de epilepsie nu vor lua mai mult de două grame de Isop pe zi, iar un tratament cu Isop nu va dura, în aceste cazuri, mai mult de două săptămâni, cu o săptămână de pauză. În cazul bolilor respiratorii, Isopul nu se va folosi în fazele congestive extreme.

Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru otrăvurile din organism, adică una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeşte şi Fierea pământului. Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei.

Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, sporesc pofta de mâncare şi favorizează digestia. Țintaura are un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Țintaură:

Hepatita virala de tip A, B, C – Se iau 4 lingurițe de pulbere de Țintaură pe zi, în cure de 1 lună. După zece zile de pauză, tratamentul se poate repeta. Planta este foarte eficientă în fazele incipiente ale bolii pentru că inhibă proliferarea virusurilor și încetinirea grabnică a ritmului de evoluție. În cazurile avansate de hepatită, când apar deja modificări structurale la nivelul ficatului, este indicată combinația, în proporții egale, a Țintaurei cu iarba de Anghinare.

Obezitate: Se administrează o linguriţă de pulbere de Ţintaură cu jumătate de oră (nu mai puţin) înaintea fiecărei mese, oricât de neînsemnată cantitativ ar fi respectiva masă. Planta se ţine în gură câteva minute, după care se înghite cu apă. Tratamentul durează minimum trei luni şi are efecte foarte puternice, mai ales atunci când este asociat şi cu un regim alimentar adecvat. Știm că, în cantităţi mici, plantele amare stimulează apetitul şi asimilarea; în doze mari, repetate şi luate pe o perioadă îndelungată de timp, aceste plante au efectul invers, stimulând procesele de dezasimilare şi diminuând pofta de mâncare.

Ţintaura este foarte utilă în procesul reducerii greutăţii corporale, deoarece favorizează procesele de eliminare (prin transpiraţie, scaun, urină), scoate apa din ţesuturi, măreşte tonusul fizic şi psihic, favorizând o viaţă activă.

Adjuvant în leucemie: Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de Ţintaură de 3- 4 ori pe zi, timp de două luni, cu două săptămâni de pauză între ele. Mecanismul de acţiune al Ţintaurei în această afecţiune este deocamdată prea puţin elucidat. Cert este că administrarea ei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de poducţie a elementelor figurate ale sângelui.

*Țintaura este contraindicată în ulcerul peptic, în graviditate şi lactaţie. De asemenea, este contraindicată în doze mari (peste două grame pe zi) persoanelor foarte slăbite, caşectice, deoarece efectul său tonic amar foarte puternic este greu de suportat de un organism devitalizat.

Florile de Mușețel au proprietăți antispasmodice, anestezice, dezinfectante și antiinflamatorii. Datorită acestor însușiri, infuzia de Mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastritele și colitele însoțite de colici. Musețelul se recomandă contra diareei și, în general, în toate afecțiunile stomacului și intestinelor, de cele mai multe ori, în asociație cu frunze de Mentă. Preparatele pe bază de flori de Muşeţel reduc inflamaţiile mucoaselor. Extern, această plantă are acţiune cicatrizantă, emolientă, antiseptică.

Cura cu pulbere de Muşeţel revigorează, ajutând în perioadele de stres şi în cele cu încărcătură emoţională mai intensă.

Cercetătorii au demonstrat faptul că, dacă timp de o lună vom urma cura  cu acest tip de pulbere – câte 1 linguriță de 3 ori pe zi – sau cu infuzie de Mușețel (câte 2 căni pe zi),  ne vom simți mult mai bine și mai revigorați. De asemenea, ne vom odihni mult mai bine și vom face față provocărilor intelectuale.

* Muşeţelul este contraindicat femeilor însărcinate (poate provoca contracţii uterine), femeilor care alăptează, persoanelor astmatice sau celor cu diferite alergii. În aceste situații, cereți obligatoriu sfatul specialistului.

Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite, având rol în stimularea celulei hepatice. Intern, această plantă este un bun bandaj, dar și un reechilibrant în ulcere, gastrite și enterite. Extern, cu Sunătoare se fac aplicaţii terapeutice în cazuri de arsuri, răni, inflamaţii bucale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sunătoare:

Pulberea de Sunătoare are o acțiune recu­peratoare multiplă asu­pra or­ga­nismului: este antidepresivă și sedativă, întărește sistemul nervos, este vasodilatatoare și hipotensivă, cicatrizantă, hemostatică, stimulează funcția hepatică, are efecte antibiotice si antivirale. Se folosește cu succes în tratarea depresiei nervoase, a anxietății și a insomniei, dar e eficientă și în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, gastro-intestinale și în obezitatea pe fond psihic.

Anxietate: Numeroși pacienți (mai ales cei cu tendințe anxios-depresive) au obținut rezultate încurajatoare folosind această plantă. Se recomandă o combinație de Sunătoare cu Tei, în proporții egale, din care se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

Colita de fermentație – Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță rasă, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauză. Principiile active ale plantei reduc numărul de bacterii de fermentație din intestin; reglează astfel flora, refac epiteliile și elimină inflamația. Sunătoarea se ia înainte de masă ori la minim două ore după ce am mâncat. Totodată, acest tratament ajută la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care provoacă apariția, agravarea sau recidiva colitei de fermentație.

Hepatita cronică și acută – Mai multe studii arată că hipericina și hiperforina din Sunătoare atacă virușii care produc hepatita de tip B și C. Așadar, ca adjuvant, această plantă  de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Este recomandată infuzia combinată de Sunătoare, câte 1 litru pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3 săptămâni de pauză. Cei cărora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de Sunătoare, câte 4 lingurițe pe zi.

Sindromul premenstrual, tulburări de premenopauză: Observațiile făcute de medicii americani arată că dispoziția psihică a pacientelor cu sindrom premenstrual este mult îmbunătățită cu ajutorul Sunătoarei. Sunt reduse astfel simptome cum ar fi iritabilitatea psihică, depresia, deficitul de atenție și de concentrare, hiper-excitabilitatea psihiă, toate corelate cu perioada dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiași medici au remarcat efecte similare ale Sunătoarei în cazul tulburărilor de premenopauză. Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauză.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Detoxi-complex 90 cps.

Capsule Detoxi-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Suport pentru eliminarea substanţelor toxice din organism

Pentru ce se recomandă?

 • Afecțiuni ale aparatului digestiv, ale ficatului și bilei
 • Afecţiuni circulatorii (varice, hemoroizi)
 • Obezitate
 • Afecţiuni renale
 • Infecţii urinare
 • Helmintiaze
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 11 plante, – inflorescențe de Soc (Sambucus nigra), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), părți aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium), frunze de Mesteacăn (Betula verrucosa), părți aeriene de Sânziene (Galium verum), flori de Gălbenele (Calendula officinalis), frunze de Leurdă (Allium ursinum), părți aeriene de Merișor (Vaccinium  vitis-idaea), părți aeriene și rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale), părți aeriene de Țintaură (Centaurium erythraea) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogată în substanțe diuretice). Această plantă este un remediu demonstrat împotriva febrei și în tratamentul gripelor și răcelilor. Prin diureza pe care o produc, se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte și ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, preparatele pe bază de Soc sunt utilizate în arsuri, erizipel, abcese şi furuncule (având proprietatea de a fluidifica puroiul şi de a calma durerile), contuzii, hemoroizi – sub formă de spălături locale, cataplasme, inhalaţii, gargarisme, tamponări.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de flori de Soc:

Bronşită şi sinuzită: Se adminis­trează de 4 ori pe zi, câte 1linguriţă rasă de pulbere de Soc, pe stomacul gol. Se ţin cure de 14 zile, cu o săptămână de pauză. Ea reduce inflamaţia căilor respi­ra­torii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi stimu­lează local capacitatea naturală de apărare a organis­mului împotriva infecţiei. De asemenea, florile de soc previn şi combat excesul de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii.

Rinită, faringită, laringită și bronșită: Florile de Soc sunt un ajutor de încredere în combaterea infecției cu viruși gripali din grupele A sau B. Se iau câte 1 linguriță de pulbere pe zi, în câte 4 doze, iar cel mai bun moment pentru administrarea Socului este debutul infecției, când apar primele simptome: usturime în gât, senzație de iritație nazală, ușoare dureri de cap. Tratamentul amplifică rapid răspunsul sistemului imunitar la agresiunea virușilor, combate inflamația mucoaselor, reduce migrenele și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.

Tulburările nervoase induse de medicația psihotropă: Administrate în paralel cu medicamente ce au acțiune sedativă asupra sistemului nervos central, cum ar fi fenobarbitalul sau morfina, florile de Soc reduc spectaculos efectul acestora. În plus, ele au și capacitatea de a reduce dependența de anumite sedative de sinteză. Se ia câte o linguriță (3-5 grame) de pulbere din flori de Soc de trei ori pe zi. O cură durează maximum o lună și jumătate, apoi se face o pauză de trei săptămâni.

Constipație, digestie dificilă – Se administrează pulberea de flori de Soc, câte 1 linguriță, cu 10 minute înainte de masă. Florile de Soc sunt de mare ajutor mai ales persoanelor sedentare, cu probleme de digestie. Ele stimulează peristaltismul digestiv în general, și pe cel intestinal – în special, și combat atonia digestivă.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din Urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de Urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele Uzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici – o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică – Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de Urzică, de 4 ori pe zi – pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi – pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Coada-calului se utilizează ca adjuvant în multe afecţiuni, pentru acţiunile sale: diuretice, hemostatice, antibacteriene mineralizante, antianemice etc. Conţinând ulei volatil, care-i imprimă o acţiune antimicrobiană, şi săruri de potasiu, Coada-calului se foloseşte ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi şi vezică. Prin diureza pe care o produce, planta acţionează favorabil în edemuri ale picioarelor, boli de inimă, ficat, piele, gută (ajută la evacuarea toxinelor) şi reumatism. S-au obţinut rezultate bune și în anemiile secundare la bolnavii de neoplasm gastric, metroragii, endometrite şi ulcer gastric.

Contraindicate la persoanele cu litiază renală, preparatele din Coada-calului se utilizează ca remineralizant adjuvant în tuberculoza pulmonară. Saponinele, împreună cu celelalte substanţe chimice din plantă uşurează expectoraţia, calmând astfel tusea.

Coada – calului se recomandă și în prevenirea cariilor şi fortifierea unghiilor fragile.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-calului:

Hiperaciditate gastrică, ulcer, hemoragii – Se ia 1 linguriță rasă de pulbere de Coada-calului, pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi. Dacă afecțiunea este acută, se pot administra până la 6 lingurițe pe zi. Este un excelent antiacid, având și foarte bune proprietăți cicatrizante. Curele cu acest remediu se fac îndeosebi la începutul sezonului cald, acesta fiind momentul din an în care se manifestă cel mai frecvent aceste afecțiuni.

Diabet de tip II – Un studiu recent pe pacienți diagnosticați cu diabet de tip II a arătat că și o singură doză de Coada-calului, administrată pe stomacul gol, determină o scădere semnificativă a glicemiei, la 90-120 de minute după ingerare. Curele vor avea o durată de 4 săptămâni, timp în care se ia câte o linguriță de pulbere de Coada-calului, cu 10 minute înainte de fiecare masă.

Arterioscleroză: 2-3 lingurițe de pulbere de Coada-calului pe zi scad tensiunea arterială și împiedică oxidarea colesterolului pe pereții vaselor sanguine. Se previne astfel formarea plăcilor de aterom și obturarea vaselor de sânge

Retenție de apă în țesuturi, edeme: Mai multe studii clinice și de laborator au arătat că administrarea de Coada-calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din țesuturi. Ca urmare a acestor studii, departamentul guvernamental german de avizare a plantelor medicinale a aprobat folosirea acestei plante în cazul edemelor și al altor probleme renale. Se folosește infuzia combinată, câte 1 litru pe zi, iar atunci când aportul suplimentar de lichide este contraindicat, se ia pulbere de Coada-calului, câte 4-6 lingurițe pe zi.

Incontinență urinară: Deși are afect diuretic, Coada-calului poate ajuta și la controlul urinări. Studiile recente au demonstrat că administrarea de pulbere de Coada-calului, câte 8-12 g zilnic, ajută la evitarea jenantelor pierderi nocturne de urină, inclusiv a celor asociate unor infecții reno-urinare cronicizate sau alterarii unor funcții cognitive, odată cu vârsta, însă nu și în cazurile foarte avansate.

Hemoragii abundente în timpul ciclului menstrual: Coada-calului reduce durerile și previne crampele menstruale. Ea are efecte antihemoragice puternice și permite refacerea rapidă după sângerările abundente, fiind unul din cele mai bune soluții în anemia post-hemoragică. Ca remediu de urgență, se ia o doză unică, de 2-3 lingurițe de pulbere, după care se continuă cinci zile cura, cu câte 1-2 lingurițe de două ori pe zi.

Acest tratament este un foarte bun adjuvant și în toate tipurile de hemoragie internă.

Transpirație abundentă a picioarelor – Se fac băi fierbinți de picioare cu infuzie combinată de Coada-calului, îndeosebi seara. Se reglează astfel activitatea glandelor sudoripare. Pentru a obține un efect sporit, se administrează și pulbere de Coada-calului, câte 3 lingurițe pe zi, vreme de 2-3 luni.

Fracturi – Oasele fracturate se sudează de 1,5 până la 2 ori mai repede, atunci când se administrează Coada-calului, care este bogata în săruri de calciu și magneziu. Așa au arătat studiile de medicină experimentală. În plus, această plantă permite asimilarea mai bună a acestor minerale din hrana de zi cu zi. Se iau 4 lingurițe de pulbere, pe stomacul gol, cu 5-10 minute înainte de masă. Este un remediu recomandat și în osteoporoza, mai ales în combinație cu Lemnul-dulce.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte trei linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți –  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni – Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual – dacă fetei dumneavoastra nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cana cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Frunzele de Mesteacăn au efect diuretic, hipotermizant, hipocolesterolemiant. Ele sunt recomandate în curele de detoxifiere, în tratarea gutei și în afecțiuni reumatismale cronice. Pe baza rezultatelor de până acum se poate aprecia că infuzia din frunze este cel mai bun remediu în tratarea litiazei renale, având efecte de dizolvare a calculilor din rinichi şi din căile urinare.

Cele mai bune rezultate se corelează cu bolile renale şi genitale, datorită cantităţilor mari de flavonoide existente în frunze şi în scoarţă. Prin efectele antiinflamatoare şi antiseptice se curăţă tractul renal şi urinar de eventuale toxine sau de infecţii bacteriene (în caz de cistită, nefrită şi uretrită).

Pulberea din frunze de Mesteacăneste tămăduitoare în caz de bronșită cronică și acută, laringită, esofagită, guturai, gripă și infecții intestinale: colită de fermentație, de putrefacție și enterocolită. Se administrează astfel: o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Sânzienele au proprietăți vindecătoare remarcabile. Produsele din Sânziene s-au dovedit eficiente în foarte multe afecţiuni: boli digestive (icter, calculoză biliară, curăţirea ficatului şi a pancreasului de toxine, diaree, enterite, enterocolite, catar gastrointestinal); în bolile renale-genitale (calculoză renală cu eliminarea nisipului şi a deşeurilor toxice din rinichi şi vezică urinară, edeme renale, cistite, nefrite cronice, pielonefrite, tulburări de menopauză, colibaciloză urinară, cancer renal şi genital); în bolile sistemului nervos (nevroze, epilepsie, isterie, insomnie, vertij, stări de oboseală şi epuizare); contra tumorilor ganglionare, noduli tiroidieni, afecţiuni ale glandelor tiroide şi ale corzilor vocale; contra cancerului limbii, laringelui şi al organelor genitale; contra durerilor reumatismale şi artrozice; în boli de metabolism (obezitate, anemie).

Pulberea de Sânziene galbene este utilă pentru calmarea nervilor. Ea se obține din flori uscate care se macină fin cu râșnița de cafea, apoi se cern. Se administrează câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

Pentru uz extern, se folosește pulberea din frunze și flori uscate pentru cicatrizare în caz de eczeme, psoriazis, ulcere vechi, tumori ganglionare și plagi canceroase. Pulberea se presară pe piele, în locul afectat.

Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa şi beta smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Extern, ele se pot folosi, sub formă de comprese, în răni care se vindecă greu, ca ulceraţii, plăgi cu puroi, arsuri, degerături, acnee, eczeme, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor; în varice, inflamaţii oculare, panariţiu. Sub formă de gargară şi spălături se recomandă în gingivite, stomatite, activarea circulaţiei periferice la tenurile uscate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Gălbenele:

Crampe abdominale – Se administrează pulbere de Gălbenele, câte o jumătate de linguriță înainte și după masă. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.

Dismenoree (ciclu menstrual dureros și, eventual, neregulat) – Principiile active din Gălbenele au puterea de a tempera activitatea hormonală la femei. Se face un tratament cu această plantă timp de 3 luni, perioadă în care se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi. Tratamentul cu Gălbenele întârzie, în multe cazuri, menstruația, cu până la 3-4 zile, reduce hemoragia, ameliorează crampele și are efecte de eliminare a spasmelor.

Boala canceroasă – Pulberea de Gălbenele, administrată în cure de 2 luni, timp în care se iau câte 4 lingurițe pe zi, este un excelent ajutor contra bolii canceroase. Un studiu realizat în laboratoarele Spitalului universitar din Granada, Spania, a pus în evidență acțiunea antitumorală foarte puternică a extractelor de Gălbenele. Țesuturi cu celule maligne care determină apariția melanomului, a cancerului de sân, de prostată, de pancreas, colo-rectal, ovarian etc. au fost tratate cu Gălbenele. Rezultatul: sub acțiunea acestei plante, dezvoltarea tuturor acestor tipuri de celule maligne este inhibată, iar celulele sistemului imunitar (limfocitele) sunt stimulate să atace formațiunile tumorale.

Contra tumorilor maligne din abdomenul inferior se recomandă clismele cu infuzie combinată de Gălbenele, câte o serie de 12 aplicații pe lună (se folosesc 200-600 de ml).

Leurda are actiune depurativă și diuretică puternică, aceasta fiind cea mai mare calitate a sa. Preparatele pe bază de Leurdă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii și vezica. Ele previn diareea, constipația, colicile, balonările.

Leurda calmează durerile provocate de ulcere varicoase, reumatism sau articulații inflamate. Are efecte benefice asupra întregului sistem cardio-vascular, deoarece reglează bătăile inimii, tonifică mușchiul inimii, menține elasticitatea vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor. Datorită efectului său antiinflamator și de fluidizare a sângelui, Leurda este eficientă în tratarea flebitelor, tromboflebitelor, trombozelor și a efectelor negative cauzate de accidentele vasculare. Reglează tensiunea și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

În literatura de specialitate se menționează că frunzele conţin acid folic (acidul folic are efecte homeopatice şi stimulează creşterea celulelor roşii) şi un grup de vitamine B.

Leurda se recomandă în cura de primăvară, ajutând la eliminarea substanţelor toxice din organism şi la ameliorarea multor altor afecţiuni şi chiar indispoziţii. Vitamina C, conţinută de frunzele de Leurdă, ajută la întărirea imunităţii organismului. Unele stări de nervozitate sunt cauzate de lipsa anumitor vitamine, astfel că preparatul pe bază de Leurdă poate constitui un valoros supliment nutritiv, datorită substanţelor active pe care le conţine.

Merişorul, un arbust pitic asemănător cu Afinul, creşte în zone montane, la altitudini de peste 1300 m. Are frunze permanent verzi şi acoperă solul ca un covor. Datorită fructelor sale roşii, în popor i se mai spune ,,coacăz de munte”.

Nevoit să facă faţă unor aspre condiţii climatice – rezistă la geruri de 40 de grade, la vânturile cele mai puternice, creşte pe soluri acide – Merișorul şi-a dezvoltat un sistem de apărare extrem de puternic. Astfel, el reușește să facă faţă cu succes aproape oricărei boli produse de bacterii, viruşi sau fungi.

În medicina noastră tradiţională, Merişorul are o veche utilizare în tratamentul gutei, reumatismului, în cistite, pielite, litiaze renale, afecţiuni ale căilor urinare purulente, hematurie şi diaree şi în hipertrofie de prostată. Preparatele din Merişor au acţiune antiinflamatorie în confruntarea cu diferite substanţe iritante: desametazone, prednizone, indometacină etc. administrate parenteral. Recent, cercetătorii japonezi au descoperit că acestea acţionează şi asupra antitirozinazei, inhibând sinteza melaninei, prin intermediul hidrochinonei.

Pulberea din fructe de Merișor are acțiune antiinfecțioasă eficientă pentru căile urinare, digestive și respiratorii. Ea este, totodată, un remediu valoros pentru imuni­tate, dar și pentru tratarea infecțiilor urinare, a litiazei renale, a colitei și a diareei, a ulcerului gas­tro­duodenal și a virozelor respiratorii. Pulberea de Merișoare resta­bi­lește echi­librul hormonal al femeii și este un anticancerigen redutabil pentru țesuturile epiteliale din sân, cervix, eso­fag, uter și ovare. Se administrează câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Merișoarele sunt efi­ciente și în tra­tarea prostatitei și a dia­betului de tip II. Prin efectul lor puternic antioxidant și regenerator, antocia­no­zidele din Merișoare ajută la reînnoirea sănătoasă a țesuturilor.

*Toate preparatele pe bază de Merişor sunt contraindicate în graviditate şi lactaţie, fiind posibilă o acţiune asupra musculaturii uterine.

Păpădia are multiple recomandări în medicina tradiţională românească: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc.

Ea se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice), în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări și flatulenţă.

Prin diureza pe care o produce, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză.

Frunzele şi rădăcinile de Păpădie conţin lactene triterpenice (endesmanolide şi germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol şi taraxerol); hidraţi de carbon (inulină 2% primăvara şi 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină şi luteolină); acizi fenolici, cafeic şi clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol şi taraxasterol; zaharuri, între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine şi săruri minerale, în special potasiu (1,8 – 4,5%), azot, calciu, fosfaţi şi vitaminele B, C şi D – vitamina C este în cantităţi mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroşit, cu pete, pistrui.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei din rădăcină de Păpădie:

Afecțiuni hepatice: Pulberea de Păpădie tratează aceste afecțiuni dacă se administrează o jumătate de linguriță rasă (cca 2 grame) de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe nemân­cate. Plan­ta se ține sub limbă vreme de câteva secunde, du­pă care se înghite cu apă. Cura durează 90 de zile și are efecte puternice contra hepatitei virale și al­cooli­ce, unde face adevărate minuni.

Restabilirea func­țiilor ficatului: Păpădia previne procesul de fibrozare (adică evoluția spre ciroză) provocat de atacul virușilor sau al substanțelor toxice. De asemenea, această plantă combate senzația de oboseală, precum și colorarea în galben a tegumentelor (icterul), spe­cifică suferinzilor de hepatită. În cazul steatozei hepa­tice, cunoscută și ca ficat gras, administrarea de pul­bere se face vreme de 30-60 de zile, timp necesar pen­tru detoxifierea și tonifierea ficatului.

Boli cardiovasculare: Se administrează pulberea de Păpădie, câte o jumă­tate de linguriță, luată de 3-4 ori pe zi. Cura durează 90 de zile și are un efect foarte rapid asupra tensiunii arteriale, pe care o va scădea treptat și pe care o va stabiliza după doar 1-2 săptămâni de la începerea tratamentului.

Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru otrăvurile din organism, adică una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeşte şi Fierea pământului. Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei.

Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, sporesc pofta de mâncare şi favorizează digestia. Țintauraare un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Țintaură:

Hepatita virala de tip A, B, C – Se iau 4 lingurițe de pulbere de Țintaură pe zi, în cure de 1 lună. După zece zile de pauză, tratamentul se poate repeta. Planta este foarte eficientă în fazele incipiente ale bolii pentru că inhibă proliferarea virusurilor și încetinirea grabnică a ritmului de evoluție. În cazurile avansate de hepatită, când apar deja modificări structurale la nivelul ficatului, este indicată combinația, în proporții egale, a Țintaurei cu iarba de Anghinare.

Obezitate: Se administrează o linguriţă de pulbere de Ţintaură cu jumătate de oră (nu mai puţin) înaintea fiecărei mese, oricât de neînsemnată cantitativ ar fi respectiva masă. Planta se ţine în gură câteva minute, după care se înghite cu apă. Tratamentul durează minimum trei luni şi are efecte foarte puternice, mai ales atunci când este asociat şi cu un regim alimentar adecvat. Știm că, în cantităţi mici, plantele amare stimulează apetitul şi asimilarea; în doze mari, repetate şi luate pe o perioadă îndelungată de timp, aceste plante au efectul invers, stimulând procesele de dezasimilare şi diminuând pofta de mâncare.

Ţintaura este foarte utilă în procesul reducerii greutăţii corporale, deoarece favorizează procesele de eliminare (prin transpiraţie, scaun, urină), scoate apa din ţesuturi, măreşte tonusul fizic şi psihic, favorizând o viaţă activă.

Adjuvant în leucemie: Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de Ţintaură de 3- 4 ori pe zi, timp de două luni, cu două săptămâni de pauză între ele. Mecanismul de acţiune al Ţintaurei în această afecţiune este deocamdată prea puţin elucidat. Cert este că administrarea ei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de poducţie a elementelor figurate ale sângelui.

*Țintaura este contraindicată în ulcerul peptic, în graviditate şi lactaţie. De asemenea, este contraindicată în doze mari (peste două grame pe zi) persoanelor foarte slăbite, caşectice, deoarece efectul său tonic amar foarte puternic este greu de suportat de un organism devitalizat.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Cardio-complex 90 cps.

Capsule Cardio-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
 • Relaxant şi adjuvant în obţinerea stării de bine mental.

Pentru ce se recomandă?

 • Hipertensiune arterială
 • Tulburări neurovegetative
 • Nevroze cardiace
 • Emotivitate excesivă
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 7 plante: frunze și flori de Păducel (Folium et floresCrataegi), părți aeriene de Traista-ciobanului (Capsella bursa pastoris), Măceșe (Rosa canina), părți aeriene de Sulfină (Melilotus officinalis), părți aeriene de Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă, determină o importantă reducere a presiunii arteriolare și protejează organismul împotriva stresului. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor.

Se recomandă intern ca adjuvant în angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări de menopauză şi neurovegetative, arteroscleroză, emotivitate excesivă, nevroze cardiace şi insomnii.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Păducel:

Pulberea  se ține sub limbă timp de câteva minute, după care se înghite cu apă. Este recomandată mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: în ulcerul gastric, în gastrita hiperacidă și în bolile hepatice grave.

Sechele postinfarct – Potrivit unor studii de medicină experimentală realizate în mai multe laboratoare din lume,  administrarea de Păducel după infarctul miocardic favorizează revascularizarea mușchiului cardiac, stabilizează valorile tensiunii arteriale, ajută la mărirea calibrului vaselor de sânge care alimenteaza inima. Se consumă astfel: 1 linguriță rasă de pulbere de flori de Păducel, de 3 ori pe zi, în cure de minim 3 luni.

Valori ridicate ale colesterolului – Se administrează 3-4 lingurițe pe zi de pulbere din fructe uscate de Păducel, în cure de 48 de zile, cu 7 zile pauză. Studiile medicilor chinezi arată o reducere cu până la 40% a nivelului colesterolului din sânge, în urma tratamentelor cu Păducel. Același tratament a dat rezultate în tratarea arteritei, inclusiv a arteritei obliterante.

Părţile aeriene ale plantei Traista ciobanului conţin flavonoide, incluzând luteolina şi quercetin 7-rutinozide şi 7-galactozide; glucozinolate, substanţe minerale, în special cantităţi mari de săruri de potasiu; aminoacizi, peptide cu acţiune hemostatică, acid citric, acid fumaric, vitaminele A şi K şi mici cantităţi de ulei esenţial (cca. 0,02%).

Preparatele din planta Traista ciobanului sunt recunoscute mai ales pentru proprietăţile lor uterotonice și hemostatice, dar și pentru cele hipotensive, analgezice și astringente. Ele tratează (sau ameliorează, după caz) hipertensiunea arterială, hemoragiile uterine, anghina pectorală, sângerările nazale, unele dereglări ale activităţii gastro-intestinale, insuficienţa cardiacă, ateroscleroza, dismenoreea, diareea și bolile de rinichi. Merită menționat și faptul că această plantă are capacitatea de a sfărâma calculii urinari și de a echilibra ciclul menstrual.

Prin studii „in vitro” s-a demonstrat şi acţiunea antineoplazică, în depresiile SNC şi acţiunea hipotensivă. S-a mai demonstrat şi stimularea musculaturii netede, creşterea fuxului sanguin în vasele coronariene.

Măceşul este un puternic antibiotic natural și un mineralizant de excepţie.

Măceșele deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

Sunt utilizate cu rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Măceșe:

Infecţii respiratorii și alergii: Pentru prevenirea bronşitei virale şi bacteriene, a pneumoniei, a virozei pulmonare, a sinuzitei și rinitei, se ia câte 1 linguriţă de pulbere de măceşe, de 4 ori pe zi, timp de 3 – 4 săptămâni.
Circulaţie periferică deficitară: La venirea sezonului rece, pentru îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul vaselor de sânge de mici dimensiuni, precum şi a circulaţiei de la nivelul finei reţele de vase capilare, se iau câte 3-4 linguri pe zi, în cură de minim 1 lună. De asemenea, bioflavonoidele din pulpa măceșelor întăresc pereții vaselor de sânge, fiind eficiente contra fragilității capilare.
Remedii pentru artrită: Studii recente în rândul bolnavilor de artrită au dovedit efectul antiinflamator al pulberii de Măceşe. Bolnavilor care li s-a administrat câte o linguriţă de pulbere de Măceşe pe zi, li s-a îmbunătăţit simţitor starea de sănătate prin diminuarea durerilor şi şi prin ameliorarea mobilităţii articulaţiilor cu 25% , în comparaţie cu suferinzii de artrită care au urmat un tratament clasic. Un tratament similar s-a dovedit benefic şi în cazul osteoartritei.

Hipertensiune arterială – studii recente realizate în Germania arată că o cură cu Măceșe ajută organismul să se adapteze mai bine la stresul psihic, la suprasolicitare și la emoții negative, de tipul furiei, frustrării, enervării. Se știe că stresul, asociat acestora, este chiar principalul vinovat pentru puseele de hipertensiune arterială și pentru tensiunea arterială oscilantă. Se recomandă ca, măcar de două ori pe an, să se urmeze o cură cu pulbere de Măceșe, câte o lingură pe zi, vreme de 28 de zile.

Scorbut, avitaminoză – cura durează 60 de zile, timp în care se administrează câte 6 lingurițe de pulbere de Măceșe pe zi. Măceșele au și rolul de a ajuta organismul să asimileze vitamine și minerale și din alte surse.

Pulberea uscată de pulpă de Măceşe, consumată zilnic, în cantitate de 3-4 g, asigură necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

Sulfina este un vasodilatator care măreşte permeabilitatea vasculară, fiind recomandată în tulburările de circulaţie a sângelui. Un alt domeniu important în care acţionează, cu efecte benefice, preparatul de sulfină este cel al bolilor cardio-vasculare, în primul rând în hipertensiune arterială, fiind un hipotensiv binecunoscut.

Preparatele de Sulfină au și proprietăţi sedative, expectorante, antiseptice și antiinflamatoare; totodată scad tensiunea arterială şi  regenerează celula hepatică. Această plantă este folositoare și în afecţiunile renale, ca diuretic și dezinfectant. Infuzia de Sulfină este folosită, deseori, în tratamentele bronșitelor, ale astmului bronșic și ale afecţiunile oculare. Fiind un bun dezinfectant, cicatrizant și antiinflamator, Sulfina se folosește și în cazuri de gingivită, abcese dentare, plăgi.

Sulfina se poate folosi și sub formă de cataplasme, gargară, spălături bucale și băi medicinale. Ea are și alte utilizări interesante. De exemplu, un buchet de Sulfină uscată acţionează ca un dezodorizant eficient pentru o întreagă încăpere.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sulfină:

Infarct – Pentru prevenire, se recomandă  câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, cu puțină apă. Cura durează 1-2 luni și se poate relua după 2-4 săptămâni de pauză. Adesea, Sulfina se asociază cu Ginkgo-biloba fiindcă ambele plante au efecte fluidifiante sanguine, hipotensoare și vasodilatatoare. În plus, Sulfina protejează inima și sistemul cardiovascular de efectele fatale ale stresului psihic – unul din principalii factori cauzatori ai infarctului.

Atacuri de panică – Un tratament de prevenție a acestora se face cu pulbere de Sulfină și Sunătoare, amestecate în proporții egale. Din acest amestec se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, mai precis la orele 9, 12, 18, 21. Se țin cure cu o durată de 28 de zile, urmate de o săptămână de pauză, după care tratamentul se poate relua. Combinația de Sulfina și Sunătoare diminuează stările de teamă, previne amplificarea necontrolată a emotivității și are efecte calmante psihice.

Colita de fermentație, balonarea – Se ia câte o linguriță de pulbere de Sulfină, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile. În această categorie de afecțiuni, Sulfina are un dublu rol: în primul rând, combate dezvoltarea necontrolată a bacteriilor în intestin, având un efect antibiotic moderat. Apoi, acest tratament e un excelent calmant al emoțiilor, fiind un bun mijloc de prevenire si de combatere a deranjamentelor intestinale provocate de stresul psihic, de oboseală sau șocuri emoționale etc.

Sindrom premenstrual – Pentru ameliorarea durerilor de ovare și sâni și a stărilor de iritabilitate, se administrează 1 linguriță de pulbere de Sulfină, de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara. Acest tratament este eficient și în caz de hipermenoree (ciclu menstrual abundent), dismenoree (ciclu menstrual dureros), Sulfina având efecte astringente (reduce hemoragia) și antispasmodice (calmeaza crampele abdominale).

Pentru tratarea unor afecțiuni care cer un efect sedativ mai intens, cum ar fi insomnia sau stările de anxietate, se pot lua până la 6 lingurițe de pulbere de Sulfină pe zi, dar pe o perioadă care să nu depășească 7 zile.

Turiţa-mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

 • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
 • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
 • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță-mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele urzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici – o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică – Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de urzici, de 4 ori pe zi – pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi – pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:

Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.

Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.

Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.

Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);

Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.

Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Calmo-complex 90 cps.

Capsule Calmo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Echilibrează starea fizică și mentală în condiții solicitante de viață.
 • Contribuie la îmbunătățirea somnului prin relaxare, fără a provoca stare de somnolență.

Pentru ce se recomandă?

 • Surescitare nervoasă
 • Stres
 • Surmenaj
 • Insomnie
 • Dureri de cap
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulbere din 6 plante: părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum) și Lavandă (Lavandula angustifolia), flori și frunze de Păducel (Crataegus monogyna), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum), părți aeriene de Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca), flori de Tei (Tilia sp.) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Busuiocul  este cunoscut în principal ca plantă aromatică, are însă şi întrebuinţări medicinale: se utilizează în tulburări gastro-intestinale, ca stomahic şi carminativ, proprietăţi datorate uleiului esenţial. Se foloseşte, de asemenea, ca diuretic şi calmant în inflamaţiile căilor respiratorii: gripă, răceală, bronșite. Este reconfortant și tonic, fiind eficient și pentru nevralgii, în cazul lipsei poftei de mâncare și în reglarea lactaţiei la femeile care alăptează.

Interesantă este și utilizarea infuziei de busuioc în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat. Chiar migrenele, tot cu busuioc se tratează și, deci, nu întâmplător, în casele de la ţară, pe vremuri, în grindă trona busuiocul pe toată durata iernii.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Busuioc:

Iradiere – Orientina și vicenina – două principii active din busuioc protejează celulele organismului în fața acțiunii mutagene a radiațiilor ultraviolete, a radiațiilor beta și gamma. Ca atare, administrarea zilnică a Busuiocului este foarte utilă pe timpul verii, când suntem mai vulnerabili la radiațiile solare, dar și atunci când suntem expuși la radiații din alte surse,   pentru prevenirea mutațiilor celulelor, a proceselor de malignizare. Se iau câte 4-8 grame de pulbere de Busuioc pe zi, în cure de 30 de zile.

Sindromul oboselii cronice – Se amestecă 4 linguri de pulbere de Busuioc măcinată fin cu 12 linguri de miere și 4 linguri de polen proaspăt. Se administrează zilnic câte 4-6 lingurițe de amestec, în cure de 10 zile, urmate de alte cinci zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. Este un remediu care tonifică sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și ajută la relaxarea și la refacerea rapidă din punct de vedere psihomental.

Dureri de cap – Se ia o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pune o picătura de ulei esențial din aceeași plantă. Este un remediu recomandat în durerile de cap care apar din cauza oboselii, a hipotensiunii, precum și în migrenele biliare (cu colecist hipoton) sau asociate cu constipația. Busuiocul elimină durerile de cap prin efectul de îmbunătățire a circulației cerebrale, prin deblocarea colecistului și a tranzitului intestinal.

Rinită cronică, sinuzită – Se recomandă câte o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pune o picătură de ulei esențial din aceeași plantă, administrată de 3-4 ori pe zi.  Cura durează 14 zile, timp în care principiile active ale plantei vor ajuta la decongestionarea căilor respiratorii superioare, vor ajuta la eliminarea infecțiilor bacteriene și la recăpătarea simțului olfactiv. Observațiile clinice au arătat că, după curele cu Busuioc, mulți pacienți și-au recăpătat mirosul pierdut din cauza bolii.

Toxinfecție alimentară, diaree – Se administrează câte o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pun 1-3 picături de ulei esențial din aceeași plantă, de 3-4 ori pe zi, până la vindecare. Acest tratament distruge multe din bacteriile care produc aceste afecțiuni, între care amintim Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli și Yersinia enterocolitica.

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:

Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.

Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.

Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.

Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);

Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.

Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol.

Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă, determină o importantă reducere a presiunii arteriolare și protejează organismul împotriva stresului. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor. Se recomandă intern ca adjuvant în angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări de menopauză şi neurovegetative, arteroscleroză, emotivitate excesivă, nevroze cardiace şi insomnii.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Păducel:

Pulberea  se ține sub limbă timp de câteva minute, după care se înghite cu apă. Este recomandată mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: în ulcerul gastric, în gastrita hiperacidă și în bolile hepatice grave.

Sechele postinfarct – Potrivit unor studii de medicină experimentală realizate în mai multe laboratoare din lume,  administrarea de Păducel după infarctul miocardic favorizează revascularizarea mușchiului cardiac, stabilizează valorile tensiunii arteriale, ajută la mărirea calibrului vaselor de sânge care alimenteaza inima. Se consumă astfel: 1 linguriță rasă de pulbere de flori de Păducel, de 3 ori pe zi, în cure de minim 3 luni.

Valori ridicate ale colesterolului – Se administrează 3-4 lingurițe pe zi de pulbere din fructe uscate de Păducel, în cure de 48 de zile, cu 7 zile pauză. Studiile medicilor chinezi arată o reducere cu până la 40% a nivelului colesterolului din sânge, în urma tratamentelor cu Păducel. Același tratament a dat rezultate în tratarea arteritei, inclusiv a arteritei obliterante.

Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite, având rol în stimularea celulei hepatice. Intern, această plantă este un bun bandaj, dar și un reechilibrant în ulcere, gastrite și enterite. Extern, cu Sunătoare se fac aplicaţii terapeutice în cazuri de arsuri, răni, inflamaţii bucale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sunătoare:

Pulberea de Sunătoare are o acțiune recu­peratoare multiplă asu­pra or­ga­nismului: este antidepresivă și sedativă, întărește sistemul nervos, este vasodilatatoare și hipotensivă, cicatrizantă, hemostatică, stimulează funcția hepatică, are efecte antibiotice si antivirale. Se folosește cu succes în tratarea depresiei nervoase, a anxietății și a insomniei, dar e eficientă și în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, gastro-intestinale și în obezitatea pe fond psihic.

Anxietate: Numeroși pacienți (mai ales cei cu tendințe anxios-depresive) au obținut rezultate încurajatoare folosind această plantă. Se recomandă o combinație de Sunătoare cu Tei, în proporții egale, din care se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

Colita de fermentație – Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță rasă, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauză. Principiile active ale plantei reduc numărul de bacterii de fermentație din intestin; reglează astfel flora, refac epiteliile și elimină inflamația. Sunătoarea se ia înainte de masă ori la minim două ore după ce am mâncat. Totodată, acest tratament ajută la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care provoacă apariția, agravarea sau recidiva colitei de fermentație.

Hepatita cronică și acută – Mai multe studii arată că hipericina și hiperforina din Sunătoare atacă virușii care produc hepatita de tip B și C. Așadar, ca adjuvant, această plantă  de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Este recomandată infuzia combinată de Sunătoare, câte 1 litru pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3 săptămâni de pauză. Cei cărora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de Sunătoare, câte 4 lingurițe pe zi.

Sindromul premenstrual, tulburări de premenopauză: Observațiile făcute de medicii americani arată că dispoziția psihică a pacientelor cu sindrom premenstrual este mult îmbunătățită cu ajutorul Sunătoarei. Sunt reduse astfel simptome cum ar fi iritabilitatea psihică, depresia, deficitul de atenție și de concentrare, hiper-excitabilitatea psihiă, toate corelate cu perioada dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiași medici au remarcat efecte similare ale Sunătoarei în cazul tulburărilor de premenopauză. Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauză.

Preparatele fitoterapeutice pe bază de Talpagâştei au o influenţă directă asupra sistemului nervos central, cu efecte și asupra activității inimii, temperându-i funcţionarea oscilatorie, fluctuantă. Talpa-gâștei este un sedativ ce acţionează și asupra fiecărui organ în parte, reechilibrându-l, reducându-i starea de încordare, de excitaţie nervoasă. Eficientă în insomnie (fiind de 3 ori mai puternică decât valeriana), ea are acţiune sedativă, calmantă asupra sistemului nervos.

Potrivit medicinii tradiţionale, Talpa-gâștei este una dintre plantele medicinale de cea mai mare importanţă în tratamentul unor afecţiuni greu de stăpânit: bolile de inimă pe fond nervos.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Talpa-gâștei:

Aritmie cardiacă (palpitații) – Ultimele studii realizate în domeniu au arătat ca principiile active din Talpa-gâștei au un efect de stabilizare a ritmului cardiac. Astfel este îmbunătățită rezistența la efort a inimii și a întregului aparat cardiovascular.

Tratamentul este de lungă durată (60-90 de zile), timp în care se administrează câte 8 grame de pulbere de Talpa-gâștei zilnic.

Insomnie – Studii făcute în China pe persoane care sufereau de tulburări de somn, apărute pe fondul unor dezechilibre emoționale de tip anxios, au arătat că administrarea acestei plante favorizează intrarea în starea de somn, rărește trezirile nocturne și îmbunătățește calitatea somnului. Se administrează pulberea, câte 1-2 lingurițe pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de culcare. Sunt recomandate și băile generale cu Talpa-gâștei, făcute chiar înainte de culcare, fiindcă au un profund efect relaxant.

Ciclu menstrual neregulat, infertilitatea la femei – Combinația dintre Talpa-gâștei și Angelica de China este considerată a fi perfectă pentru tratarea infertilității apărute din cauze hormonale. Cele două plante reglează menstruația, stimulează ovulația, dar sunt contraindicate odată ce s-a produs fecundarea ovulului. Se recomandă, așadar, combinația celor două plante din care se iau câte 3 grame de pulbere de două ori pe zi. Tratamentul începe din ultima zi a menstruației și continuă până în ziua ovulației, urmând a fi reluat după încheierea ciclului menstrual.

Astm, bronșită astmatiformă – Crizele astmatice care apar pe fond de stres sunt eficient prevenite și tratate cu Talpa-gâștei. Această plantă are efect antispastic, calmant și ușor bronhodilatator, fiind folosită adesea pentru astmatici de medicina populară românească. Se administrează pulberea, câte 6 grame pe zi, în cure de câte 1 lună, urmate de 15 zile de pauză.

Prolaps uterin, atrofie uterină – Se fac băi de șezut, de circa 15-20 de minute, cu infuzie de Talpa-gâștei. Suplimentar se poate urma și un tratament intern cu pulbere de Talpa-gâștei, din care se iau câte 4 lingurițe pe zi, în cure de minim 6 luni.

Dureri de spate – Eficiente sunt cataplasmele cu Talpa-gâștei. Pe zona dureroasă se aplică pasta obținută din pulberea umezita cu apă, învelită în tifon, iar deasupra se pune o sticlă cu apă cât mai fierbinte. Tratamentul are efecte calmante ale durerii și efecte antiinflamatoare.

Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă florile de Tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Tei:

Anxietate (stări de teamă fără un motiv aparent) – Administrarea Teiului diminuează stările de teamă sau de anxietate ale pacienților, dar și unele tulburări asociate lor: atacurile de panică, distonia neurovegetativă etc. Se administrează pulberea de Tei, câte 2 grame, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 2 săptămâni de pauză.

Adjuvant în hipertensiune arterială – Se administrează câte o linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de 15 zile de pauză. Teiul acționează prin efect vasodilatator, prin acțiune sedativă la nivelul sistemului nervos central și prin efectul depurativ, eliminând surplusul de apă din organism.

Adjuvant în febră: 1-2 căni de infuzie caldă de Tei stimulează o sudorație intensă, ceea ce va duce la scăderea temperaturii. Se folosește mai ales în accesele de febră asociate infecțiilor acute.

Gastrită – Pulberea de Tei alină și vindecă durerile de tip arsură, specifice acestei afecțiuni. Pe de o parte, ea reduce nivelul de stres și tensiunea psihică, iar pe de altă parte, protejează și cicatrizează mucoasa gastrică. Se ia câte 1 linguriță de pulbere de 3-4 ori pe zi, înainte de masă. În perioadele de criză puternică, cu dureri intense, nu se mănâncă nimic, vreme de minim 24 de ore. Se consuma mari cantități de infuzie combinată de Tei, neîndulcită. Pentru o eficiență sporită, se pune la macerat, împreună cu Teiul, și o cantitate egală de rădăcină de Lemn-dulce.

Dozele maxime admise pentru pulberea de Tei: la copiii între 2 și 4 ani vor lua maximum 2 grame pe zi; cei între 5 și 9 ani vor lua maximum 3 grame pe zi, în timp ce copiii între 10 și 14 ani vor lua maximum 6 grame pe zi. Persoanele peste 14 ani vor lua aceeași doză precum adulții, care este de maximum 12 grame pe zi. Pulberea se ține vreme de câteva minute sub limbă, după care se înghite cu apă.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Alergo-complex 90 cps.

Capsule Alergo-complex 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Ajută la preîntâmpinarea reacțiilor alergice

Pentru ce se recomandă?

 • Alergii
 • Astm bronșic alergic
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Pulberi din 6 plante: Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), părți aeriene de Trei-fraţi-pătaţi (Violae tricoloris herba), Porumbe (Prunus spinosa), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea Millefolium), părți aeriene de Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria) – în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele negre şi aromate de Coacăz-negru au acţiune tonică generală, vitaminizantă şi remineralizantă. Ele conţin o mare doză de vitamina C (de 10 ori mai multă decât în mere şi de 5 ori mai multă decât în portocale).

Pulberea de Coacăze negreare puternice proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare și antialergice:previne cancerul, luptă împotriva reumatismului cronic degenerativ și împotriva gutei, scade colesterolul, are acțiune favorabilă în ulcer duodenal, gastroduodenite gastrite, colite, afecțiuni hepatobiliare, nefrite şi anemie. Conţinutul de antocianozide îi conferă importante proprietăţi de reducere a tensiunii şi de protecţie a capilarelor sanguine, prevenind astfel accidentele vasculare. De asemenea, este deosebit de utilă în cazul insuficienței respiratorii, afecțiunilor febrile, tusei, oboselii generale și surmenajului, îmbunătăţind şi performanţele cerebrale.

În tratatul său despre Coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum Coacăzele negre”.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conţine flavonoizi, vitaminele C şi A, carotenoizi, este un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge şi este diuretic. Reglează sistemul imunitar şi diminuează episoadele alergice. Vom explica mai jos beneficiile pulberii obținută din această plantă în cazul unor afecțiuni:

Hipertensiune – Pulberea de Trei-frați-pătați se administrează câte o linguriță de patru ori pe zi, în cure de patru săptămâni, urmate de alte 2-3 săptămâni de pauză. Această plantă ajută la reglarea tensiunii arteriale prin efectul său diuretic, dar și prin acțiunea sa la nivelul sistemului nervos central. Previne, totodată, infarctul miocardic și formarea cheagurilor de sânge.

Cancer la sân – Ca adjuvant în tratarea cancerului la sân, se recomandă pulberea de Trei-frați-pătați, câte 6 lingurițe pe zi, administrată timp de 30 de zile. Urmează apoi 7 zile de pauză, după care tratamentul se reia. Descoperirea a fost făcută de medicii de la un institut din Uppsala, Suedia, care au arătat că iarba de Trei-frați-pătați conține niște mici proteine, numite ciclotide – un inamic extrem de puternic al tumorilor maligne. Acestea atacă selectiv doar celulele maligne, distrugându-le.

Cancer pulmonar – Se iau câte 6 lingurițe pe zi de pulbere de Trei-frați-pătați, în cure de trei luni, urmate de 3-4 săptămâni de pauză. Același tratament s-a dovedit a fi eficient și în tratarea cancerului gastric, precum și a cancerului intestinal.

Studii foarte recente, realizate în „Laboratorul de Stat pentru Fitochimie” din Yunnan, China, au arătat că iarba de Trei-frați-pătați conține substanțe extrem de puternice, cu acțiune citostatică (sunt aceleași ciclotide descoperite și de studiul suedez). Efectul ciclotidelor extrase din această plantă este atât de puternic, încât foarte mulți specialiști spun că  ea va fi baza de fabricație pentru următoarea generație de citostatice.

Adjuvant în lupusul eritematos (boala lupică) –  Se administrează câte o linguriță de pulbere de Trei-frați-pătați, de 4-6 ori pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de alte 10 zile de pauză, apoi se reia administrarea. Acest tratament nu vindecă singur afecțiunea, dar corelat cu un regim lacto-vegetarian cu multe crudități, lăptișor de matcă, muguri de coacăz negru (Ribes nigrum), lemn-dulce (Glycirrhiza glabra), are efecte spectaculoase de ameliorare a simptomelor.

Adjuvant în epilepsie, la copii – o jumătate de linguriță de pulbere de Trei-frați-pătați se administrează de trei ori pe zi. La adulţi, doza se mărește de 2-3 ori. Este un tratament simplu, extrem de răspândit în medicina populară din Marea Britanie. Se cunosc cazuri în care administrarea acestei plante a dus la ameliorarea (sub aspectul reducerii intensității crizelor) și, uneori, chiar la dispariția acestei afecțiuni.

Porumbele sunt bogate în vitamina C și conțin acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, săruri de calciu și de magneziu, zinc, fier și potasiu. Au  efecte deosebite în convalescenţe postgripale, boli pulmonare, tuse convulsivă, debilitate fizică, anorexie, inapetență, deficit imunitar, intoxicații alimentare, tulburări de creştere, dureri de stomac și hemoragie. Ele tonifică oasele, dinții și unghiile.

Dintre toate fructele de pădure, Porumbelele sunt cele mai bogate în tanin – un antioxidant puternic care acționează imediat asupra imunității organismului. Taninul elimină bacteriile prin locurile pe unde trece. În cavitatea bucală îndepărtează tartrul de pe dinți; în esofag acționează ca un ulei asupra amigdalelor bolnave, iar când ajunge în stomac, devine un pansament pentru toată flora intestinală. Numeroase cercetări de laborator au demonstrat că Porumbele combat obezitatea, fiind printre cele mai eficiente remedii în lupta cu kilogramele.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele urzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici – o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică – Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de urzici, de 4 ori pe zi – pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi – pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte 3 linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți –  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni – Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual – dacă fetei dumneavoastră nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cană cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Turiţa – mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

 • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
 • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
 • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță – mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.
Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Capsule Salicilo – complex (Aspirină vegetală) 90 cps.

Capsule Salicilo – complex (Aspirină vegetală) 90 cps.

Preț: contactați-ne

Proprietati
Cum acționează?

 • Antifebril
 • Antiseptic al căilor respiratorii
 • Antiinflamator
 • Crește capacitatea de autoapărare a organismului.
 • Susține funcțiile articulare.
 • Ajută la menținerea temperaturii normale a corpului prin reglarea procesului de transpirație.
 • Diminuează stările locale de tensiune.
 • Favorizează drenajul lichidelor corporale.

Pentru ce se recomandă?

 • Migrenă, nevralgie
 • Răceală, gripă, febră
 • Profilaxia infecţiilor virale
 • Alte boli infecto-contagioase
 • Convalescenţă
 • Imunitate scăzută
 • Stări de iritabilitate nervoasă și anxietate
 • Dureri reumatice şi articulare
 • Dureri menstruale
Ingrediente
Ce ingrediente conține?

Ingrediente/capsulă: pulbere din 2 plante: scoarță de Salcie (Salix sp.) – 196 mg, părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria) – 84 mg.

Combinația scoarței de Salcie cu Crețușca este cât se poate favorabilă, potențând acțiunea antiinflamatorie și antiinfecțioasă, fără a provoca disconfort gastric și iritația mucoasei gastrice.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Scoarța de salcie mai este denumită „aspirina naturală”, căci renumita aspirină a fost extrasă pentru prima oara din coaja acestui arbore, în anul 1835, de chimistul german Karl Lewieg. Spre deosebire de aspirina sintetică, salicinul din scoarța de Salcie are un efect mai de durată, fiind un remediu foarte echilibrat, care poate fi folosit pe perioade lungi de timp.

Salicilul din scoarța de Salcie este cel mai eficient remediu pentru cele două simptome care însoțesc majoritatea bolilor infecțioase și inflamatorii: durerea și hipertermia (creșterea temperaturii corpului). E important să menționăm că această substanță nu atacă mucoasa gastrică și pereții vaselor de sânge; din contră, îmbunătățeste imunitatea, protejează vasele de sânge și are efecte antiinfecțioase.

Principalele afecţiuni care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul preparatelor din Salcie sunt: nevralgii, neurastenii, insomnii pe fond nervos, teamă, stări de tristeţe și iritabilitate nervoasă, anxietate, dureri musculare, cefalee; dismenoree; stări febrile, gripă, răceală, guturai, rinită; hiperaciditate gastrică, indigestii, colite, litiază biliară. Totodată, scoarţa de Salcie are efecte vasodilatatoare şi antioxidante, prevenind depunerea de grăsimi şi de colesterol pe arterele coronare şi îngroşarea lor. Astfel, se pot preîntâmpina ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Salcia este o plantă care creşte în preajma apelor, dar are acţiuni în combaterea bolilor produse de excesul de umiditate. Ea este unul dintre cele mai importante adjuvante în tratarea reumatismului, artrozelor, poliartrozelor, spondilozei anchilozante, gutei și durerilor articulare.

De asemenea, scoarța de Salcie este folositoare în amelioarea crampelor menstruale, dacă este administrată cu o săptămână sau două înainte de menstruaţie.

Extern, preparatele din scoarță de Salcie sunt folosite pentru a trata stomatite, ulceraţii cutanate, eczeme, degerături, bătături,  transpiraţia excesivă a picioarelor. Ele ajută și la cicatrizarea rănilor purulente.

Scoarţa de Salcie are un puternic efect antibacterian , fiind folosită adesea în ameliorarea acneei, infecţiilor şi iritaţilor pielii. Antioxidanţii şi acidul salicilic conținute de aceasta  previn infecţiile fungice și cele cauzate de bacterii, oferind aceleaşi rezultate când se aplică intern sau extern.

Crețușca susține sănătatea aparatului respirator și a articulațiilor. Ea ameliorează hiperaciditatea, dispepsia, gastrita și ulcerul gastro-duodenal. Taninii astringenți pe care îi conține constituie un remediu eficient împotriva diareei.

Florile și frunzele sunt bogate în minerale, uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide, cu efect antiinflamator, analgezic și diuretic. Ele sunt foarte des folosite atât în medicina naturistă, cât și în industria cosmeticii și dermatologiei.

O putem folosi și în tratarea nevralgiilor, a hemoroizilor, a hipermenoreei, în afecțiuni renale și urinare. În dermatologie este recomandată ca adjuvant pentru erupții tegumentare, celulită, ca tonifiant al pielii și cicatrizant.

Crețușca este recomandată și împotriva retenției de apă, fiind eficientă și în caz de cistită catarală acută, datorită proprietăților diuretice și antiseptice. Preparatele din Creţușcă au efecte pozitive în tratamentul scrofulozei, al gutei și al mușcăturilor de șarpe. În cazul tulburărilor hepatice, insuficienţei hepatice și bolilor gastro-intestinale, se recomandă infuzia sau pulberea din această plantă. Fiindcă are acțiune antiemetică, Crețușca este recomandată și împotriva răului de transport. Planta este un remediu eficient în tratarea sterilității feminine, în diabet și în colitele de fermentație.

Pulberea de Creţuşcă, mai exact, părţile aeriene ale plantei, conţine salicilaţi (substanţe înrudite cu aspirina), precum şi alte principii active cu efecte antiinflamatoare articulare. Acest tratament este recomandat în cazul crizelor dureroase şi la fiecare schimbare de anotimp, momente în care organismul este cel mai expus la apariţia sau recidiva afecţiunilor articulare.

Mod de utilizare
Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de 4 săptămâni.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și persoanelor hipersensibile la Aspirină/salicilați.

A se administra cu prudență în caz de afecțiuni de coagulare a sângelui, afecțiuni renale și hepatice severe, diabet, ulcer gastro-duodenal.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de umiditate şi lumina directă a soarelui.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 100 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Vă place ce vedeți?

Poate le place și altora. Ar fi minunat să afle!